k čemu je víčko přímo na vrchu chladiče? Chladící kapalina se přeci lije skrz expanzní nádobku... Radši se zeptám, než něco po.....

Díky.Alda píše:Až ti budou měnit chladící kapalinu, tak ji tím otvorem nalejou. A raději ji neotvírej, když je motor horký
No, já jsem kouknul dovnitř toho chladiče a žádnou kapalinu jsem nespozoroval... Bylo teda patrný, že je tam mokro, ale kapalina žádná. Spíš tam bylo něco jako vrstva rezi nebo blátíčka, prostě něco světle hnědýho.... A když jsem přilil vodu do expanzní nádobky, tak se voda v něm nějak zakalila taky do tý hnědý barvy. Tak nevim, co se tam dostalo, ale chladič je novej....SolidSnake píše:Ja jsem na to taky koukal a muj laickej nazor je ten že to vicko slouzi zaroven jako spetnej ventil a z ty nadobky si to jen přicucava pac neni pretlakova...... já mam totiž v chladiči zlutou kapalinu a v nadobce je dolejvana ruzova a ocividne k zadnymu promiseni nedošlo!
Takže vodu jsem nalil správně do nádobky nebo jsem měl lít přes víčko v chladiči?Pavo.B. píše:ano, kapalina se naliva obycejne vickem, a z ty si to pricucava jak mysli Snake, nebo to tam vylitne kdyz neni neco v poradku
Díky. Bavíme se snad o tom samém víčku na vrchu chladiče... To jde vyšroubovat, ale nezdá se mi, že by zrovna tohle víčko přepouštělo cokoli kamkoli... Fakt jsem laik, takže se spíš ptám, než že bych sám radil...Beaver píše:Víčko slouží jako přetlakový/podtlakový ventil. Když se motor ohřívá, stoupá tlak v systému - při jeho překročení přepustí víčko část kapaliny do nádobky a když se zase teplota sníží, podtlakem se z nádobky přicucne zpátky. Je bezpodmínečně nutné, aby víčko bylo v dobrém stavu - pokud vám začne blbnout teplota motoru a termostat bude v pořádku, vyměňte víčko.
Kapalinu byste měli dolít spíš do zásobní nádržky, v okruhu by mělo být vody dostatek. Doplňovat samozřejmě u studenýho motoru mezi rysky.