Brzdy

vše ohledně modelové řady Yaris
Honza_740
Člen Týmu

Brzdy

Příspěvek od Honza_740 »

Mame Yarise r.v.2006, 5D, motor 1.0., vyroba FR.

S autem spokojenost, pouze asi po pul roce prasklo celni sklo (nahore, bez kaminku, vyrobni chybou), ale to nam v zaruce vymenili.

Co nas ale trapi prubezne jsou velice "ostre" brzdy ve srovnani s jinymi auty. Po pravde receno, jezdil jsem uz s ledascim vcetne nakladaku, ale tak, jak nam brzdi Yaris, s tim jsem se jinde nesetkal.

Proste nic a pak na tak asi centimetrovem zdvihu plny zaber. Da se na to zvyknout, ale neni to nic moc, hlavne ted na lede.

V servisu nam rekli, ze to je normalni, ze takhle brzdi vsechny yarisy. Ptam se tedy - pro klid duse - zda to dela i Vam ostatnim.
josh
Člen Týmu

Příspěvek od josh »

ano, su to riadne jedovky :)
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 2007 (Lunarna strieborna)
Fiat Bravo 1.4 Dynamic 2007 (Red Tango)
Jirka - Zlín
Člen Týmu

Příspěvek od Jirka - Zlín »

Mám stejné auto a stejný problém. Když přesednu ze služební Caddy tak mám při každém brždění nos na skle. Dá se na to zvyknout. Je zvláštní že mám problém pouze při pojížďkách po městě. Při rychlejší jízdě mi to nepřijde. Snažím se co nejvíc brzdit motorem. Podle serisu Toyoty je to opravdu normální.
Jirka - Zlín
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Kolko mas KM? Je to tak,ale trva to len urcity cas, po niekolkych km to uz tak nebude zaberat ostro.Skus si napr posadit 4 ludi a uvidis sam ze ten ucinok uz bude iny. A po case aj dostanes cit do nohy.Ak budes tlacit slabo ale rychlo tak Brzdny Asistent to vyhodnoti ze potrebujes uz pri tomto style tlaku viacej brzdnej sily,a pedal bude sice makky ale celuste ti rychlo a silno zabrzdia,ak dupnes na pedal rychlo a silno tak ti zase pedal stvrdne a ty tlacis silno no ABS a BA uz pritlacaju celuste podla situacie....
Inac je sranda,lebo si skuste ostatni co uz mate zvyk,skuste si pribrzdit s LAVOU nohou a rucim vam ze pobozkate celne sklo :D nieje noha ako noha :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od mil »

je to iba zvyk..podla mna ma yaris super brzdy. Nema rada prilis makke..
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

je to normálne, sú aj autá s ostrejšími brzdami
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

No mne tie brzdy mierne vadia prave pre tuto vlastnost. Podla mojho nazoru brzdia tak, ze dlho nic a potom konecne "zaberu". Horsie sa s tym da nadavkovat jemne pribrzdenie. Ked do Yarisa sadnem po dlhsej dobe jazdenia na Octavii tak mam pri prvom zabrzdeni pocit (prvy dojem) akoby mi zlyhali brzdy, ze sa proste nic nedeje a ja sa rutim rovnakou rychlostou do krizovatky. Samozrejme dupnem intuitivne na brzdu viacej a az potom sa konecne dostavi ucinok. Pre moj vkus divne a dost nepohodlne spravanie.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Honza_740
Člen Týmu

Příspěvek od Honza_740 »

Dekuji za vsechny odpovedi. Vypada to, ze se s chovanim brzd skutecne budu muset smirit.

Souhlasim s tim, ze nejvetsim problemem je stridani aut a ze nejneprijemnejsich je par prvnich km, kdyz do yarise presednu odjinud. Zena s nim jezdi denne a zvykla si, nenadava.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

to nie brzdy na toyote su silne,ale brzdy na ostatnych autach slabe!
mne brzdia obe auta rovnako... yaris,aj nissan a to su uplne rozdielne...
vsade kazdy vo svete vyhladava brzdy s akcnym nastupom,len vy sa tu stazujete... brzdy su zaklad a to si nemyslim len ja... Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ičo píše:to nie brzdy na toyote su silne,ale brzdy na ostatnych autach slabe!
:lol: nema to chybu :P
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Ja som sa na tom pobavil keď u mňa v robote/autoservis/ sadol náš umývač a poťahoval si prvý krát moje auto do umyvárky.Brzdy ho tak vystrašili že potom ako si narazil čumák vyskočil úplne bledý s auta a hovoril že sa asi zasekli brzdy lebo také niečo ešte nezažil a to denne poťahuje s autami. Teraz už si zvykol.Ja ale tiež niekedy nechtiac zastavím na fleku,hlavne pri pomalom manévrovaní.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Ucinnost brz sa meria trochu inym sposobom ako prudkym nastupom. Ako som uz pisal, mne sa Yaris brzdy zdaju ze dlho nic a zrazu plny ucinok. Ale samozrejme, da sa na to zvyknut. Kriticke je len prve zabrzdenie po presadnuti z ineho auta.
K tej ucinnosti brzd, staci spravit porovnanie na suchej asfaltovej ceste z rychlosti 100kmh na kolkych metroch sa auto zastavi. Normalne sa to pohybuje do 40 metrov. Samozrejme obsadenie auta jednym clovekom (soferom).
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

hmm

Příspěvek od mil »

ja teda neviem..jazdim na viacerych autach, ale yarisove brzdy ma neprekvapuju, ani ked predtym jazdim na inom aute.. Jednoducho to auto poznam. Takze ak niekto jazdi na yarisovi, nechapem,ako ho mozu brzdy zaskocit.. To na nom jazdite raz do roka??

Tie brzdy su super, podla mna..Ale je to preto, ze uprednostnujem tvrdsie. Takze kto ma makke a sadne si raz do roka do mojho yarisa, tak ano..zaskoci ho tvrdost a citim predklon:-))
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Vyuzijem stare vlakno, prispevky vyssie nesuvisia s mojim prispevkom.

Dnes mi zacali piskat brzdy. Piskaju mi len pri brzdeni a to hlavne ked brzdim az do uplneho zastavenia. Nabehanych mam cca 8000 km. Je to normalny jav, alebo mi mohlo isto nejaku zavadu brzdnych dosticiek / kotucov?
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

pokud to je nové auto (asi ano - tak záruka) jinak vystříkat wapkou, pak se prodávají takové spreje na čištění brzd (toyota používá nějakou značku wurth..??).

Pískání většinou dělají neoriginální a špatné destičky - to se musí jedině vyměnit. Taky jsou lepší obecně děrované nebo drážkované kotouče, protože na hladkých se při velkém namáhání a teplotě vytvoří takový jako "keramický" povlak..
Odpovědět

Zpět na „Yaris“