1.8 VVT-i výrobní vada motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

maxwell píše:
Tequilla píše:
Jimmi píše: Tenhle motor má vložky válců?
Nemá, stěny válců jsou potažené speciální latkou s názvem nicolis.
Nebuďte hnídopiši :D
Ono je to docela důležité, protože pokud by ten motor měl vložky, pak by oprava byla výrazně méně finanančně náročná. Stačilo by vyměnit vložky a pístní kroužky a nemusel by se měnit celý blok...
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

BRunner píše:
maxwell píše:
Tequilla píše: Nemá, stěny válců jsou potažené speciální latkou s názvem nicolis.
Nebuďte hnídopiši :D
Ono je to docela důležité, protože pokud by ten motor měl vložky, pak by oprava byla výrazně méně finanančně náročná. Stačilo by vyměnit vložky a pístní kroužky a nemusel by se měnit celý blok...
ano,jistě ,napsal jsem to nepřesně.....toyota nemnění polomotory jen tak pro nic za nic :D
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
SirAnton
Člen Týmu

1.8 VVT-i zatial v pohode

Příspěvek od SirAnton »

Mam Avensis 1.8 VVT-i (1ZZ-FE), r.v. 2003. Najazdenych 135tis. km a doteraz som medzi intervalmi vymeny oleja (15 000km) ani raz nemusel dolievat olej. Dokonca, olej bol zakazdym v strede medzi ryskami - urcite nebol nikdy blizko spodnej.
Tak neviem, ci ma nejake problemy este len cakaju alebo mam motor z dobrej serie. Inak, pytal som sa aj v Toyota servise, ci o niecom takom poculi (pripadne maju nejaky pripis od dovozcu) a odpoved bola, ze nie. Ze mali par aut, ktore zrali olej, ale boli to rozne motorizacie a Avensis 1.8 medzi nimi nebol. Uvidim, co mi napisu z toyota.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ehm a neni ten NIcolis spíše Nicasil??? :)
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Idaho píše:ehm a neni ten NIcolis spíše Nicasil??? :)
Mrkni na příspěvky na předchozí stránce :)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
hytasi
Člen Týmu

Ovalita

Příspěvek od hytasi »

Problém s olejem mají 1,6 a 1,8.Toyota do 6 let stáří vozu,pokud má vozidlo potvrzené řádně každoroční prohlídky,zdarma vymění polomotor.Nedělají s tím žádný problém.Chyba je u špatného chlazení stěn válců,které mohou posléze získat ovalitu a pak žerou olej(proto i kdyby měla Toyota výměnné vložky,bylo by to prd platné,když se nezmění chlazení vložek).Po výměně polomotoru se závada neopakuje.Navíc neznamená to,že všechny 1,6 a1,8 žerou olej. Problém nastává pouze zhruba u 30 procent vozů.
Motory 2,0(1AZ) a 2,4(2AZ) tento problém nemají.
A na závěr tip.Jeden specializovaný bazar,který prodává pouze Toyoty a Lexuse(nechci dělat reklamu tak nepíšu který) prodává vozy s motory 1,6 a 1,8 pouze po výměně polomotoru.Mám to z velice spolehlivého zdroje.
Shi
Člen Týmu

Re: 1.8 VVT-i zatial v pohode

Příspěvek od Shi »

SirAnton píše:Mam Avensis 1.8 VVT-i (1ZZ-FE), r.v. 2003. Najazdenych 135tis. km a doteraz som medzi intervalmi vymeny oleja (15 000km) ani raz nemusel dolievat olej. Dokonca, olej bol zakazdym v strede medzi ryskami - urcite nebol nikdy blizko spodnej.
Problém mají všechny motory,protože to není chyba při výrobě, ale chyba v konstrukci. Pak sem napiš co jsi se od Toyoty CZ dozvěděl. Jsme na tom stejně - r.v. 2003, jen máme najeto něco kolem 90 000 km, problém se zatím neprojevuje.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Shi píše: Servisni bulletin k teto zavade se da stahnout zde:
http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf
Tak jsem rozkódoval ty VINy a vada je odstraněna u:

Corolla 1.4 VVTi (4ZZ-FE) - od září 2005
Corolla 1.6 VVTi (3ZZ-FE) - od dubna 2005 (květen 2005 u sedanu a kombi vyrobeném v Japonsku)

Corolla Verso 1.6 VVTi (3ZZ-FE) - od dubna 2005
Corolla Verso 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005

Avensis 1.6 VVTi (3ZZ-FE) - od dubna 2005
Avensis 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005

Celica 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005

MR2 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005

RAV4 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

Shi píše:Pak sem napiš co jsi se od Toyoty CZ dozvěděl.
No, nedozvedel som sa nic. Okrem vseobecne znamych informacii o tom, ze kazdy motor spotrebuva olej v zavislosti od sposobu pouzivania, tam bol este zaver:
"V případě podezření na nadměrnou spotřebu je provedeno kontrolní měření u autorizovaného partnera a následné individuální posouzení s přihlédnutím k výše uvedených faktům a hodnotám získaným tímto měřením."

Takze nic zavazne, nic o servisnom pripise a ani o priznani pripadnej konstrukcnej chyby. Ako som uz pisal, v servise mi tvrdili, ze nic take zatial neregistrovali.
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

saab píše:Celica 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
MR2 1.8 VVTi (1ZZ-FE) - od července 2005
Nechcem odborníkom z Toyoty brať ilúzie, ale mám dojem, že závadu motora odstránili ukončením výroby týchto modelov v roku 2005... :wink:
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Shi
Člen Týmu

Příspěvek od Shi »

SirAnton píše:Takze nic zavazne, nic o servisnom pripise a ani o priznani pripadnej konstrukcnej chyby. Ako som uz pisal, v servise mi tvrdili, ze nic take zatial neregistrovali.
Jo, jinými slovy nechají to vyhnít. Musíme doufat, že se závada neprojeví ani po té co vyprší prodloužená záruka na motor.
boboo
Člen Týmu

Příspěvek od boboo »

Na můj oficiální dotaz spotřeba motorového oleje,mi bylo z Toyota Motor Czech sděleno,že o žádném takovém problému nevědí,nějaká bezplatná výměna bloku motoru,pokud není vůz v záruce,nepřichází v úvahu.Nějaká zmínka o ovalitě,eventuelně o vytipování série motorů,které trpí touto vadou , žádná.
Tak nevím,kdo si tady vymýšlí ..................... :?:
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

boboo píše: Tak nevím,kdo si tady vymýšlí ..................... :?:
..no ja myslim ze je jasne kdo dela mrtveho brouka...
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

a1bert píše:
boboo píše: Tak nevím,kdo si tady vymýšlí ..................... :?:
..no ja myslim ze je jasne kdo dela mrtveho brouka...
Jo, protože dělat na to svolávací akci by je přišlo setsakramentsky draho.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

boboo píše:Na můj oficiální dotaz spotřeba motorového oleje,mi bylo z Toyota Motor Czech sděleno,že o žádném takovém problému nevědí,nějaká bezplatná výměna bloku motoru,pokud není vůz v záruce,nepřichází v úvahu.Nějaká zmínka o ovalitě,eventuelně o vytipování série motorů,které trpí touto vadou , žádná.
Tak nevím,kdo si tady vymýšlí ..................... :?:
Já do Toyoty ohledně tohoto problému psal a bylo mi řečeno (resp. odepsáno), že standardní záruka je 3 roky a pokud by došlo k tomuto problému bude případná oprava posuzována individuálně případ od případu a že pokud jim pošlu VIN, tak mi technici sdělí zda je konkrétní vůz náchylnější na způsob používání a provozování.

Já posílal svůj dotaz přes centrálu v Bruselu :)
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“