No,tak sa teda pripojím aj ja do tejto debaty
Brzdy mám tiež - ako asi všetci -dosť ostré. Rôznymi autami som sa už viezol odkedy mam vodičák(1989)a pomerne rýchlo sa viem "prispôsobiť" k vlastnostiam toho daného auta. No bohužial i keď mám s týmto autom nabehaných "už" vyše 6000km,stále ma niekedy prekvapí ten asistent(hlavne ak máš obuté nejaké teplejšie zimné topanky,v ktorých samozrejme nemáš až taký cit ako v teniskách).Je to trochu nepríjemné-hlavne pre spolujazdca-je to docela šok pre neho.Neviem si predstaviť manželku s týmto autíčkom jazdiť .Má 12 rokov vodičák,no naposledy šoferovala našu Š-100 v r. 2000,lebo trochu načechrala ňou suseda na parkovisku a od vtedy má trochu strach si sadnúť za volant.
Pred yarisom som mal fiestu(r.v.2007)
Raz som musel rýchlo- kôli jednému magorovy- dupnúť na brzdy a poviem vám,brzdil som aj očami
A čerešnička na torte: ...keď som bol v servise(nie koli brzdám),tak mi auto samozrejme zobral do mont.priestorov preberací technik.Keď prišiel nazad,spýtal sa ma,či mi niečo robili s brzdami.-ja na to že nie...prečo?
Vraj mimoriadne dobre brzdí moja fiesta. Tieto autá vraj maju slabý účinok pri brzdení
A čo sa týka toho pískania,tiež sa mi pred nedávnom ozvali dostičky-ale len na konci zabrzdenia.Neriešim to zatial.
Moje skusenosti -nie len-s týmto "problémom"(
nezožerte ma):
Niekedy to robí aj preto,lebo sa málo brzdí.Pre tie brzdy je horšie ich "šetriť",(napr. keď viac využívame brzdenie motorom) ako keby ste tie brzdy využívali naplno -na čo teda aj slúžia-to su moje skusenosti z iných áut.A takéto používanie brrrzd-ako je "len" na dobrzdenie tiež nerobí dobre kotúčom,lebo sa neopotrebúvajú rovnomerne a začne vám trhať pri brzdení.Vtedy príde narad to "stáčanie" kotúčov alebo ich výmena. Ešte jeden problém vznikal pri "šetrnom brzdení",že sa pridierali valčeky(neviem,ako je to u moderných autách).Čím menej sa brzdilo,tým menej pracovali a tým pádom sa aj skôr pridreli-hlavne po zime sa to prejavovalo.Potom som musel ručne valčeky rozhýbať(toto som robil už raz aj ja osobne)
Ale netvrdím,že preto pískajú na 100%...Nie som automechanik,len som opísal čo sa mi stalo v min. rokoch a toto mi povedal aj jeden servisant ,no pripadá mi to aj logické.
To mio - skusil som samozrejme aj s lavou nohou len pribrzdiť-druhý krát to radšej nechám na pravú nohu
To josuk .-píšeš,že pískajú neorig. dostičky.Máš pravdu-hlavne ak nemáš od jedného výrobcu kotúče aj dostičky. Ale v tomto prípade môže ísť len o "vadný" material. Ale zasa-že by boli viac-menej všetky vadné ????:?
Ukľudním vás???-nie su to len yarisi :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... kaju+brzdy