Auris 2015 - čo zo svetlami
Re: Auris 2015 - čo zo svetlami
Jízda s těmi světly je nebezpečná, neosvětlují krajnici, a zatáčka, jízda naslepo. Reklamace v servisu, výměna světel v záruce, a mohu je jen chválit. Neskutečná změna.
Teď si jízdy užívám i za tmy .
Teď si jízdy užívám i za tmy .
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
Ohledně světel na Aurisku (FL 2016) bych měl jeden dotaz. Upozorňuje diagnostika auta na prasklé žárovky v předních (hlavně HIR2) i zadních světlech, nebo musím auto obíhat a kontrolovat, jestli všechno svítí? Díky
nie auto toto nehlási, pekne musíš behať okolo a kontrolovať 

2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
Ahoj, tak po 23 měsících od koupě mi přestala svítit jedna žárovka Optiwhite, odpovídá to upozornění servisu, že mají kratší životnost...amulet píše:Ad Optiwhite - ptal jsem se na ně, v Průhonicích je zatím prodali jedinému zákazníkovi, shodou okolností to byl nějaký jejich známý... ...Jen mě upozornili, že tyto žárovky mají nižší životnost než standardní žárovky, bohužel nevědí, o kolik, respektive mi řekli: "neberte to doslova, ale normální žárovky vám vydrží třeba 3 roky a Optiwhite 2 roky", je to prý kvůli jinému vláknu.
Zajímavé je, že vlákno té nesvítící žárovky nevypadá, že by bylo nějak poškozeno, prostě to přestalo svítit...
Ale chci se zeptat, jelikož u té sady ještě neuplynula 2letá záruka, tak to chci zkusit reklamovat, nemáte někdo zkušenost s reklamací žárovky, jak se na to kde tváří?
Já tu reklamaci určitě zkusím, jen mě zajímá vaše zkušenost, jestli někdo uspěl nebo to vždycky odbývají, že životnost žárovky se nerovná záruční době...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
kratky citat - extra o reklamovaní žiaroviek :
Na obale všetkých svietidiel musia byť okrem ich parametrov označené aj doplnkové informácie. Kým pri výbere vhodnosti vás bude zaujímať označenie pätice, príkon, svetelný tok, farebný odtieň a prevádzkové napätie, pri hodnotení investície budete hľadať energetický štítok, cenu, životnosť a údaj o záruke.
Práve životnosť je kľúčovým prvkom. Ak výrobca počet prevádzkových hodín neudáva a predajca vás pri kúpe o žiadnych obmedzeniach neinformuje, platí pravidlo, že sa predpokladá plná 24 mesačná záručná doba. A to bez ohľadu na to, či budete žiarovku používať denne jednu minútu, alebo nepretržite.
Ak je počet prevádzkových hodín na obale vyznačený, ste krytí záručnou lehotou iba dovtedy, kým daný počet hodín nevyčerpáte. Znamená to, že by ste si mali odložiť nielen pokladničný blok o dátume kúpy žiarovky či žiarivky, ale zaznačiť si aj dátum jej spustenia do prevádzky. Ak vyčíslite podľa svojich návykov denný objem používania, budete vedieť na čom ste. Pri reklamácii budú tieto údaje dôležité.
Nech už sa akokoľvek rozhodnete pre reklamáciu, vždy uvádzajte v protokole skutočnosť, že ste výrobok používali v súlade s návodom výrobcu. Iba tak vylúčite svoju chybu.
zákon ( ale SK - predpokladam, vsak , že u vas rovnako):
https://www.soi.sk/sk/najcastejsie-otaz ... rovky-.soi
prax:
Obvykle, ak sa problém prejaví do pol roka +/- rieši sa reklamácia výmenou bez nejakých problémov... Po tejto dobe, žial ale je už dokazovanie často na zákazníkovi.
Velký predajcovia - retazce, značkový... - zpravidla nerobia žiaden problém a tovar vymenia za nový. Žiadna žiarovka nestojí tolko ako spokojný zákazník a oni to vedia. Žial , je tu kopec iných "predajcov", ktorí to nevedia.
Ako konkretne sa v tomto správa práve toyota neviem. Ale myslím si , že to bude hodne aj o ludoch.
Na obale všetkých svietidiel musia byť okrem ich parametrov označené aj doplnkové informácie. Kým pri výbere vhodnosti vás bude zaujímať označenie pätice, príkon, svetelný tok, farebný odtieň a prevádzkové napätie, pri hodnotení investície budete hľadať energetický štítok, cenu, životnosť a údaj o záruke.
Práve životnosť je kľúčovým prvkom. Ak výrobca počet prevádzkových hodín neudáva a predajca vás pri kúpe o žiadnych obmedzeniach neinformuje, platí pravidlo, že sa predpokladá plná 24 mesačná záručná doba. A to bez ohľadu na to, či budete žiarovku používať denne jednu minútu, alebo nepretržite.
Ak je počet prevádzkových hodín na obale vyznačený, ste krytí záručnou lehotou iba dovtedy, kým daný počet hodín nevyčerpáte. Znamená to, že by ste si mali odložiť nielen pokladničný blok o dátume kúpy žiarovky či žiarivky, ale zaznačiť si aj dátum jej spustenia do prevádzky. Ak vyčíslite podľa svojich návykov denný objem používania, budete vedieť na čom ste. Pri reklamácii budú tieto údaje dôležité.
Nech už sa akokoľvek rozhodnete pre reklamáciu, vždy uvádzajte v protokole skutočnosť, že ste výrobok používali v súlade s návodom výrobcu. Iba tak vylúčite svoju chybu.
zákon ( ale SK - predpokladam, vsak , že u vas rovnako):
https://www.soi.sk/sk/najcastejsie-otaz ... rovky-.soi
prax:
Obvykle, ak sa problém prejaví do pol roka +/- rieši sa reklamácia výmenou bez nejakých problémov... Po tejto dobe, žial ale je už dokazovanie často na zákazníkovi.
Velký predajcovia - retazce, značkový... - zpravidla nerobia žiaden problém a tovar vymenia za nový. Žiadna žiarovka nestojí tolko ako spokojný zákazník a oni to vedia. Žial , je tu kopec iných "predajcov", ktorí to nevedia.
Ako konkretne sa v tomto správa práve toyota neviem. Ale myslím si , že to bude hodne aj o ludoch.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Zdravím
Ja teraz troška experimentujem zo žiarovkami, nakoľko moju reklamáciu svetiel mi predajca neuznal, a teraz keď je skoro tma tak to potrebujem vyriešiť. Skúšal som OSRAM COOL BLUE INTENSE, ale veľké sklamanie. Svietivosť vyššia iba minimálne, ale po dvoch mesiacoch mi obe prestali svietiť - vraj to je ich bežná životnosť. Za 30 Eur dosť zlá skúsenosť. Teraz rozmýšlam nad Philips CrystalVision ultra - máte niekto skúsenosti? Poprípade nejaké žiarovky, ktoré viete odporučiť.
Ja teraz troška experimentujem zo žiarovkami, nakoľko moju reklamáciu svetiel mi predajca neuznal, a teraz keď je skoro tma tak to potrebujem vyriešiť. Skúšal som OSRAM COOL BLUE INTENSE, ale veľké sklamanie. Svietivosť vyššia iba minimálne, ale po dvoch mesiacoch mi obe prestali svietiť - vraj to je ich bežná životnosť. Za 30 Eur dosť zlá skúsenosť. Teraz rozmýšlam nad Philips CrystalVision ultra - máte niekto skúsenosti? Poprípade nejaké žiarovky, ktoré viete odporučiť.
muzes dat jakou chces halogen zarovku, vysledkem budou vyhozene penize a vzdy tma pred autem... halogen a projektor nikdy fungovat nebudou.. pokud chces konecne videt, usetrit a opakuju neoslnovat, kup jednu z kvalitnich led sad napr. model K11.. ted atoji cca 38 usd komplet s postou do CR 

