Filter klimatizacie/vzduchu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
muco
Věčnej rejpal

Re: Filtr klimatizace/vzduchu

Příspěvek od muco »

Melkes píše:Dnes jsem dostal mail z Toyoty Praha, že chybějící filtr klimatizace bude zaslám na mou adresu jak dojde do jejich skladu, tak jsem zvědav jestli to splní :(

SPLNííí!!! :wink: :wink: :wink:
Musia mať tých mailov fakt vela...-a každému vychádzajú v ústrety :) :)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Fitr klimatizace/vzduchu

Příspěvek od Melkes »

Dnes pošta doručila chybějící filtr klimatizace včetně omluvného dopisu.
Kdyby tuším, že to byl MIO nezačal o tom na tomto dizkuzním foru mluvit,tak do dneška jezdím v domění, že filtr mám. Je dobře, že se o všem veřejně mluví, protože né každý všechno kontroluje, když očekává u nového auta všechno v pořádku. I tak to nebylo úplně jednoduché, na první mail mě odpověděli, že podle ústředí z Bruselu tam nemusí být.
Já jsem s tím nesouhlasil a po mých argumentacích nakonec to uznali za oprávněné :D
muco
Věčnej rejpal

Re: Fitr klimatizace/vzduchu

Příspěvek od muco »

No,nemusí-ako nemusí.Možno to tam naozaj nemusí byť..Ale musím skonštatovať,že pred tým som mal hrozne zaprášenú palubovku a aj čalunenie na dverách.Ja to neznášam!!! Môj Yaris (alebo aj predošlé autá)je vždy ako z továrne-to je moja choroba ...keď som tam ten filter vložil,bolo po prachu :wink: :wink: .-Takže určite to pomôže.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

Zajímavý názor - ještě je donutit pomocí spousty emailů domontovat do všech aut plastové podběhy a bude to dokonalé auto.

Kdo má pořád poslouchat ty kamínky od karoserie :-)
muco píše:
SPLNííí!!! :wink: :wink: :wink:
Musia mať tých mailov fakt vela...-a každému vychádzajú v ústrety :) :)
Každému ne, jen tomu kdo si řekne - napíše. (co mi to jen připomíná) :-)
Yaruna 2007/ 1.3 MMT SOL / Blue Mica + aut. spínání světel + park. asistent (Max 190 Km/h)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

:cry: :cry: :cry:
Aj kamoš poslal e-mail do PRAHY -som zvedavý,čo mu odpíšu-asi ich to prestalo baviť-posielať filtre do celého Československa :? :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

Jakub01 píše:Zajímavý názor - ještě je donutit pomocí spousty emailů domontovat do všech aut plastové podběhy a bude to dokonalé auto.

Kdo má pořád poslouchat ty kamínky
Když jsem v servise reklamoval ty díry v blatnících, tak jsem na to taky upozornil.Porovnal jsem Fabii s Yarisem (Fabie má podběhy a super nástřik) a hoši mi říkali, že to je pravda, ale Fabie hnije a Yaris ne :) Dále říkali, že v žádném případě mi žádný nástřik nedoporučují.
1,3 TERRA COOL 2006
Brenneker
Člen Týmu

Yaris nehnije?

Příspěvek od Brenneker »

Fabia hnije a Yaris nie? To je celkom dobrý frk :? Ja mám po necelých 70000km podvozok hrdzavý ako líška a chalani z našej firmy, čo majú Fabky sú vysmiati... Moje predné McPhersony, zadná náprava, tlmiče - všetko ryšavé :shock: Na kontrole mi to museli prekartáčovať a nastriekať na čierno.
Najväčším šokom pre mňa bolo, ked som videl bodové zvary pod stredovým tunelom (ide v ňom výfukové potrubie). Navzdory tomu, že sa tam prakticky kamienky, ani soľ z posypu nedostanú, všetky boli hrdzavé, "na kompletku" až do plechu. V servise sa ani netvárili dotknuto, keď som sa ich spýtal, či si takto predstavujú 12 ročnú záruku proti prehrdzaveniu.

Hrkotanie kamienkov sa o dosť zmenšilo, keď som zadné podbehy poriadne vytrel bledým pretierateľným Body-coatingom. Asi to spravím aj vpredu. Alebo to predám, úprimne povedané, nekupoval som si Toyotu na to, aby som pod ňou vylihoval v montérkach.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

filter uz dosiel aj mne :) diky mio!

dnes som vyumyval a celkom dost mam obyte zadne dvere od kamienkov a to mam zasterky.. hmm..
tomko
Věčnej rejpal

Re: Yaris nehnije?

