placebo efektombre píše: Jinak říct: "udělal jsem to, a jede mnohem lépe," je o ničem.
dekarbonizace motoru
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu nepokouším Karbon se skutečně postupně "odpaří" a ne že ho velké kusy odletují a ničí po cestě všechno čeho se dotknou jako Japonské pumy Pearl Harbor. Katalyzátor je dostatečně porézní na to, aby vyšly částečky karbonu volně výfukem - ostatně jsou lidi, co tohle dělali na autě a následně prošli normálně emisema, žádný devastace katu se nekonaly.ombre píše:2 beaver: nejsem si jist, zda se mě jen pokoušíš nadzvednout, nebo takové hlouposti píšeš vážně .
Jednak se ten karbon uvolňuje i po částech, ale i kdyby ne, tak ventily to poškodí stejně a katalyzár taktéž. To neznamená, že když se do něj ten karbon dostane rozptýlený, že se katu nic nestane.
Oledně pojmů co tu lítají - NOS není NITRO a ani jedno z toho není vstřik vody do sání a la WRC apod.
NOS - oxid dusný, používá se pro krátkodobé zvýšení výkonu díky rozkladu ve spalovacím prostoru (na kyslík a dusík). Velké množství kyslíku podporuje hoření, tento systém se tak používá buď při plném plynu (tzv. suchý systém), nebo se přivstříkne extra dávka paliva (mokrý systém). Zároveň vstřik plynu z bomby způsobí ochlazení směsi (asi jako když stříknete plyn pro zapalovače z doplňovací nádobky - jeho rozpínání ochlazuje okolí).
NITRO - vstřik nitromethanolu, podrobnosti neznám najděte si na webu. V podstatě ale zase vylepšení směsi
Aquamist (pokud se nepletu) - kromě ostřiku IC pro chlazení se používá i zmiňovaný vstřik vody do sání u turbomotorů. Jak správně ombre už napsal, výsledkem je posunutí detonační hranice a jisté ochlazení směsi.
Pochopitelně, komu se něco na tomhle způsobu dekarbonizace nezdá, má pořád možnost používat komerční prostředky, případně motor rozebrat a karbon odstranit mechanickou cestou. Nikomu nikdo nic nenutí
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Artie
- Navigátorka
- Kontaktovat uživatele:
ja se vam tu do topicu vubec nevmesuju, jenom tu doplnuju mainko ombreho doplnuju a o destilce mi radsi vubec nemluv...zejtra jdu na konzervacni praktikum =/garfielld píše:prej Placebo efekt, si mě docela rozesmála když destilka stojí pár kunek:)Artie píše:placebo efekt
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor
Nechci se plést do odborné debaty, ale osobně jsem měl pár let (asi tak 4?) namontované přisávání vody do karburátoru Š 120 a nebyl jsem jediný, po novojičínsku jezdilo více škodovek s tímto vylepšením, žralo to asi litr na 100, lepší akcelerace, o něco menší spotřeba. Nevím o žádném autě, kterému by po pár tisících km zdechl motor. Howgh!
P.S. Teď nám přijde období mlh, to se to bude dekarbonovat, panečku!
P.S. Teď nám přijde období mlh, to se to bude dekarbonovat, panečku!
Kód: Vybrat vše
http://autoweb.lutin.cz/nitro_oxid_systems.htm
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D