hlava 3S-FE vs 3S-GE

vše ohledně modelové řady Celica
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tak potvrzuji, v TP mám pouze 4A, vůbec žádné další identifikace motoru nejsou.
Tzn. až corolla nebude moje jediná možnost dopravy, zasloužila by si něco víc než -FE. Aspoň ten silvertop :)

Idaho: máš představu, zda by na původní převodovku (tuším C51?) šel napasovat celej motor? Kdybych přes tebe pořídil celej 4AGE Silver/Black (pokud bude) a chtěl udělat swap...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Marty píše:Tak potvrzuji, v TP mám pouze 4A, vůbec žádné další identifikace motoru nejsou.
Tzn. až corolla nebude moje jediná možnost dopravy, zasloužila by si něco víc než -FE. Aspoň ten silvertop :)

Idaho: máš představu, zda by na původní převodovku (tuším C51?) šel napasovat celej motor? Kdybych přes tebe pořídil celej 4AGE Silver/Black (pokud bude) a chtěl udělat swap...
jak už sem řekl, převodvky jdoucí na jakýkoliv motor 4A budou záměnné ( co se týče uchycení k bloku 4A )
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Idaho píše:
Marty píše:Tak potvrzuji, v TP mám pouze 4A, vůbec žádné další identifikace motoru nejsou.

jak už sem řekl, převodvky jdoucí na jakýkoliv motor 4A budou záměnné ( co se týče uchycení k bloku 4A )
OK, dík.
Tohle pro mě bude dostupnější sen, než ten o foukané zadokolce :wink:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

Idaho píše:nezapomen na ecu :) a pozor muže být rozdíl i v zapalování ( rozdelovač, modul, cívky atd.. )
to vsetko som myslel pod pojmom komplet eletrika,, cize,, ked sa zhodi hlava z motora,, tak sa vezmu vsetky kable,, vsetko co suvisi s tym motorom.
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

tak tohlento mě potěšilo :) 129kw vypadá lépe než 89kw u 3S-FE z Camry :D Ale nějak se mi nezdá že by 40kw nebylo znát na bloku... Přece jen, co písty, ojnice?

Ačkoliv s Idaho plně souhlasím...
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

dozvedel som sa ze su piesty ine,, ze vraj kvoli kompresii,,, neviem,, potvrdte mi to este niekto
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ToyoCarE píše:dozvedel som sa ze su piesty ine,, ze vraj kvoli kompresii,,, neviem,, potvrdte mi to este niekto
ano písty mohou být jiné, motory pracují s jinými parametry, jako bude jiný termostat atd.. roste blok co se týče konkstrukce bude stejný, ale písty mohou být jiné..
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

aj kluka moze byt ina, ojnice.... proste creva... ale blok by mal byt rovnaky...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

gabko24 píše:aj kluka moze byt ina, ojnice.... proste creva... ale blok by mal byt rovnaky...
samozřejme, řešil jsem blok z toho duvodu že k nemu se upevnuje hlava a převodovka ( tudíž totožné upevnení ) ostatní komponenty již nejsou tak jasné je nutno porovnávat kus od kusu
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tu informaci jsem mu dal ja podle epc. Blok,klika,ojnice jsou totožné. Pisty na fe jsou klasické a ge má Tpist s jiným tvarem vrchu. Hlava ge má jiný tvar spalovacího prostoru a větší ventily.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

problem je v tom ze ak mam kupovat piesty s kruzkami nove, ,tak sa viacej oplati kupit cely motor 3S-GE
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ToyoCarE píše:problem je v tom ze ak mam kupovat piesty s kruzkami nove, ,tak sa viacej oplati kupit cely motor 3S-GE
hmm s kroužky apísty o kterých opet nevíš v jakém jsou stavu a jk dlouho vydrží. sada nových pístu, čepu,. kroužku je otázku max 250 usd i s dopravou. pokud ti přijde lepší koupit motor který muže po 2tis km kleknout....
Odpovědět

Zpět na „Celica“