Napsal jsi to dobře, ale musím doplnit, že dříve a nebo později tento problém čeká každý spalovací pístový motor....krosmen píše:............tento problém čeká dříve a nebo později každý 1ZZ motor a za tím si stojím...........
1.8 VVT-i výrobní vada motoru
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
jj 2,0 VVti je jedina rozumna volba , uz jsem to psal , a ta vyssi spotreba nemusi byt zalezi na stylu jizdy , mase stary Camry 2,2 mela spotrebu 7 litru , nekdy 8 , a moje celda 1,6 ma pres 8 - min kroutaku , min vykonu , vetsi otackyjirkal píše:tak jsem se definitivně vzdal shánění 1.8 motoru,dle technika s firmyToyota Tsusho se problém vyskytuje u všech 1.8 motorů (a v menší míře u 1.6) a to dokonce už měli několik vozů s tímto motorem po faceliftu v.r.2006,problem se vyřešil "snad" až prej v novej generaci.
dokonce ani po výměně polomotoru se nedá očekávat razantní spolehlivost,stačí prej auto nechat delší dobu ve větších otáčkách a je to zpátky,doporučil mi motor 2.0 VVTI,sice prý bere o cca 2l benzínu více ale je max. spolehlivej.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
bohužel 1zz je v tomto směru na tom tak bídně jako třeba wankel u mazdy ten taky po 100000 musí na go,jenže ta alespoň má smysl kdežto u 1zz nee
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
1.8 VVT-i
Chci kupovat Avensis z roku 2005 1.8 VVT-i a docela jsem se zděsila....mám se raději poohlednout po něčem jiném???? Děkuji za rady!!!Pavo.B. píše:jj 2,0 VVti je jedina rozumna volba , uz jsem to psal , a ta vyssi spotreba nemusi byt zalezi na stylu jizdy , mase stary Camry 2,2 mela spotrebu 7 litru , nekdy 8 , a moje celda 1,6 ma pres 8 - min kroutaku , min vykonu , vetsi otackyjirkal píše:tak jsem se definitivně vzdal shánění 1.8 motoru,dle technika s firmyToyota Tsusho se problém vyskytuje u všech 1.8 motorů (a v menší míře u 1.6) a to dokonce už měli několik vozů s tímto motorem po faceliftu v.r.2006,problem se vyřešil "snad" až prej v novej generaci.
dokonce ani po výměně polomotoru se nedá očekávat razantní spolehlivost,stačí prej auto nechat delší dobu ve větších otáčkách a je to zpátky,doporučil mi motor 2.0 VVTI,sice prý bere o cca 2l benzínu více ale je max. spolehlivej.
Re: 1.8 VVT-i
pokud můžu poradit,taky jsem chtěl tento motor a byl jsem se na několik aut podívat a bylo zajímavy ,že i prodejcí o této vadě věděli a nic netajili,dokonce i po faceliftu se prý tento motor moc nezlepšil,lepší volbou je motor 2.0 VVT-I,spapá o trošku víc benzínu ale je to držák,sledoval jsem několik aut v bazarech a 1.8 jsou dá se říct věčný ležáky a jen prodejci shazují cenu,dokonce jedna majitelka co má auto v bazaru TSUSHO Praha,(liftback 2005,najeto 92tkm)mi byla schopná ihned dát slevu 25tkč a to jen aby se auto konečně prodalo,ono to pro ní je pořád lepší než dávat cca 7Otkč za výměnu polobloku.melani.k píše:Chci kupovat Avensis z roku 2005 1.8 VVT-i a docela jsem se zděsila....mám se raději poohlednout po něčem jiném???? Děkuji za rady!!!Pavo.B. píše:jj 2,0 VVti je jedina rozumna volba , uz jsem to psal , a ta vyssi spotreba nemusi byt zalezi na stylu jizdy , mase stary Camry 2,2 mela spotrebu 7 litru , nekdy 8 , a moje celda 1,6 ma pres 8 - min kroutaku , min vykonu , vetsi otackyjirkal píše:tak jsem se definitivně vzdal shánění 1.8 motoru,dle technika s firmyToyota Tsusho se problém vyskytuje u všech 1.8 motorů (a v menší míře u 1.6) a to dokonce už měli několik vozů s tímto motorem po faceliftu v.r.2006,problem se vyřešil "snad" až prej v novej generaci.
