co se brzd týče já mam origo s kotoučema tar-ox a deskama ferodo a brzdí mi to masakrálně

no vim na jsito že mám na čumáku jen jendopístky a nejsem jedinej, já právě ted nevim jak to s těma dvoupístkama na GT4 je, ale už se to tu taky řešiloDrGis píše:stranka na dily dle VINu je tady http://www.repart.ru/_pages/toyota/
brzdy na ST185 jsou standardne predni dvoupistky, vzadu jednopistky
na ST205 predek ctyrpistky, zadek dvoupistky
kdybych casem brzdy menil za lepsi, tak nejspis budou k prodeji
změř si jak dlouho řadíš pak se podívej jakej má průtok tvůj bov tzn kolik vzduchu při tlaku v potrubí (0,7bar) ním projde (najdeš v tabulkách) za dobu jak dlouho řadíš výpočet ti vyjde v litrech za minutu tak si to převedeš kolik to bude za těch pár sec... tím zjistíš kolik vzduchu tvůj bov odpustí za dobu řadění... mno a pak spočítáš jakej objem tolik vzduchu při talku 0,7bar zaujme a pak pomocí objemového vzorce vypočítáš délku potrubí od klapky pro tvůj průměr... nechce se mi hledat ty vzorečky ale všechny jsem je našel v obyč tabulkách... je to dosti nepřesné správně bys měl ten objem tekoucí přes bov počítat integrálou jelikož tlak nebude stabylní ale bude klesat ale to je zbytečné je to tak od oka abys měl bov co nejblíže klapce ale při tom zajistil aby propustil nejméně tolik vzduchu kolik je potřeba... ale nečekej od toho zázraky že je to takhle nejlepší je moje teorie ale nikdo miji nepotvrdil a ani jsem to nikdy netestoval...Yves píše:elviiis Jak spočítáš kolik vzduchu proteče klapkou při nejdelším přeřazení? Jaký máš "Letní" brzdy?
elviiis píše:Libor12 kdyby ty tar-oxi nedával přechozí majitel tak bych se na ně taky vybodl podle mne je stejně nejlepší koupit obyč drážkované protože za drážkované ate dáš 1500sadu a pak ti nevadí když je měníš s destičkama jako spotřební zbožícelkově nejsem typ co by vyhazoval za brzdové kity tunu peněz kouknu do katalogu co má větší vhodnější brzdy upravím těhlice a je to
kdysi jsem na ně koukla na rovera a měli je na elitu jestli je maji i na celicu nevím... na st182 tam maj jen obyč bremba a bremba sport ale ty jsou drahé...Petr píše:elviiis píše:Libor12 kdyby ty tar-oxi nedával přechozí majitel tak bych se na ně taky vybodl podle mne je stejně nejlepší koupit obyč drážkované protože za drážkované ate dáš 1500sadu a pak ti nevadí když je měníš s destičkama jako spotřební zbožícelkově nejsem typ co by vyhazoval za brzdové kity tunu peněz kouknu do katalogu co má větší vhodnější brzdy upravím těhlice a je to
a kde ty drážkované ATE maj hod jsem odkaz za tu cenu jsem to nikde neviděl jsou i na st182?