Příspěvek od tomko »

Brenneker píše:Fabia hnije a Yaris nie? To je celkom dobrý frk :? Ja mám po necelých 70000km podvozok hrdzavý ako líška a chalani z našej firmy, čo majú Fabky sú vysmiati... Moje predné McPhersony, zadná náprava, tlmiče - všetko ryšavé :shock: Na kontrole mi to museli prekartáčovať a nastriekať na čierno.
Najväčším šokom pre mňa bolo, ked som videl bodové zvary pod stredovým tunelom (ide v ňom výfukové potrubie). Navzdory tomu, že sa tam prakticky kamienky, ani soľ z posypu nedostanú, všetky boli hrdzavé, "na kompletku" až do plechu. V servise sa ani netvárili dotknuto, keď som sa ich spýtal, či si takto predstavujú 12 ročnú záruku proti prehrdzaveniu.

Hrkotanie kamienkov sa o dosť zmenšilo, keď som zadné podbehy poriadne vytrel bledým pretierateľným Body-coatingom. Asi to spravím aj vpredu. Alebo to predám, úprimne povedané, nekupoval som si Toyotu na to, aby som pod ňou vylihoval v montérkach.
to vies, treba sa oň aj starat-v tomto pripade by mozno pomahalo minimalne vzdy po zime vystriekat auto zospodu (lebo v zime je veľa soli).

p.s.: aj mne uz dnes dosiel filter :lol:
muco
Věčnej rejpal

Re: Yaris nehnije?

Příspěvek od muco »

To Benneker :
Tak teraz neviem,či si alebo nie si spokojný,lebo tu :http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ght=#74126
zasa-ak to dobre chápem si písal,že si spokojný :(

Inak-som aj ja zvedavý,aký budem mať spodok po určitom čase...totižto-o každé auto sa treba starať,to je svatá pravda a čo sa týka tej povrchovej(ako si písal),tak nič sa nedeje.Tá "povrchová " hrdza nie je taká nebezpečná (alebo ako to mám nazvať) ,ona by dalej nemala ísť.
Viem...určite si povieš: ..."tak ako su tie plechy pozinkované..."
Priznám sa,že by som si tiež položil tú istú otázku,ale rozhodne by som sa pozrel podrobnejšie,o aku hrdzu vlastne ide.Je to naozaj len "povrchová",alebo má tendenciu požierať plech ďalej ? No,či by bola taká alebo onaká,dal by som ju strieknuť(alebo by som pracne natrel so štetcom sám)-veď aj to patrí do údržby... :wink: :wink:

To piglet : Tie kamienky su problémom mnohých aut :cry: :cry:
Dalo by sa tomu trošku predísť(nie zasa uplne) navoskovaním karoserie-rýchlejšie sa "odrazia" tie kamienky od plechu a nemali by tak hlboké krátery urobiť 8) 8)
Niektorí to riešia špecialne natiahnutou priehladnou foliou na spodky dverí a kapoty,lenže je to pekne mastné :roll: :roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Brenneker
Člen Týmu

Příspěvek od Brenneker »

pre Muca:

neviem celkom, či si postrehol, že pri položke "kvalita a spoľahlivosť" som napísal "nie som spokojný" :) Vyjadrím sa teda celkom jasne - čo sa týka kvality a spoľahlivosti, očakával som od Toyoty viac. Pri cene vyššej o cca 50k oproti obdobne vybavenej konkurencii (v čase nákupu) sa nebudem tváriť, že mi pri aute s najazdenými 70k nevadia nasledovné veci:

1.) od začiatku nepoužiteľné autorádio s mizerným FM príjmom;
2.) rozchádzajúca sa geometria podvozku;
3.) nedostatočná antikorózna a protihluková ochrana podvozku;
4.) nedostatočná odolnosť laku voči posypu;
5.) chronické problémy s pedálom spojky;
6.) rozpadajúce sa sedačky;
7.) neodstrániteľné pazvuky v interiéri;
8.) nefunkčná aretácia otvorených dverí;
9.) chýbajúce zakrytovanie motora zospodu - izolácie, káble a hadice sú totiž magnetom pre kuny a podobnú háveď;
10.) mizerná kvalita originálnych stieračov.