jednu 1.8 jsem poohlížel i v brně v ID AUTO,(13Otkm,2OO5,cena210tkč dříve 239tkč a byla bouraná na předek,referenční vůz s podivně vyplněnou serviskou) a když jsem se zeptal,zda mi dají záruku na to,že pokud by auto spotřebovávalo víc oleje,zda bych jim ho mohl vrátit,tak mi hned odpověděl,že u tohoto motoru bohužel nikoliv,u tohoto motoru je prý normální,že spotřebovává třeba i 0,7l oleje na 1OOOkm,což mě normální nepřijde.
bohužel těch 2.0 motorů zas tak moc na výběr není,když se objeví jsou rychle pryč a nebo jsou dost drahý.
takže já doporučuji se 1.8 vyhnout
Naposledy upravil(a) jirkal dne pon 05.07.2010, 11:49, celkem upraveno 1 x.
pokud můžu poradit,taky jsem chtěl tento motor a byl jsem se na několik aut podívat a bylo zajímavy ,že i prodejcí o této vadě věděli a nic netajili,dokonce i po faceliftu se prý tento motor moc nezlepšil,lepší volbou je motor 2.0 VVT-I,spapá o trošku víc benzínu ale je to držák,sledoval jsem několik aut v bazarech a 1.8 jsou dá se říct věčný ležáky a jen prodejci shazují cenu,dokonce jedna majitelka co má auto v bazaru TSUSHO Praha,(liftback 2005,najeto 92tkm)mi byla schopná ihned dát slevu 25tkč a to jen aby se auto konečně prodalo,ono to pro ní je pořád lepší než dávat cca 7Otkč za výměnu polobloku.
jednu 1.8 jsem poohlížel i v brně v ID AUTO,(13Otkm,cena210tkč dříve 239tkč a byla bouraná na předek,referenční vůz s podivně vyplněnou serviskou) a když jsem se zeptal,zda mi dají záruku na to,že pokud by auto spotřebovávalo víc oleje,zda bych jim ho mohl vrátit,tak mi hned odpověděl,že u tohoto motoru bohužel nikoliv,u tohoto motoru je prý normální,že spotřebovává třeba i 0,7l oleje na 1OOOkm,což mě normální nepřijde.
bohužel těch 2.0 motorů zas tak moc na výběr není,když se objeví jsou rychle pryč a nebo jsou dost drahý.
takže já doporučuji se 1.8 vyhnout [/quote]
Když jsem pánovi auto v bazaru slušně odmítla a zmínila se o "problemu" s olejem, tvrdil že to je nějaká fáma, že mi chce někdi něco nalhat.Řekl: To auto je v pořádku za 229 000,- Vám k tomu dáme navíc zimní pneu s diskama a vyměníme Vám olej, filtry, brzdové destičky a dáme Vám půku peněz na opravu rozvodu.....v autech se nevyznám, ale přijde mi, že se ho chtějí moooc rychle zbavit!!!:-)...jinak děkuji moc za radu a jdu shánět auto dál
jednu 1.8 jsem poohlížel i v brně v ID AUTO,(13Otkm,cena210tkč dříve 239tkč a byla bouraná na předek,referenční vůz s podivně vyplněnou serviskou) a když jsem se zeptal,zda mi dají záruku na to,že pokud by auto spotřebovávalo víc oleje,zda bych jim ho mohl vrátit,tak mi hned odpověděl,že u tohoto motoru bohužel nikoliv,u tohoto motoru je prý normální,že spotřebovává třeba i 0,7l oleje na 1OOOkm,což mě normální nepřijde.
