Fotka krasna
Mal so 7afe , ale v carine. Rozdiel hlavne v sani a vstrekovani. Moja bola lean burn. Teda vstreky nie na sani hore ale do hlavy a hlavne naladene na chudobnú zmes. Tiez skoncil na spotrebu oleja. Skokovo po 500 tkm ale hlavne po " odbornom" servise, kedy sa robil repas hlavy ( myslene vymena gufer ventilov). Neviem co sa dos...., ale vratili mi to bez oleja. Takze kaput.
No to je jedno...
Ty chces vediet ako na to, ked si ho este zachranil. Nikdy som nic nanovo nezabiehal. Vsetky mohe auta mali zabeh davno za sebou ked mi prisli do ruky. Kazdopadne si myslim, ze bude stacit proste riadit sa pokynmi z dobovej prirucky, kde sa o tomto pise. Neviem ci mas, ak nie pohladam a poslem, resp. napisem.
Nemyslim, ze by to bola nejaká veda.
Ono to 7afe je vlastne 4afe s vacsim zdvihom. Chcelo sa tak dosiahnut vyssieho krut.momentu pri nizsich otackach ( oproti 4afe) a potazmo lepšiu spotrebu.
Mam teraz 4afe. Ked to porovnam - 4afe je nutne viac tocit , je to take " japonske" este, spotreba dlhodoba ale rozhodne v prospech 7afe nie je. Co sa tyka spotreby oleja tak 4afe je na tom oproti 7afe uplne inde. Ani miligram ( obrazne). Kazdopadne medzi vymenami nedolievam nic. Vymeny ale 10tkm max. Mozno pri dlhsich by to bolo inak. Ale 10tkm je mimochodom aj predpis vyrobcu.
Olej ( bude mat klucovy vyznam pri spotrebe oleja a dalsej zivotnosti motora) - aj ked sa tu nevylucuje vyslovne pouzitie olejov so znizenou HTHS, su to stare motory a nesiel by som do toho. Moja 4afe jazdi cely svoj zivot na 10w40, u mna potom konkretne helix hx7.
Predosla 7afe mala aj oleje s 30-kou. A obavam sa , ze ( aj) toto prispelo k jej rychlejsiemu opotrebeniu. Aj ked - vseobecne 7afe motory mali povest , ze skor alebo neskor sa to proste stane.
No k tvojej otazke ak to zhrniem - zabeh podla prirucky vyrobcu , olej 10w40, interval max.10tkm. A tesne po go urcite 1-2 skratene, tak 3-5tkm.
Este tak na margo - co v tvojom pripade zahrňa " kompletna" GO?