ru.čička otáček
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
ru.čička otáček
Takže, taky jednou potřebuju poradit a myslim, že tu tohle téma ještě nebylo řešený... cca 2.5 roku se mi občas stávalo že se jaxi zasekla ru.čička otáčkoměru na ZERO... a ne a ne se pohnout... avšak přišel jsem na to, že když nakotlim a dám 3jku tak najednou vyskočí a vše bylo v pořádku... prostě zlobí mrška... nicméně už cca 2-3dny se pokoušim ru.čičku nahodit... a ani když zařadim za3 tak se jí už nechce... potvora... takže bych potřeboval vědět, kde je zakopanej čokl... jestli v palubce, nebo nějaký čidlo někde v motoru...respektive jsem si jistej, že micro problemek se nebude týkat jen mýho kousku... za radu díkes PS: fakt mě to lehce prudí... sice otáčkoměr skoro člověk nepotřebuje, jak už je zvyklej řadit a poslouchat motor, ale prostě mě to sere...díky
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: ru.čička otáček
Videl bych to na nahon tachometru.micron píše:Takže, taky jednou potřebuju poradit a myslim, že tu tohle téma ještě nebylo řešený... cca 2.5 roku se mi občas stávalo že se jaxi zasekla ru.čička otáčkoměru na ZERO... a ne a ne se pohnout... avšak přišel jsem na to, že když nakotlim a dám 3jku tak najednou vyskočí a vše bylo v pořádku... prostě zlobí mrška... nicméně už cca 2-3dny se pokoušim ru.čičku nahodit... a ani když zařadim za3 tak se jí už nechce... potvora... takže bych potřeboval vědět, kde je zakopanej čokl... jestli v palubce, nebo nějaký čidlo někde v motoru...respektive jsem si jistej, že micro problemek se nebude týkat jen mýho kousku... za radu díkes PS: fakt mě to lehce prudí... sice otáčkoměr skoro člověk nepotřebuje, jak už je zvyklej řadit a poslouchat motor, ale prostě mě to sere...díky
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ale otáčkoměr je elektonicky, jen tachec je pořád dělanej klasicky lankem(nebo co to tam je)Beaver píše:Videl bych to na nahon tachometru.
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
ou tak
teda furt nevim... takže elektrika někde v palubce... vypadlej kablík nebo pružinka...lanko? co to může bejt... jde mi o to aby se zbytečně nemuselo rozdělávat to co se nemusí...nerad rozdělávám to co nemusim.
ADD: tak už zase rotuje tak jak má... prostě měla krámy nic se rozdělávat a řešit nebude...great!
ADD: tak už zase rotuje tak jak má... prostě měla krámy nic se rozdělávat a řešit nebude...great!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
díky kámo
takže čidlo otáček je taky v tom altíku? to sem nevěděl... asi to tak bude...každopádně oxid už je fuč...ale jestli to udělá ručička znova...jestli zamrzne, tak to pořádně očistim díky za TIP.
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Aha, ja to nejak nedomyslel... tak v tom pripade zrejme problem primo v otackomeru a hadam, ze opravit zrejme nepujde. Otackomer funguje na principu snimani zapalovacich impulzu a podle toho rucicku vychyluje nejaka civka. Pokud to ruzne nahodne blbne a neni to kontaktem, je obvykle v haji ta civecka.garfielld píše:Ale otáčkoměr je elektonicky, jen tachec je pořád dělanej klasicky lankem(nebo co to tam je)Beaver píše:Videl bych to na nahon tachometru.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Diablo
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Je to složitější než to vypadá... snímač ot. je v rozdělovači,vede do igniteru (taková kostka se zelenou paticí u 4th.gen. na rozpěrce)a v tom se zesiluje signál pro ECU-jiskra,a vede z něj černej drát do palubky na otáčkoměr... ale technicky vzato-když to jede,nemůže být chyba v rozdělovači,ani v igniteru,takže může být přerušená cesta černého káblíku k palubce,nebo přímo na ni... sou tam cipaté svorkovnice zezadu-odmastit...a uvidíš.. U 5th.gen.je princip stejný,jen za barvu kablíku a svorkovnic neručím...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
olala
bude to asi složitý... ale naštěstí problem se mě už netýká... samoautomatická oprava jen vim, že jí (čmeldě) nedělá dobře, když delší dobu nejezdí... chtěla by bzučet každej den, to jí svědčí teda otáčkoměru taky...
- ALIEN
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
no ale je to tak jaxem napsal akorat jsem to napsal moc ve zkratce .Fakt mocJimmi píše:Aliene, neblbni, otáčkoměr počítá impulsy a ty jsou přes nějakej integráč přímo v tom otáčkoměru teprve přeměněné na napětí a vychylují ručku. Čidlo neexistuje, impulsy se berou v rozdělovači.... Kdybys to bral z altíku, tak bys popřel regulaci napětí (dost nutná věc).
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak minulej tejden se mi opět zasekla ta ručička otáčkoměru na 0. A ne a škubnout a vyletět Dneska vyřešeno jednou provždy za 5 sekund.
Díky mým šikovným servicemanům... sednul si, praštil do palubky na pravo nahoře a ručička vystřelila jako raketa. Stačí jen bouchnout na to pravý místo paráááda
Díky mým šikovným servicemanům... sednul si, praštil do palubky na pravo nahoře a ručička vystřelila jako raketa. Stačí jen bouchnout na to pravý místo paráááda