Videl bych to na nahon tachometru.micron píše:Takže, taky jednou potřebuju poradit a myslim, že tu tohle téma ještě nebylo řešený... cca 2.5 roku se mi občas stávalo že se jaxi zasekla ru.čička otáčkoměru na ZERO... a ne a ne se pohnout... avšak přišel jsem na to, že když nakotlim a dám 3jku tak najednou vyskočí a vše bylo v pořádku... prostě zlobí mrška... nicméně už cca 2-3dny se pokoušim ru.čičku nahodit... a ani když zařadim za3 tak se jí už nechce... potvora... takže bych potřeboval vědět, kde je zakopanej čokl... jestli v palubce, nebo nějaký čidlo někde v motoru...respektive jsem si jistej, že micro problemek se nebude týkat jen mýho kousku... za radu díkesPS: fakt mě to lehce prudí... sice otáčkoměr skoro člověk nepotřebuje, jak už je zvyklej řadit a poslouchat motor, ale prostě mě to sere...díky
Ale otáčkoměr je elektonicky, jen tachec je pořád dělanej klasicky lankem(nebo co to tam je)Beaver píše:Videl bych to na nahon tachometru.
Aha, ja to nejak nedomyslel... tak v tom pripade zrejme problem primo v otackomeru a hadam, ze opravit zrejme nepujde. Otackomer funguje na principu snimani zapalovacich impulzu a podle toho rucicku vychyluje nejaka civka. Pokud to ruzne nahodne blbne a neni to kontaktem, je obvykle v haji ta civecka.garfielld píše:Ale otáčkoměr je elektonicky, jen tachec je pořád dělanej klasicky lankem(nebo co to tam je)Beaver píše:Videl bych to na nahon tachometru.
no ale je to tak jaxem napsalJimmi píše:Aliene, neblbni, otáčkoměr počítá impulsy a ty jsou přes nějakej integráč přímo v tom otáčkoměru teprve přeměněné na napětí a vychylují ručku. Čidlo neexistuje, impulsy se berou v rozdělovači.... Kdybys to bral z altíku, tak bys popřel regulaci napětí (dost nutná věc).