Vyplatí se mi Prius?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
mida
Manager Týmu

Re: Vyplatí se mi Prius?

Příspěvek od mida »

Kupodivu tam jezdí kde co, i pár PII, ale tam je to o stylu řízení a chování se v provozu obecně. V tom je v MB "sabáka zarytá" - jak říkají američané :D V MB každej každýmu MUSÍ dokázat, že má auta v genech a tak je tam na silnici absolutní džungle. O pražácích se vykládá, jaká jsou to h*vada a namistrovaní borci, ale to vůbec není pravda. Zkuste jezdit týden po MB a sami poznáte. Naštěstí jsem nad věcí a tak to zvládám a jezdím se uklidnit do Prahy 8)
Zeman není můj prezident
worldwillbegreen
Člen Týmu

Příspěvek od worldwillbegreen »

Hlavně to v MB máte pěkně blbě vyřešený. Člověk jede po okresce z HB přes Kolín až k MB furt tak po hlavní ale pak je u MB kousek placenej, takže místo 2km musí najet prdelema 10km, kde navíc nic neni značený. Jel jsem 3x a pokaždý jsem skončil jinde. A to jsem chtěl jet tam co minule. Jednou dokonce v MB v centru, protože najednou se ze silnice stala jednosměrka :D
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Musíš najet a hned sjet (na Bezděčín), je to cca 100 m - a to je zde bráno bez poplatku (cedule sice chyběj, ale policajti jsou tak instruováni od radnice), a pak jet přes město a pokračovat dál podle toho, kam jedeš (směry Jičín = I/16 nebo Česká Lípa = I/38). Pamatuji si, že jsem před rokem nebo dvěma (nevím, moc to neřeším, protože bez známky bych se nedostal do práce :D ), tak se Boleslavská radnice hádala s ŘSD o zpoplatnění toho asi 3 km úseku, který byl původně braný jako obchvat města (a byly tam i cedule), ale jak říkám, šlo to mimo mne, protže známka je pro men nutnost a tyto cedule v ČR vůbec nesleduju. Je pravda, že kdo není místní, tak najednou neví, ale to si myslím, že je obesně problém značení všech silnic v ČR. Já jsem se před lety (tý woe -to už je 30 let!!??) ještě za totáče naučil, že když jedu někam, kde to neznám nebo kde jsem třeba rok nebyl, tak se před cestou podívám na mapu, abych zhruba věděl. Vždy se mi to vyplatilo, že jsem věděl dopředu, na co si dát pozor, kde to může být problém, kde je nově od poslední jízdy co rozkopaného atd.
Zeman není můj prezident
worldwillbegreen
Člen Týmu

Aha, tak to jsem nevěděl. Jako asi každej kdo tam projíždí jednou za rok. Já právě potřeboval na Liberec a jednou na Č.Lípu... Stejně kdyby šlo bez poplatku po tom objet celý město jako je to jinde, tak by to bylo lepší. -> takže nevíš jak to dopadlo s těma třema km že? Si stejně myslím že na tom prdlačku vytřískaj, protože kvůli tomu kousku si nikdo známku nekoupí.. To radši každej nechtěně skončí v centru a přidá pár plynů radním pod nos :D
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

sy242 píše:No, sleduju samozřejmě Mobile.de, ale většina aut z let 2007-2009 je v západní části Německa, to je dost u ruky. A ceny aut u tamních dealerů toyoty nejsou jiné než tady, když vezmeš cenu prevoznich značek, STK, atd.
Tak ja som si doviezol Prius z Hamburgu (1000km), co bolo tiez "troska od ruky", ale urcite to stalo za to. Vlak ma vysiel na nejakych 150eur (priamy spoj BA-Hamburg). Myslim, ze pre vas z CR je to este dostupnejsie :-) lacnejsie a urcite vacsia istota ako kupovat v CR od priekupnikov.

