ru.čička otáček

vše ohledně modelové řady Celica
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

ru.čička otáček

Příspěvek od micron »

Takže, taky jednou potřebuju poradit a myslim, že tu tohle téma ještě nebylo řešený... cca 2.5 roku se mi občas stávalo že se jaxi zasekla ru.čička otáčkoměru na ZERO... a ne a ne se pohnout... avšak přišel jsem na to, že když nakotlim a dám 3jku tak najednou vyskočí a vše bylo v pořádku... prostě zlobí mrška... nicméně už cca 2-3dny se pokoušim ru.čičku nahodit... a ani když zařadim za3 tak se jí už nechce... potvora... takže bych potřeboval vědět, kde je zakopanej čokl... jestli v palubce, nebo nějaký čidlo někde v motoru...respektive jsem si jistej, že micro problemek se nebude týkat jen mýho kousku... za radu díkes :wink: PS: fakt mě to lehce prudí... sice otáčkoměr skoro člověk nepotřebuje, jak už je zvyklej řadit a poslouchat motor, ale prostě mě to sere...díky :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: ru.čička otáček

Příspěvek od Beaver »

micron píše:Takže, taky jednou potřebuju poradit a myslim, že tu tohle téma ještě nebylo řešený... cca 2.5 roku se mi občas stávalo že se jaxi zasekla ru.čička otáčkoměru na ZERO... a ne a ne se pohnout... avšak přišel jsem na to, že když nakotlim a dám 3jku tak najednou vyskočí a vše bylo v pořádku... prostě zlobí mrška... nicméně už cca 2-3dny se pokoušim ru.čičku nahodit... a ani když zařadim za3 tak se jí už nechce... potvora... takže bych potřeboval vědět, kde je zakopanej čokl... jestli v palubce, nebo nějaký čidlo někde v motoru...respektive jsem si jistej, že micro problemek se nebude týkat jen mýho kousku... za radu díkes :wink: PS: fakt mě to lehce prudí... sice otáčkoměr skoro člověk nepotřebuje, jak už je zvyklej řadit a poslouchat motor, ale prostě mě to sere...díky :-)
Videl bych to na nahon tachometru.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Beaver píše:Videl bych to na nahon tachometru.
Ale otáčkoměr je elektonicky, jen tachec je pořád dělanej klasicky lankem(nebo co to tam je)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

ou tak

Příspěvek od micron »

teda furt nevim... takže elektrika někde v palubce... vypadlej kablík nebo pružinka...lanko? co to může bejt... jde mi o to aby se zbytečně nemuselo rozdělávat to co se nemusí...nerad rozdělávám to co nemusim.

ADD: tak už zase rotuje tak jak má... prostě měla krámy :-) nic se rozdělávat a řešit nebude...great! :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
fannda
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fannda »

A co zástrčka na alternátoru,třeba je to jen zaoxidovaný
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

díky kámo

Příspěvek od micron »

takže čidlo otáček je taky v tom altíku? to sem nevěděl... asi to tak bude...každopádně oxid už je fuč...ale jestli to udělá ručička znova...jestli zamrzne, tak to pořádně očistim díky za TIP.
ObrázekObrázekObrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

garfielld píše:
Beaver píše:Videl bych to na nahon tachometru.
Ale otáčkoměr je elektonicky, jen tachec je pořád dělanej klasicky lankem(nebo co to tam je)
Aha, ja to nejak nedomyslel... tak v tom pripade zrejme problem primo v otackomeru a hadam, ze opravit zrejme nepujde. Otackomer funguje na principu snimani zapalovacich impulzu a podle toho rucicku vychyluje nejaka civka. Pokud to ruzne nahodne blbne a neni to kontaktem, je obvykle v haji ta civecka.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

JA bych to videl taky nekde pobliz alternatoru.Otackomer je vlastne takovej voltmetr,nebo ampermetr..??To je jedno,prost cim vic otacek motoru,tim vic(logicky) napeti,nebo proudu z altiku...takze to asi bude nekde tam :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Aliene, neblbni, otáčkoměr počítá impulsy a ty jsou přes nějakej integráč přímo v tom otáčkoměru teprve přeměněné na napětí a vychylují ručku. Čidlo neexistuje, impulsy se berou v rozdělovači.... Kdybys to bral z altíku, tak bys popřel regulaci napětí (dost nutná věc).
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Je to složitější než to vypadá... snímač ot. je v rozdělovači,vede do igniteru (taková kostka se zelenou paticí u 4th.gen. na rozpěrce)a v tom se zesiluje signál pro ECU-jiskra,a vede z něj černej drát do palubky na otáčkoměr... ale technicky vzato-když to jede,nemůže být chyba v rozdělovači,ani v igniteru,takže může být přerušená cesta černého káblíku k palubce,nebo přímo na ni... sou tam cipaté svorkovnice zezadu-odmastit...a uvidíš.. U 5th.gen.je princip stejný,jen za barvu kablíku a svorkovnic neručím...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

olala

Příspěvek od micron »

bude to asi složitý... ale naštěstí problem se mě už netýká... samoautomatická oprava :wink: jen vim, že jí (čmeldě) nedělá dobře, když delší dobu nejezdí... chtěla by bzučet každej den, to jí svědčí :-) teda otáčkoměru taky...
ObrázekObrázekObrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Jimmi píše:Aliene, neblbni, otáčkoměr počítá impulsy a ty jsou přes nějakej integráč přímo v tom otáčkoměru teprve přeměněné na napětí a vychylují ručku. Čidlo neexistuje, impulsy se berou v rozdělovači.... Kdybys to bral z altíku, tak bys popřel regulaci napětí (dost nutná věc).
no ale je to tak jaxem napsal :) akorat jsem to napsal moc ve zkratce :).Fakt moc :lol:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Aliene..... tohle byla asi tak stejná zkratka, jako že Tvoje čelda jezdí na něco jako je uhlí..... :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Jimmi píše:Aliene..... tohle byla asi tak stejná zkratka, jako že Tvoje čelda jezdí na něco jako je uhlí..... :wink:
tak zas tak strasny to neni..to jsi prehnal :) .
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tak minulej tejden se mi opět zasekla ta ručička otáčkoměru na 0. A ne a škubnout a vyletět :lol: Dneska vyřešeno jednou provždy za 5 sekund.
Díky mým šikovným servicemanům... sednul si, praštil do palubky na pravo nahoře a ručička vystřelila jako raketa. Stačí jen bouchnout na to pravý místo :banana: paráááda
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“