dekarbonizace motoru

Tlachání o všem - bez zaměření!
Artie
Navigátorka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artie »

ombre píše: Jinak říct: "udělal jsem to, a jede mnohem lépe," je o ničem.
placebo efekt ;)
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor ;)
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Artie píše:placebo efekt ;)
prej Placebo efekt, si mě docela rozesmála když destilka stojí pár kunek:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

ombre píše:2 beaver: nejsem si jist, zda se mě jen pokoušíš nadzvednout, nebo takové hlouposti píšeš vážně ;).
Jednak se ten karbon uvolňuje i po částech, ale i kdyby ne, tak ventily to poškodí stejně a katalyzár taktéž. To neznamená, že když se do něj ten karbon dostane rozptýlený, že se katu nic nestane.
Opravdu nepokouším :D Karbon se skutečně postupně "odpaří" a ne že ho velké kusy odletují a ničí po cestě všechno čeho se dotknou jako Japonské pumy Pearl Harbor. Katalyzátor je dostatečně porézní na to, aby vyšly částečky karbonu volně výfukem - ostatně jsou lidi, co tohle dělali na autě a následně prošli normálně emisema, žádný devastace katu se nekonaly.

Oledně pojmů co tu lítají - NOS není NITRO a ani jedno z toho není vstřik vody do sání a la WRC apod.

NOS - oxid dusný, používá se pro krátkodobé zvýšení výkonu díky rozkladu ve spalovacím prostoru (na kyslík a dusík). Velké množství kyslíku podporuje hoření, tento systém se tak používá buď při plném plynu (tzv. suchý systém), nebo se přivstříkne extra dávka paliva (mokrý systém). Zároveň vstřik plynu z bomby způsobí ochlazení směsi (asi jako když stříknete plyn pro zapalovače z doplňovací nádobky - jeho rozpínání ochlazuje okolí).

NITRO - vstřik nitromethanolu, podrobnosti neznám najděte si na webu. V podstatě ale zase vylepšení směsi

Aquamist (pokud se nepletu) - kromě ostřiku IC pro chlazení se používá i zmiňovaný vstřik vody do sání u turbomotorů. Jak správně ombre už napsal, výsledkem je posunutí detonační hranice a jisté ochlazení směsi.

Pochopitelně, komu se něco na tomhle způsobu dekarbonizace nezdá, má pořád možnost používat komerční prostředky, případně motor rozebrat a karbon odstranit mechanickou cestou. Nikomu nikdo nic nenutí 8)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Artie
Navigátorka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artie »

garfielld píše:
Artie píše:placebo efekt ;)
prej Placebo efekt, si mě docela rozesmála když destilka stojí pár kunek:)
ja se vam tu do topicu vubec nevmesuju, jenom tu doplnuju mainko ombreho doplnuju ;) a o destilce mi radsi vubec nemluv...zejtra jdu na konzervacni praktikum =/
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor ;)
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Nechci se plést do odborné debaty, ale osobně jsem měl pár let (asi tak 4?) namontované přisávání vody do karburátoru Š 120 a nebyl jsem jediný, po novojičínsku jezdilo více škodovek s tímto vylepšením, žralo to asi litr na 100, lepší akcelerace, o něco menší spotřeba. Nevím o žádném autě, kterému by po pár tisících km zdechl motor. Howgh!

P.S. Teď nám přijde období mlh, to se to bude dekarbonovat, panečku!

Kód: Vybrat vše

http://autoweb.lutin.cz/nitro_oxid_systems.htm
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“