Rampa89 píše:Jo tak to jo, to poškodit kat může, i když ta exploze je přecejenom už extrém - není tam takovej přístup vzduchu aby to tak rychle hořelo, spíš to poškodí tu aktivní vrstvu...
No tak pak stačí odpojit vstřik a je toJinej způsob zkoušení jiskry mě teď fakt nenapadá...
E10 diagnostika motoru + prasknutí rozvoďáku :-(
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No ze stejného důvodu se nemají auta s katem roztahovat/roztláčet ...
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Pokud není kat zahřátý na provozní teplotu, tak se mu při zahlcení benzínem nic nestane, protože se odpaří ještě před jeho zažehnutím. Proto motor může fungovat v režimu sytiče.
Jinak, palivové čerpadlo, jak jsem zjistil, běží již v předposlední poloze klíčku, pouze jej, po dosažení provozního tlaku, vypne tlakový regulátor.
Jinak, palivové čerpadlo, jak jsem zjistil, běží již v předposlední poloze klíčku, pouze jej, po dosažení provozního tlaku, vypne tlakový regulátor.

Mně taky běží 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Ja u sveho 4E-FE nic neslysim a i v moudre knize se pise, ze k obnoveni tlaku v palivove soustave bez behu motoru je treba propojit dva kontakty na diagnostickem konektoru. Navic neni palivove cerpadlo v nadrzi?ombre píše:Ale jo, běží :-p.Jimmi píše:Kdepak, neběží.
Né, vážně, na 4A-FE, když je hrobové ticho, nebo když si otevřeš haupnu, tak je slyšet "cvakání" palivového čerpadla. Chceš li, můžu nahrát na diktafon, ale nevím, kam to uložit, leda poslat mailem.
Věřím, je možné, že 4E-Fe to má jinak.peta píše:Ja u sveho 4E-FE nic neslysim a i v moudre knize se pise, ze k obnoveni tlaku v palivove soustave bez behu motoru je treba propojit dva kontakty na diagnostickem konektoru. Navic neni palivove cerpadlo v nadrzi?
Palivové čerpadlo je samozřejmě v nádrži, ale kovovým potrubím je to krásně slyšet v motorovém prostoru, a když je v garáži hrobové ticho, tak i v kabině. Nicméně ti nikdo nebrání si poslechnout čerpadlo přímo v nádrži

Mno nevím, jak to spíná vám ostatním, ale mě, jak 4E-FE tak i 4A-FE, zrovna palivový čerpadlo v poloze klíčku ON nespínaly. Na 4E-FE akorát po syrovým otočením klíčku do ONu zacvaká relátko ABS a vydá to takovej vrčivej zvuk, na 4A-FE vrčela škrtící klapka když to hned nechytlo. Jednou sem vyčerpával benzín z nádrže pomocí připojední přímo kontaktů na nádrži s autobaterií a tak vím, jak to zní, ale za normálních podmínek nic takovýho nepozoruju, na druhou stranu to bylo hodně tichý.
Někde sem četl, myslím, že v té knize Jak na to, že palivová soustava je neustále natlakovaná, takže možná, že to čerpadlo spíná než nastartujeme, když je malej tlak.
Někde sem četl, myslím, že v té knize Jak na to, že palivová soustava je neustále natlakovaná, takže možná, že to čerpadlo spíná než nastartujeme, když je malej tlak.
Holomek!