koupě Celica ST185 4x4
- elviiis
- Manager Týmu
carlos sainz je evropské označení usa a jp bylo RC... tzn že s těch 5000tis má jen tuším 2500kusů označení cs a zbytek je RC... cooler v nárazníku sotjí i s dovozem z usa okolo 8 až 10tis a je to komplet kit...
co se brzd týče já mam origo s kotoučema tar-ox a deskama ferodo a brzdí mi to masakrálně
co se brzd týče já mam origo s kotoučema tar-ox a deskama ferodo a brzdí mi to masakrálně
Carlos Sainz limited 2468/5000
- DrGis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
stranka na dily dle VINu je tady http://www.repart.ru/_pages/toyota/
brzdy na ST185 jsou standardne predni dvoupistky, vzadu jednopistky
na ST205 predek ctyrpistky, zadek dvoupistky
kdybych casem brzdy menil za lepsi, tak nejspis budou k prodeji
TOYOTA CELICA ST205
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no vim na jsito že mám na čumáku jen jendopístky a nejsem jedinej, já právě ted nevim jak to s těma dvoupístkama na GT4 je, ale už se to tu taky řešiloDrGis píše:stranka na dily dle VINu je tady http://www.repart.ru/_pages/toyota/
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ST185-origo vepředu i vzadu jednopíst.Nevim kde tam kdo a kdy ten druhej viděl... ST205 má vepředu 4písty,ale jsou tak drahé,těžké a humpolácké,že je(za ty samé peníze)lepší koupit 4píst Brembo a vyrobit adaptér
2Elvis-Měls na svym CS jenom velký kola?S malýma to brzdí ještě líp (tedy pokud nemáš větší kotouče,ale to nejspíš ne)
Náporové IC jsem si dělal sám a nestálo mě to vůbec nic-chladič mám od kámoše(zkrácený z nákladáku Iveco),potrubí jsem posvářel z výfuků na nějakou Audinu(zatím ocel kvůli snadné zpracovatelnosti a zjištění tvaru-podle něj pak přijde vyrobit z hlíny)a hadice jsou také z nějakých koncernů.Ted´je na motor pěkně vidět a i Blow-off je kde má být-co nejblíž klapce Pro ještě víc místa v mot.prostoru šla baterka do kufru a místo airboxu košík s odstíněním.
Ale jinak i sériový Four bez jakýchkoli úprav jednak bezvadně funguje,druhak neztrácí moc cenu.
2Elvis-Měls na svym CS jenom velký kola?S malýma to brzdí ještě líp (tedy pokud nemáš větší kotouče,ale to nejspíš ne)
Náporové IC jsem si dělal sám a nestálo mě to vůbec nic-chladič mám od kámoše(zkrácený z nákladáku Iveco),potrubí jsem posvářel z výfuků na nějakou Audinu(zatím ocel kvůli snadné zpracovatelnosti a zjištění tvaru-podle něj pak přijde vyrobit z hlíny)a hadice jsou také z nějakých koncernů.Ted´je na motor pěkně vidět a i Blow-off je kde má být-co nejblíž klapce Pro ještě víc místa v mot.prostoru šla baterka do kufru a místo airboxu košík s odstíněním.
Ale jinak i sériový Four bez jakýchkoli úprav jednak bezvadně funguje,druhak neztrácí moc cenu.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
- elviiis
- Manager Týmu
jo zkoušel jsem i malé kola mám teď zimní kotouče mají standartní velikost i když jsou lepčejší hlavně díky drážkování... náporák řeším taky bude celo alu s alu vedením... alu trubky jsou totiž levnější než ocelové a svařování alu dělá firma co mám za barákem... bov co nejblíže klapce je dosti spekulatyvní otázka jestli je to nejlepší každopádně open bov není u auta z maf (váha vzduchu) ůplně ideální volba leda že bys ji přemístil před turbo což u klapkové váhy jako má celica není reálné... při každém odfouknutí máš totiž bohatou směs to se pozná černým začouzením z výfuku a mnohdy i plameny a střílení při řazení... pokud máš otevřenej výfuk tak jsi to určitě pozoroval...
jinak mám taky open bov ale na všech autech jej umisťuji tak aby objem vzduchu mezi kplakou a bov byl o 10% větší než kolik proteče bovem za dobu nejdelšího přeřazení...
jinak mám taky open bov ale na všech autech jej umisťuji tak aby objem vzduchu mezi kplakou a bov byl o 10% větší než kolik proteče bovem za dobu nejdelšího přeřazení...