-
- Člen Týmu
Máš na mysli tyto ?ts1990 píše:muzes dat jakou chces halogen zarovku, vysledkem budou vyhozene penize a vzdy tma pred autem... halogen a projektor nikdy fungovat nebudou.. pokud chces konecne videt, usetrit a opakuju neoslnovat, kup jednu z kvalitnich led sad napr. model K11.. ted atoji cca 38 usd komplet s postou do CR
https://www.aliexpress.com/item/4000543002564.html
2014 Auris TS 1.6 Valvematic 6 M/T Trend + Business / Comfort
Ano a od pristiho tydne budeme mit primo v CR premiovy model X10 s plnou zarukou 2 roky, ktery patri k tomu nej, co je ted mozne sehnat. 

- Přílohy
-
- Auto-Kit-Hb3-H11b-Canbus-H15-F2.jpg (70.32 KiB) Zobrazeno 1348 x
Pozeram tie na tom Ali linku ale tie su 6500K radsej by som 3400K ale taka moznost nie je na vyber.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
-
- Člen Týmu
Já je objednal, takže jak příjdou, vyzkouším a případně sem zkusím dát fotky.
Super, urcite sa kazda skusenost hodi!!
Niekedy ked ide za mnou nejake Audi alebo Mercedes vyssej vybavy mam pocit, ze mozem aj zhasnut a vidim lepsie aj ked svieti za mnou. Osvetlenie krajnice ani nehovorim, on vidi snad aj priblizujuceho sa jelena na 30m od krajnice. Ano, aj ja ho vidim tiez, ale ked je tak 2m od krajnice a to uz sa vacsinou neoplati ani brzdit 

Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
-
- Člen Týmu
Mně ty světla u Aurisu nikdy nepřipadaly kdovíjak dobrý, ale zejména teď, když jsem koupil nový auto s LED světlama mám pocit, že Auris nesvítí vůbec, tak jsem se s tím rozhodl něco zkusit udělat...
Taky jsem přemýšlel o nižší teplotě barvy, ale ve světlometech se mi víc líbí vyšší teplota + to tak bude ladit s denním svícením... Jsem zvědav, no...
Taky jsem přemýšlel o nižší teplotě barvy, ale ve světlometech se mi víc líbí vyšší teplota + to tak bude ladit s denním svícením... Jsem zvědav, no...
Já objednal tyto:
LED sada autožárovky HIR2 (9012) Lujia model X10 4300K
LED sada autožárovky HIR2 (9012) Lujia model X10 4300K
Auris 1,6 M 2013