takže já doporučuji se 1.8 vyhnout [/quote]
Když jsem pánovi auto v bazaru slušně odmítla a zmínila se o "problemu" s olejem, tvrdil že to je nějaká fáma, že mi chce někdi něco nalhat.Řekl: To auto je v pořádku za 229 000,- Vám k tomu dáme navíc zimní pneu s diskama a vyměníme Vám olej, filtry, brzdové destičky a dáme Vám půku peněz na opravu rozvodu.....v autech se nevyznám, ale přijde mi, že se ho chtějí moooc rychle zbavit!!!:-)...jinak děkuji moc za radu a jdu shánět auto dál
zapomel asi rict ze ty pneu s diskama byli u toho auta uz pri vykupu?melani.k píše: Vám k tomu dáme navíc zimní pneu s diskama
sou to vykuci, kdyz budes potichu tak kola nedostanes to majou takovy + ke kseftu aby si lidi mysleli jak dobre koupili
kdyz si vsimnes tak po bazarech se vali dost kol s gumama, ktery si nechali z auta a pak je prodavaji zvlast nebo daji k autu kdyz se kupujici cuka
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Měl jsem kvůli něčemu cestu do Toyoty a tak jsem tam, aby řeč nestála, tento problém nadhodil. Bylo mi řečeno, že prý interně dělali takový menší audit těchto vozů. A zjistili, že až na pár výjimek jsou problémové 1.8 motory u aut, u kterých není znám předchozí majitel (myšleno jeho styl jízdy) a pak služební auta. Jinak je prý 1.8 velmi povedený co do poruchovosti, spotřeby, ... Toť jejich názor.
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
JJ, je to fáma...1ZZ motory jsou naprosto spolehlivé a špičkové kousky Proto už mám v autě třetí...melani.k píše:Když jsem pánovi auto v bazaru slušně odmítla a zmínila se o "problemu" s olejem, tvrdil že to je nějaká fáma, že mi chce někdi něco nalhat.Řekl: To auto je v pořádku za 229 000,- Vám k tomu dáme navíc zimní pneu s diskama a vyměníme Vám olej, filtry, brzdové destičky a dáme Vám půku peněz na opravu rozvodu.....v autech se nevyznám, ale přijde mi, že se ho chtějí moooc rychle zbavit!!!:-)...jinak děkuji moc za radu a jdu shánět auto dál
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
0,7 l na 1000 km je v normě.melani.k píše:...u tohoto motoru je prý normální,že spotřebovává třeba i 0,7l oleje na 1OOOkm,což mě normální nepřijde....
Jen nechápu, když je těch 1.8 v bazarech tolik a nikdo to nekupuje, že je to tak drahý
kdyby byli moc levny tak uz je to podezrely a on se vzdycky nekdo najde kdo o problemu nevi a koupiFilif píše:0,7 l na 1000 km je v normě.melani.k píše:...u tohoto motoru je prý normální,že spotřebovává třeba i 0,7l oleje na 1OOOkm,což mě normální nepřijde....
Jen nechápu, když je těch 1.8 v bazarech tolik a nikdo to nekupuje, že je to tak drahý
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04 / Lexus RX 450h rok 13
....kolega má Hondu Civic 1,8 benzin, 103kw r. v. 2007. Kupoval funglovku, najeto má 42 tkm. Auto je perfektně servisované a najednou , že prý se mu rozsvítila kontrolka oleje !!! Musel dolít více než litr aby se dostal do půl nad MIN na měrce.
Co dodat...... že by bolest 1.8 benzin
Co dodat...... že by bolest 1.8 benzin
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Avik
Pánové a co tohleto? Co si o něm myslíte?:-)
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... is/8153135
Re: Avik
jestli má pravidelný servisní prohlídky,tak bych se ani těch najetejch km vůbec nebál,za ta léta jsou odpovídající,je to po prvnim majiteli a koupeno v ČR,takže s nějakou jasnou historií.melani.k píše:Pánové a co tohleto? Co si o něm myslíte?:-)
- lake-bodom
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Přidám svou historii:
Taky se mi moc 1.8 líbila, ale odrazovala mě od ní ta spotřeba oleje. Pak jsem objevil v Toyote Louwman Corollu Verso s plnou serviskou a vyměným motorem (bylo to jejich služební auto po japonským šéfovi) v automatu. Takže ve cca 167 000 další mrtvá 1.8 - a to i s automatem, který se moc honit nedá . Teď mám nový polomotor, vačky a katalyzátor a doufám, že aspoň 150 000 km dá. No uvidíme
Taky se mi moc 1.8 líbila, ale odrazovala mě od ní ta spotřeba oleje. Pak jsem objevil v Toyote Louwman Corollu Verso s plnou serviskou a vyměným motorem (bylo to jejich služební auto po japonským šéfovi) v automatu. Takže ve cca 167 000 další mrtvá 1.8 - a to i s automatem, který se moc honit nedá . Teď mám nový polomotor, vačky a katalyzátor a doufám, že aspoň 150 000 km dá. No uvidíme
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km