Prosím o radu amatérovi :)

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
enikybeniky
Řidič

Prosím o radu amatérovi :)

Příspěvek od enikybeniky »

Prosím vás,

k čemu je víčko přímo na vrchu chladiče? Chladící kapalina se přeci lije skrz expanzní nádobku... Radši se zeptám, než něco po..... :(
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Alda
Člen Týmu

Příspěvek od Alda »

Až ti budou měnit chladící kapalinu, tak ji tím otvorem nalejou. A raději ji neotvírej, když je motor horký :)
enikybeniky
Řidič

Alda píše:Až ti budou měnit chladící kapalinu, tak ji tím otvorem nalejou. A raději ji neotvírej, když je motor horký :)
Díky. :D Otevřel jsem jí jenom za studena, má začátečnická agličtina ještě stačila na to, abych to za horka nedělal. :lol: A co si tim pomůžou, že jí nalejou tudy a ne expanzní nádobkou?
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Ja jsem na to taky koukal a muj laickej nazor je ten že to vicko slouzi zaroven jako spetnej ventil a z ty nadobky si to jen přicucava pac neni pretlakova...... já mam totiž v chladiči zlutou kapalinu a v nadobce je dolejvana ruzova a ocividne k zadnymu promiseni nedošlo!
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ano, kapalina se naliva obycejne vickem, a z ty si to pricucava jak mysli Snake, nebo to tam vylitne kdyz neni neco v poradku
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
enikybeniky
Řidič

SolidSnake píše:Ja jsem na to taky koukal a muj laickej nazor je ten že to vicko slouzi zaroven jako spetnej ventil a z ty nadobky si to jen přicucava pac neni pretlakova...... já mam totiž v chladiči zlutou kapalinu a v nadobce je dolejvana ruzova a ocividne k zadnymu promiseni nedošlo!
No, já jsem kouknul dovnitř toho chladiče a žádnou kapalinu jsem nespozoroval... Bylo teda patrný, že je tam mokro, ale kapalina žádná. Spíš tam bylo něco jako vrstva rezi nebo blátíčka, prostě něco světle hnědýho.... A když jsem přilil vodu do expanzní nádobky, tak se voda v něm nějak zakalila taky do tý hnědý barvy. Tak nevim, co se tam dostalo, ale chladič je novej.... :?
enikybeniky
Řidič

Pavo.B. píše:ano, kapalina se naliva obycejne vickem, a z ty si to pricucava jak mysli Snake, nebo to tam vylitne kdyz neni neco v poradku
Takže vodu jsem nalil správně do nádobky nebo jsem měl lít přes víčko v chladiči?
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

To Ti nepovim ja mam v chladiči kapalinu po ukraj a dolevam nadobkou..... zkus co to udela kdyz to na chvilku nakopneš.... ale fakt jen na chvilku ať se to zbytečne nepřehřejva..... Treba si ji to tam vcucne.... ale jak rikam.. nevim nezkoušel jsem to!
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ne, nalijes vodu vickem do chladice po okraj , nechas vybublat bublinky vzduchu co to jde, pak zavres , a dolijes expanzni nadobku, nastartujes a kdyz byl jeste vzduch v chladici tak si to potrebnou vodu vcucne z nadobky a tu pak zase doplnis :wink:
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Mno to bude asi snazsi a rychlejsi.... ale nacuclo by to tu kapalinu z nadobky žeo?? :)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ma to tak fungovat , vzhledem k objemu nadrzky a chladiciho objehu je opravdu rychlejsi lejt to do chladice
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jasně to mě docvaklo jak si to řek :lol:
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Víčko slouží jako přetlakový/podtlakový ventil. Když se motor ohřívá, stoupá tlak v systému - při jeho překročení přepustí víčko část kapaliny do nádobky a když se zase teplota sníží, podtlakem se z nádobky přicucne zpátky. Je bezpodmínečně nutné, aby víčko bylo v dobrém stavu - pokud vám začne blbnout teplota motoru a termostat bude v pořádku, vyměňte víčko.

Kapalinu byste měli dolít spíš do zásobní nádržky, v okruhu by mělo být vody dostatek. Doplňovat samozřejmě u studenýho motoru mezi rysky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
enikybeniky
Řidič

Beaver píše:Víčko slouží jako přetlakový/podtlakový ventil. Když se motor ohřívá, stoupá tlak v systému - při jeho překročení přepustí víčko část kapaliny do nádobky a když se zase teplota sníží, podtlakem se z nádobky přicucne zpátky. Je bezpodmínečně nutné, aby víčko bylo v dobrém stavu - pokud vám začne blbnout teplota motoru a termostat bude v pořádku, vyměňte víčko.

Kapalinu byste měli dolít spíš do zásobní nádržky, v okruhu by mělo být vody dostatek. Doplňovat samozřejmě u studenýho motoru mezi rysky.
Díky. Bavíme se snad o tom samém víčku na vrchu chladiče... To jde vyšroubovat, ale nezdá se mi, že by zrovna tohle víčko přepouštělo cokoli kamkoli... Fakt jsem laik, takže se spíš ptám, než že bych sám radil... :wink:
A s těma ryskama to bude horší, fakt jsem žádný označení nenašel, tak jsem doplnil tak, aby něco v tý nádržce bylo, ale ne zase plný...
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jako ventil to slouží tutově s tim si nedělej hlavu;) Jinak by ta nádobka musela bejt tlaková a protože tam je vyrovnavací oddech a vicko(te nadobky) je jen narazene tak tlakova fakt neni!;)
Jinak podle mě obsah ty nadobky řešit nemusíš.... vono to toho zas tolik necucá.... leda že bys vařil=)))))
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Odpovědět

Zpět na „Corolla“