Filter klimatizacie/vzduchu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mio
Věčnej rejpal

Filter klimatizacie/vzduchu

Příspěvek od mio »

Chlapci,nemam slov.
Ako zacat. Toyota je kvalita?Nas servis je kvalita?Musim ja mat taku smolu?
Mam 22tis.km a v poslednom case som si vsimol ze mi zvlastne bzuci nieco pod nohami spolujazdca. Hned bolo jasne ze je tam niekde ventilator/motor.Tiez uz pocut vacsi hluk z vyustiek aj na 1 stupni vent. Zobral som knihu, ze pozriem ci nieje filter zaneseny. Postupoval som podla navodu,je to dost jednoduche. Vybral som spodne dvierka skrinky, a mame tam kryt filtra s popisom UP. Bzucanie ventilatora resp.motora bolo pocut hlasnejsie.Je tam aj taka biela klapka v tvare harmoniky ktora pusta cerstvy/recirkulacny vzduch. Odobral som ten tenky cierny kryt filtra. A FILTER NIKDE! hned je vidno ventilator,vnutorne steny ako vidite zanesene od prachu.Ak sa zaniesol ventilator s prachom a teraz bruni,dakujem pekne a to nevravim o dalsich elementoch. Pytam sa sam seba, ako dopadla na 15tis.kontrole, kontrola FILTRA?
Chlapci pozrite sa ak sa vam chce,nieje to takze, ci mate tu kazetu filtra za tym tenkym plastovym krytom nad radialnym kolesom ventilatora.
Co este na tej kvalitnej Toyote (ne)najdem?????
Foto prikladam.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Mio, svojimi objavmi mi ako buducemu majitelovi Yarisa nahanas strach.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Strach? ten mam ja.
ty uz vies co si mas vsimat....neboj nic, motoricky je to OK.zatial :D
ale aj taketo detaily ma stvu, ked vieme aky dosledni japonci su, ale co uz ked to montuju europania.a navyse som za auto dal 400 000sk.
Kolko mimochodom stali Corsa,Punto,Swift,Fabia a ine v tej triede?
O par desattisic menej...
Vela stastia.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
todler
Navigátor

Toyota - kvalita???

Příspěvek od todler »

To, že Yaris nemá filtr jsem se dozvěděl při servisní prohlídce minulý rok.
Byl jsem v šoku stejně jako ty.Nikdy mě nenapadlo, že do auta s klimatizací nedá někdo filtr.Ten ventilátor mi klepe v poloze č.1 od novoty.TOYOTA = KVALITA JAKOU SVĚT NEVIDĚL.
Ještě mě děsí to, jak vypadá motor po umytí auta.Veškerá voda teče přímo na motor (žádný odtokový kanálek).Řídící jednotka je celá zacákaná.Jak dlouho to může vydržet???Co starý Yaris ???Máte zkušenosti??? Dělal to stejné??
1,3 TERRA COOL 2006
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Otazka je, ci absencia filtra je "normalnym" javom, alebo sa jedna o vyrobnu chybu. Podla toho by sa dalo postupovat alebo cez reklamaciu, alebo bohuzial, dokupenim filtra.

K tomu motoru - myslim, ze si to uz niekde spominal Todler. Zaroven si vravel, ze si si nejak utesnil kapotu, aby tam voda nestekala (alebo to pisal niekto iny?). Zaujimalo by ma totiz, co si pouzil na utesnenie (ak si to bol ty).
todler
Navigátor

filtr

Příspěvek od todler »

Před rokem mi bylo řečeno, že filtr tento model nemá (terra cool).Možná, že verze SOL už ho má.Filtr stojí cca 2000 - 3000kč :? To o tom utěsnění zatekájící vody jsem nepsal já.
1,3 TERRA COOL 2006
mio
Věčnej rejpal

Re: filtr

Příspěvek od mio »

todler píše:Před rokem mi bylo řečeno, že filtr tento model nemá (terra cool).Možná, že verze SOL už ho má.Filtr stojí cca 2000 - 3000kč :? T
To snad ani nemysleli vazne? :mad: :mad:
Vyborne,pisem priamo do TOYOTY, hoci aj do Japonska a prilozim im lekarsku spravu v ktorej bude jasne stanovisko dosledkov pouzivania klimatizacie bez filtra. A ked sa naserem co uz som, vsetky naklady na lekarsku starostlivost sposobenu nedodanim filtra mne aj mojim pasazierom im dam sudne preplatit.
Nech sa este najde niekto kto nema filter... v Toyote,,,,kurnik. Dufam ze aj v LAndCruiser alebo Avensis je tento filter az od verzie SOL,LUX alebo ako to maju oznacene....
Todler Neber to na seba prosim.
ligeo
Člen Týmu

Příspěvek od ligeo »

Opravdu, není tam (r.v. 2007). Můžu potvrdit, že u strého Yarise (r.v. 2003), tam byl. Nechutné kompromisy ze strany toyoty. Jsem se měl podruhé už na toyotu vykašlat a koupit něco jiného ..
Naposledy upravil(a) ligeo dne ned 24.02.2008, 13:54, celkem upraveno 1 x.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Preve som volal s kamosom, Yaris basecool 08/06 a tiez tam filter nieje....
Kurnik, oni to tam fakt nedavaju? sibe im?
Co nam po 30tis.km chcu vymenit???sak zato platime....
ligeo
Člen Týmu

Příspěvek od ligeo »

a on opravdu stojí u toyoty 2000 - 3000 Kč ? Tak to už zbýva si jej vyrobit ručně, třeba jako tady :) http://www.yarisworld.com/forums/showthread.php?t=8828 . Případně koupit nějaký neoriginálmí, třeba http://www.filtrotech.cz/ .
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Budem mat vybavu SOL, tak uvidime, ci to tam daju. Písal som uz predajcovi o tejto veci, uvidime, ake bude vyjadrenie.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

no zaujimavy problem... :mad:
tak jednoducho sup do obchodu a kupit,i ked tiez sa mi to zda divne,ze tam ten filter nie je ...
inac filter dostat kupit bezne do 1000sk

http://www.elitecat.sk/ArticleSelection.aspx?B=0
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

uh, nejak mi stupol adrenalin, naviac som alergik

je to taky podvod od toyoty, usetrit fakt na vsetkom, dobre meno si yarisko tymto nerobi
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ičo píše: tak jednoducho sup do obchodu a kupit,i ked tiez sa mi to zda divne,ze tam ten filter nie je ... inac filter dostat kupit bezne do 1000sk
http://www.elitecat.sk/CarSelection.aspx
Ico dik za stranku, aspon sa ukazuje, ze hoci ten filter fakt kupis aj za 500sk,je to vrcholne TRAPNE od vyrobcu setrit na zdravi zakaznika.Hlavne ze nezabudol dat zapalovac na cigarety aj s popolnikom :!: ved urcite kazdy z nas fajci, asi viacej ako dycha prach,pel a ine svinstvo ked v tom aute jazdi.
Len vazeni,dajte si pozor pri prehliadke 30tis.,tam sa uz uctuje aj vymena filtra, ktory ste nikdy nemali! Skontrolujte si ci vam ho tam dali...
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

no ja som sa snazil len pomoct,vraj je lepsi ten uhlikovy,zadrzi sice o 6% menej prachu,ale zadrzi plno vela inych somarin,ako je decht a podobne a nezvlhne vraj ako obyc papierovy,to som len pocul...

pravdu povediac je mi az do placu,ked vidim,ze toto v toyote chyba...
keby islo o nejake kiu,hnujdai,alebo podobne nieco este by som pochopil :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“