- elviiis
- Manager Týmu
změř si jak dlouho řadíš pak se podívej jakej má průtok tvůj bov tzn kolik vzduchu při tlaku v potrubí (0,7bar) ním projde (najdeš v tabulkách) za dobu jak dlouho řadíš výpočet ti vyjde v litrech za minutu tak si to převedeš kolik to bude za těch pár sec... tím zjistíš kolik vzduchu tvůj bov odpustí za dobu řadění... mno a pak spočítáš jakej objem tolik vzduchu při talku 0,7bar zaujme a pak pomocí objemového vzorce vypočítáš délku potrubí od klapky pro tvůj průměr... nechce se mi hledat ty vzorečky ale všechny jsem je našel v obyč tabulkách... je to dosti nepřesné správně bys měl ten objem tekoucí přes bov počítat integrálou jelikož tlak nebude stabylní ale bude klesat ale to je zbytečné je to tak od oka abys měl bov co nejblíže klapce ale při tom zajistil aby propustil nejméně tolik vzduchu kolik je potřeba... ale nečekej od toho zázraky že je to takhle nejlepší je moje teorie ale nikdo miji nepotvrdil a ani jsem to nikdy netestoval...Yves píše:elviiis Jak spočítáš kolik vzduchu proteče klapkou při nejdelším přeřazení? Jaký máš "Letní" brzdy?
v předchozíreakci tam chbý čárka... myslel jsem že mám zimní kola , a kotouče mají standartní velikost...
jinak mám kotouče tarox drážkované + děrované... hlavně jde o ty drážky jež čistí desky díry jsou většinou k zlosti některé kotouče od dírek rády praskají navíc se tím snížuje tepelná nasititelnost materiálu... o chlazení dírkama v kotoučích mám skeptické smýšlení...
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
K těm kotoučům... Když už se to tu nakouslo... Můj názor je ten že kotouče s vnitřním chlazením je akorát 6kg na autě navíc. Osobně jsem dal pouze drážkované. Lehčí,rovnají desky. K derovamym jsem stejně skepticky,tedy alespoň co se týká tradičních materiálu,ne keramiky. Co trmenu se týká,na auto jsem dal 4 pist brembo že š120 s malou adaptaci a brzdí dost "jedovatě". Já vím tar-ox je značka,ale já žádné závody nejezdím a v této kombinaci jsem moc spokojený .
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- elviiis
- Manager Týmu
Libor12 kdyby ty tar-oxi nedával přechozí majitel tak bych se na ně taky vybodl podle mne je stejně nejlepší koupit obyč drážkované protože za drážkované ate dáš 1500sadu a pak ti nevadí když je měníš s destičkama jako spotřební zboží celkově nejsem typ co by vyhazoval za brzdové kity tunu peněz kouknu do katalogu co má větší vhodnější brzdy upravím těhlice a je to
- Petr
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
elviiis píše:Libor12 kdyby ty tar-oxi nedával přechozí majitel tak bych se na ně taky vybodl podle mne je stejně nejlepší koupit obyč drážkované protože za drážkované ate dáš 1500sadu a pak ti nevadí když je měníš s destičkama jako spotřební zboží celkově nejsem typ co by vyhazoval za brzdové kity tunu peněz kouknu do katalogu co má větší vhodnější brzdy upravím těhlice a je to
a kde ty drážkované ATE maj hod jsem odkaz za tu cenu jsem to nikde neviděl jsou i na st182?
- elviiis
- Manager Týmu
kdysi jsem na ně koukla na rovera a měli je na elitu jestli je maji i na celicu nevím... na st182 tam maj jen obyč bremba a bremba sport ale ty jsou drahé...Petr píše:elviiis píše:Libor12 kdyby ty tar-oxi nedával přechozí majitel tak bych se na ně taky vybodl podle mne je stejně nejlepší koupit obyč drážkované protože za drážkované ate dáš 1500sadu a pak ti nevadí když je měníš s destičkama jako spotřební zboží celkově nejsem typ co by vyhazoval za brzdové kity tunu peněz kouknu do katalogu co má větší vhodnější brzdy upravím těhlice a je to
a kde ty drážkované ATE maj hod jsem odkaz za tu cenu jsem to nikde neviděl jsou i na st182?