PS: Chcel som troska "pretat" tento Off-topic o cestach a necestach v CR.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Dopadlo to tak, že Kalousek potažmo ŘSD se na prapůvodní dohodu vys.... a dálnice už jako obchvat nefunguje. Za tu dobu jsem tam asi 2x viděl auto celní správy, které hlídkovalo u křížení R10 s Jičínskou silnicí (sjezd u Olympie, Benziny na obou stranách). Ten kousek, co jsem psal původně, tak ten je ještě před tím a tam nikdy nikdo nehlídal (http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.898218 ... 50077&z=14)
Zeman není můj prezident
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Tvoji story Palo znám, auta na moje.auto jsou jedním ze zdrojů kde je téměř povinnost čerpat:) Nebudu to s výběrem nijak hrotit, beru prius jako přestup ke kombi aurisu hybrid, až budou ojeté.
Prius II 2007
PALO-Prius
Řidič

To moj byvaly nemecky majitel presiel tiez z Priusu na Auris kombi hybrid, lebo sa mu zdal Prius uz maly a Prius + zase priliz velke auto :-) Ja ak by som mal nahdou neskor az 3 deti tak by som uvazoval o tom Plusku.

Inak ja som sledoval Priusy v nemecku na autoscout24.de presne 2,5 roka, takze sm to tiez nehrotil...najlepsie je ked ma clovek cas a potom sa dobre vybera.
Obrázek
worldwillbegreen
Člen Týmu

mida píše:Dopadlo to tak, že Kalousek potažmo ŘSD se na prapůvodní dohodu vys.... a dálnice už jako obchvat nefunguje. Za tu dobu jsem tam asi 2x viděl auto celní správy, které hlídkovalo u křížení R10 s Jičínskou silnicí (sjezd u Olympie, Benziny na obou stranách). Ten kousek, co jsem psal původně, tak ten je ještě před tím a tam nikdy nikdo nehlídal (http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.898218 ... 50077&z=14)
Aha, no pecka. Tak to mi moc nepomohli :D Ale jednou za rok se zamotat neni až tak hrozný při nájezdu 30kkm :-)
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...Taky odbočím od toho cestování,a "vožralyhochemika" :mrgreen: ...
Možná budu mezi prvními : dnes jsem přezul.....
Včera jsem vezl kola na vyvážení a dnes po návratu bylo slunečné odpoledne -říkám si,"kosa" už ráno je...a dělat to pak někde v dešti....šup. a jsou tam....
Letňáky umyté,uskladněné na stojánku...zas o starost míň.
Zimáky už jedou čtvrtou sezonu,tak ať je z nich užitek... :biggrin: :biggrin:
PALO-Prius
Řidič

Ja som menil kolesa za zimne uz minuly vikend, vid prispevok s foto z porovnania 17ky vs 15ky :wink:
Obrázek
PALO-Prius
Řidič

PALO-Prius píše:Ja osobne tiez planujem "saskovat" s tym "zazimovanim" Priusika, kedze som to tiez cital z USA fora, ze to dost pomaha v zime. No a tu mame osobnu skusenost, ze motor lepsie pracuje, tak preco to nevyskusat... :-)

Nejake linky:
http://priuschat.com/threads/2010-prius ... z3FA3pgQGm
http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=17560
http://ecomodder.com/forum/showthread.p ... 24089.html

Saskovanie trvalo presne 15min, takze uplna pohoda. Penova ochrana na trubky kupena v Baumaxe za par supov.
Vysledok na fotke, zatial teda spodny 100% a vrchny 50%, kedze u nas klesla ranna teplota, ked vyrazam na moju 2,5km trasu pod 5stC.
SAM_0955.JPG
(90.31 KiB) Staženo 1031 x
SAM_0956.JPG
(92.1 KiB) Staženo 1031 x
Obrázek
worldwillbegreen
Člen Týmu

PALO-Prius: tyjo, tady je vidět že kdyby ta vrchní mřížka (pod znakem) byla stříbrná, vypadalo by to hodně dobře :bigups:
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Když v pneuservisu najíždíte na zvedák, je potřeba vystoupit a auto o metr postrčit - návod říká že auto se nesmí tahat s předními koly na zemi - to asi řeším blbost, co?
Prius II 2007
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

sy242 píše:Když v pneuservisu najíždíte na zvedák, je potřeba vystoupit a auto o metr postrčit - návod říká že auto se nesmí tahat s předními koly na zemi - to asi řeším blbost, co?
Právě pro takovou manipulaci v dílně je tam N - neutrál. Jde zařadit při zapnutém autě. Jakmile ho vypneš, přeřadí se do P. To doporučení netahat po předku je předpokládám proto, že jednak asi převodovka není stavěná na delší svižné protáčení na N, jednak to musí být lábuž, když se to z jakéhokoliv důvodu náhle vypne.
Odpovědět

Zpět na „Prius“