Ono je to docela důležité, protože pokud by ten motor měl vložky, pak by oprava byla výrazně méně finanančně náročná. Stačilo by vyměnit vložky a pístní kroužky a nemusel by se měnit celý blok...maxwell píše:Nebuďte hnídopišiTequilla píše:Nemá, stěny válců jsou potažené speciální latkou s názvem nicolis.Jimmi píše: Tenhle motor má vložky válců?
1.8 VVT-i výrobní vada motoru
ano,jistě ,napsal jsem to nepřesně.....toyota nemnění polomotory jen tak pro nic za nicBRunner píše:Ono je to docela důležité, protože pokud by ten motor měl vložky, pak by oprava byla výrazně méně finanančně náročná. Stačilo by vyměnit vložky a pístní kroužky a nemusel by se měnit celý blok...maxwell píše:Nebuďte hnídopišiTequilla píše: Nemá, stěny válců jsou potažené speciální latkou s názvem nicolis.
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
1.8 VVT-i zatial v pohode
Mam Avensis 1.8 VVT-i (1ZZ-FE), r.v. 2003. Najazdenych 135tis. km a doteraz som medzi intervalmi vymeny oleja (15 000km) ani raz nemusel dolievat olej. Dokonca, olej bol zakazdym v strede medzi ryskami - urcite nebol nikdy blizko spodnej.
Tak neviem, ci ma nejake problemy este len cakaju alebo mam motor z dobrej serie. Inak, pytal som sa aj v Toyota servise, ci o niecom takom poculi (pripadne maju nejaky pripis od dovozcu) a odpoved bola, ze nie. Ze mali par aut, ktore zrali olej, ale boli to rozne motorizacie a Avensis 1.8 medzi nimi nebol. Uvidim, co mi napisu z toyota.cz
Tak neviem, ci ma nejake problemy este len cakaju alebo mam motor z dobrej serie. Inak, pytal som sa aj v Toyota servise, ci o niecom takom poculi (pripadne maju nejaky pripis od dovozcu) a odpoved bola, ze nie. Ze mali par aut, ktore zrali olej, ale boli to rozne motorizacie a Avensis 1.8 medzi nimi nebol. Uvidim, co mi napisu z toyota.cz
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na příspěvky na předchozí stránceIdaho píše:ehm a neni ten NIcolis spíše Nicasil???
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Ovalita
Problém s olejem mají 1,6 a 1,8.Toyota do 6 let stáří vozu,pokud má vozidlo potvrzené řádně každoroční prohlídky,zdarma vymění polomotor.Nedělají s tím žádný problém.Chyba je u špatného chlazení stěn válců,které mohou posléze získat ovalitu a pak žerou olej(proto i kdyby měla Toyota výměnné vložky,bylo by to prd platné,když se nezmění chlazení vložek).Po výměně polomotoru se závada neopakuje.Navíc neznamená to,že všechny 1,6 a1,8 žerou olej. Problém nastává pouze zhruba u 30 procent vozů.
Motory 2,0(1AZ) a 2,4(2AZ) tento problém nemají.
A na závěr tip.Jeden specializovaný bazar,který prodává pouze Toyoty a Lexuse(nechci dělat reklamu tak nepíšu který) prodává vozy s motory 1,6 a 1,8 pouze po výměně polomotoru.Mám to z velice spolehlivého zdroje.
Motory 2,0(1AZ) a 2,4(2AZ) tento problém nemají.
A na závěr tip.Jeden specializovaný bazar,který prodává pouze Toyoty a Lexuse(nechci dělat reklamu tak nepíšu který) prodává vozy s motory 1,6 a 1,8 pouze po výměně polomotoru.Mám to z velice spolehlivého zdroje.
Re: 1.8 VVT-i zatial v pohode
Problém mají všechny motory,protože to není chyba při výrobě, ale chyba v konstrukci. Pak sem napiš co jsi se od Toyoty CZ dozvěděl. Jsme na tom stejně - r.v. 2003, jen máme najeto něco kolem 90 000 km, problém se zatím neprojevuje.SirAnton píše:Mam Avensis 1.8 VVT-i (1ZZ-FE), r.v. 2003. Najazdenych 135tis. km a doteraz som medzi intervalmi vymeny oleja (15 000km) ani raz nemusel dolievat olej. Dokonca, olej bol zakazdym v strede medzi ryskami - urcite nebol nikdy blizko spodnej.
Tak jsem rozkódoval ty VINy a vada je odstraněna u:Shi píše: Servisni bulletin k teto zavade se da stahnout zde:
http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf
Corolla 1.4 VVTi (4ZZ-FE) - od září 2005
Corolla 1.6 VVTi (3ZZ-FE) - od dubna 2005 (květen 2005 u sedanu a kombi vyrobeném v Japonsku)
Corolla Verso 1.6 VVTi (3ZZ-FE) - od dubna 2005
Corolla Verso 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
Avensis 1.6 VVTi (3ZZ-FE) - od dubna 2005
Avensis 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
Celica 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
MR2 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
RAV4 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
No, nedozvedel som sa nic. Okrem vseobecne znamych informacii o tom, ze kazdy motor spotrebuva olej v zavislosti od sposobu pouzivania, tam bol este zaver:Shi píše:Pak sem napiš co jsi se od Toyoty CZ dozvěděl.
"V případě podezření na nadměrnou spotřebu je provedeno kontrolní měření u autorizovaného partnera a následné individuální posouzení s přihlédnutím k výše uvedených faktům a hodnotám získaným tímto měřením."
Takze nic zavazne, nic o servisnom pripise a ani o priznani pripadnej konstrukcnej chyby. Ako som uz pisal, v servise mi tvrdili, ze nic take zatial neregistrovali.
Jo, jinými slovy nechají to vyhnít. Musíme doufat, že se závada neprojeví ani po té co vyprší prodloužená záruka na motor.SirAnton píše:Takze nic zavazne, nic o servisnom pripise a ani o priznani pripadnej konstrukcnej chyby. Ako som uz pisal, v servise mi tvrdili, ze nic take zatial neregistrovali.
Na můj oficiální dotaz spotřeba motorového oleje,mi bylo z Toyota Motor Czech sděleno,že o žádném takovém problému nevědí,nějaká bezplatná výměna bloku motoru,pokud není vůz v záruce,nepřichází v úvahu.Nějaká zmínka o ovalitě,eventuelně o vytipování série motorů,které trpí touto vadou , žádná.
Tak nevím,kdo si tady vymýšlí .....................
Já do Toyoty ohledně tohoto problému psal a bylo mi řečeno (resp. odepsáno), že standardní záruka je 3 roky a pokud by došlo k tomuto problému bude případná oprava posuzována individuálně případ od případu a že pokud jim pošlu VIN, tak mi technici sdělí zda je konkrétní vůz náchylnější na způsob používání a provozování.boboo píše:Na můj oficiální dotaz spotřeba motorového oleje,mi bylo z Toyota Motor Czech sděleno,že o žádném takovém problému nevědí,nějaká bezplatná výměna bloku motoru,pokud není vůz v záruce,nepřichází v úvahu.Nějaká zmínka o ovalitě,eventuelně o vytipování série motorů,které trpí touto vadou , žádná.
Já posílal svůj dotaz přes centrálu v Bruselu