zdravím vás již delší dobu se tu nepohybuji ale teď nastal problém a musím si přijít pro radu. Včera si takhle jedu v E10 najednou zhasnul motor a konec auto nejde nastartovat ani nemá snahu naskočit... benzín samozřejmě mám potřeboval bych od někoho postup na diagnostiku a číselný kodyk ní pokud možno v češtině nebo možná i v angličtině hlavně aby zase jezdila diky moc
Naposledy upravil(a) lizzard dne sob 20.09.2008, 17:03, celkem upraveno 1 x.
Zdravim, muj strejda ma taky E10 a asi pred 2 tydnama udelalo to same, zniceho nic zhasnul motor, v Toyote v jihlave vymenili pojistky auto jelo dal. Jenze kdyz jeli zpatky tak auto znova kykslo a uz nepomohla ani vymena pojistek, v servisu pak prisli na prepalenej kabel od lamdasondy o vejfuk. Tak kouktni na to. Muze to bejt milion dalsich veci ale jelikos mam v pameti za cerstva toto tak to musim napsat. Jinak stim heslem atd ti nepomuzu to nevim.
tak sem prošel všechny pojistky i tu lambdu sem skouknul a ej to všechno "bohužel" v pořádku... auto hází jiskru takže problém asi bude v dodávce paliva
Odpojit hadičku od palivovýho filtru (vstupní), vložit do PETky a zkusit otočit klíčkem. Pokud nebude téct benzín, tak zkusit starovat. Jestliže ani potom benzín nepoteče, je chyba buď v palivové pumpě, nebo odešlo spínací relé čerpadla.
Toyota Supra 2.5 twin turbo Lexus IS200 Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům" http://www.supraklub.cz
Jestli zkoušíš jiskru tím, že vezmeš kabel a jiskříš proti kostře, tak si koleduješ o malér.
Pojistky jsou asi na třech místech, opravdu jsi zmáknul všechny.....?
Jimmi píše:Jestli zkoušíš jiskru tím, že vezmeš kabel a jiskříš proti kostře, tak si koleduješ o malér.
Pojistky jsou asi na třech místech, opravdu jsi zmáknul všechny.....?
no v tom kabelu byla svíčka
pojistky sou 2x v motoru a jednou pod palubkou prošel sem to všechno
Takhle zkoušet jiskru je snad nejjednodušší způsob co znám, jestli znáš nějakej jinej, rád se přiučím. Krátkodobý protočení motoru většinou nezpůsobí přechlastání (i když i to sem už viděl), a jestli by mu tam šlo palivo a jiskru to házelo (což palivo mu tam nejspíš nejde) tak by to naskočit mělo, takže nebezpečí tam nevidím.
Napadlo mě že se tady jednou někde objevilo, že měl někdo ucpanej katalyzátor, není to tvůj případ? Vím, že ten někdo vyměnil půlku věcí na motoru a až pak na to přišel a měl po problému.
Ale jinak vyzkoušej to palivový čerpadlo, jak psal beaver, můžeš to klidně odpojit až na liště vstřiků, pod klapkou.
V moudré knize píšou, že když se proklemujou nějaké dvě svorky v diagnostické zásuvce, běží čerpadlo už při první poloze klíčku. Používá se to na diagnostiku tlaku v soustavě. Ale ještě jsem to nezkoušel. Čerpadlo také vidím jako pravděpodobné.
Problem neni, ze se to uchlasta. Problem je, ze to palivo se pak vyfoukne do vyfuku a pochyta do katalyzatoru, kde vzapeti exploduje a katalyzator rozmlati na hadry, pripadne jenom vyhori a spali tu aktivni vrstvu, takze katalyzator prestane fungovat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo Lexus IS200 Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům" http://www.supraklub.cz
Jo tak to jo, to poškodit kat může, i když ta exploze je přecejenom už extrém - není tam takovej přístup vzduchu aby to tak rychle hořelo, spíš to poškodí tu aktivní vrstvu...
No tak pak stačí odpojit vstřik a je to Jinej způsob zkoušení jiskry mě teď fakt nenapadá...
tak rolka furt stojí problém byl v igelitový rukavici která se dostala do nádrže bohužel nevim na který pumpě takhle vylepšujou benzín tak vás nemužu upozornit na netankování u ní... jinak kus igelitu o rozloze 25x25 cm dokáže ucpat všechno co se palivový soustavy týká díky za rady kuci
Heh, síla. A neudělal si někdo blbej fór, že ti to nacpal do nádrže? Nechce se mi věřit, že by ta rukavice prošla přes ty vrtulky ve stojanu ...
lizzard píše:tak rolka furt stojí problém byl v igelitový rukavici která se dostala do nádrže bohužel nevim na který pumpě takhle vylepšujou benzín tak vás nemužu upozornit na netankování u ní... jinak kus igelitu o rozloze 25x25 cm dokáže ucpat všechno co se palivový soustavy týká díky za rady kuci
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)