Na upresnenie - auto síce parkujem vonku (cca ako 80% ostatných vodičov), ale je pravidelne ošetrované (wap/šampón/vosk). Ručné umývanie - žiadne "myčky". Údržba v servise, okrem vecí, s ktorými si v servise nevedia dať rady. Výmoly nevymetám, neparkujem po chodníkoch. A nemám 120kg :D

Teraz poďme na pozitíva:

1.) ľudia v servise Toyoty sú ochotní, v porovnaní s inými servismi naozaj ústretoví. Snažia sa splniť, čo môžu. Bohužiaľ, po uplynutí záruky už skôr nemôžu, ako môžu (chápem to);
2.) motor vvti - je vynikajúci, jednoznačne najväčšia devíza Yarisa. Malá rada - nešetrite na oleji, sviečkach a filtroch;
3.) pohodlné nastupovanie, vystupovanie a parkovanie;
4.) veľký vnútorný priestor na miniauto;

Zhrnuté - bol som silným fanúšikom Toyoty. Yarisa som kupoval po osobných skúsenostiach s firemnými Corollami z rokov 1995-2002, ktoré boli skutočnými trvalkami. Bohužiaľ, kvalita produkcie vo (F) sa s pôvodnou (J) kvalitou nedá porovnať. Taká je moja osobná skúsenosť. V segmente miniáut a malých rodinných áut by som v súčasnosti išiel inam.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Aj keď je to OT, celkom suhlasim s Brennekerom. Hoci pomerne dost chyb zo zoznamu nepozorujem, co nie je, moze byt a dalsia vec - pozorujem ine chyby.
Jeden fakt je ale isty : made in Jap/Fra ma urcite velky podiel na vysledku. Mozno si niekto povie, ze japonci na to vo Fra dohliadnu a maju tam predsa rovnake diely, technologie a pod... nie je to pravda. Vidim to na Peugeotoch made in Fra-Poissy/Trnava. Padali by vam sanky, co zchadza z frantickej linky a co produkuje slovac (v prospech Slovenska).
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,tiež zatial-ako borland-vela vecí ma tých mínusových obchádza(zatial...).Som trochu(teda možno aj viac ako trochu) nemilo prekvapený ,aké máš skusenosti s týmto autom.Ja som mal pred týmto yarisom Chevrolet Kalos(nový/teraz je to AVEO)a musel som ho predať,lebo ma za tie 3 mesiace ako auto,tak aj servis pripravili o 10 rokov života s nervami :evil: !
Potom som kupil Fiestu(fungl)-čuduj sa svete,opäť bol viac v servise ako doma...Čiže zasa som mal smolu.znova som sa nas...a predal som aj fiestu a kupil yarisa(toto všetko v priebehu 1 roka!!!).Teraz ,ked mám yarisa,už len zo zúfalosti sa modlím,aby som nemal také podobné problémy zasa.Ja som totiž výnimočný smoliar.Čo kúpim,to aj reklamujem(na 90%).Či je to elektronika,služby(napr.T-mobile-už som z nich chorý),alebo iné veci-hoci aj v robote-dokonca sa niekedy musím obrátiť na vyšších pánov,aby som vybojoval to,na čo mám nárok-nič menej,nič viac...
:evil: :evil: :evil:
Takže asi tak.. :cry: :cry: :cry: :cry:Viem,aké to je nepríjemné :roll: :roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Tak se taky přidám k OT:
Porovnání mého Yarise s o 3 měsíce mladším Citroenem C3
Yaris má lepší motor, motorový prostor je stejné - né li líp řešený. zajímalo by mě kdo "hermeticky" uzavírá motorový prostor?
Kvalita laku je u Yarise taky lepší - Švára na na spoustě míst takový puchýřky.
Já mám stěrače jako nový (20 tis. km), u C3 se zadní rozpadá a přední nestíraj (12 tis. km)
Komfort a dílenské zpracování - Yaris bez debat vede.
Hlučnost podvozku - nemyslím si že je velký rozdíl v hlučnosti u této kategorie aut.
Podle mě je můj hluk od kol vyšší než u C3, ale zase naopak je tišší motor (pokud je v ustálených otáčkách).

Problémy po 2 letech:
na druhý garančece mi zjistili, že mi přibržďuje zadní kolo, ale nikdy jsem to nepociťoval (občas s autem potřebuju v garáži pohnout, tak ho jednou rukou popotáhnu bez zjevných problému)
Nyní mi při zapnuté klimě na volnoběh lehce drnčí výfuk ve spoji u posledního tlumiče. Zatím to neřeším, až pojedu kolem servisu, tak jim to tam dám.

C3 - kromě přehryzaných kabelu od nějakýho roztomilýho zvířátka žádný problém.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

:?: chlapci, ja som rad ze OT je tak chutny, ale kto sa tu potom ma vyznat v pomiesanych prispevkoch... dalsie rekacie prilozte do prislusnej temy. dik. a nic v zlom.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“