Auris 2015 - čo zo svetlami

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Vave
Člen Týmu

Re: Auris 2015 - čo zo svetlami

Příspěvek od Vave »

Jízda s těmi světly je nebezpečná, neosvětlují krajnici, a zatáčka, jízda naslepo. Reklamace v servisu, výměna světel v záruce, a mohu je jen chválit. Neskutečná změna.
Teď si jízdy užívám i za tmy .
Auris Touring Sports 1,6 Valvematic 6M/T, Active+Business+Comfort+Desing, 2014
Aspon
Člen Týmu

Příspěvek od Aspon »

Ohledně světel na Aurisku (FL 2016) bych měl jeden dotaz. Upozorňuje diagnostika auta na prasklé žárovky v předních (hlavně HIR2) i zadních světlech, nebo musím auto obíhat a kontrolovat, jestli všechno svítí? Díky
Toyota Avensis TS 2017 Active Trend, 1.8 Valvematic
ex Toyota Auris TS 2016 Active Trend, 1.2 Turbo
Obrázek
LukassH
Navigátor

Příspěvek od LukassH »

nie auto toto nehlási, pekne musíš behať okolo a kontrolovať :)
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

amulet píše:Ad Optiwhite - ptal jsem se na ně, v Průhonicích je zatím prodali jedinému zákazníkovi, shodou okolností to byl nějaký jejich známý... ...Jen mě upozornili, že tyto žárovky mají nižší životnost než standardní žárovky, bohužel nevědí, o kolik, respektive mi řekli: "neberte to doslova, ale normální žárovky vám vydrží třeba 3 roky a Optiwhite 2 roky", je to prý kvůli jinému vláknu.
Ahoj, tak po 23 měsících od koupě mi přestala svítit jedna žárovka Optiwhite, odpovídá to upozornění servisu, že mají kratší životnost...
Zajímavé je, že vlákno té nesvítící žárovky nevypadá, že by bylo nějak poškozeno, prostě to přestalo svítit...
Ale chci se zeptat, jelikož u té sady ještě neuplynula 2letá záruka, tak to chci zkusit reklamovat, nemáte někdo zkušenost s reklamací žárovky, jak se na to kde tváří?
Já tu reklamaci určitě zkusím, jen mě zajímá vaše zkušenost, jestli někdo uspěl nebo to vždycky odbývají, že životnost žárovky se nerovná záruční době...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

kratky citat - extra o reklamovaní žiaroviek :
Na obale všetkých svietidiel musia byť okrem ich parametrov označené aj doplnkové informácie. Kým pri výbere vhodnosti vás bude zaujímať označenie pätice, príkon, svetelný tok, farebný odtieň a prevádzkové napätie, pri hodnotení investície budete hľadať energetický štítok, cenu, životnosť a údaj o záruke.
Práve životnosť je kľúčovým prvkom. Ak výrobca počet prevádzkových hodín neudáva a predajca vás pri kúpe o žiadnych obmedzeniach neinformuje, platí pravidlo, že sa predpokladá plná 24 mesačná záručná doba. A to bez ohľadu na to, či budete žiarovku používať denne jednu minútu, alebo nepretržite.
Ak je počet prevádzkových hodín na obale vyznačený, ste krytí záručnou lehotou iba dovtedy, kým daný počet hodín nevyčerpáte. Znamená to, že by ste si mali odložiť nielen pokladničný blok o dátume kúpy žiarovky či žiarivky, ale zaznačiť si aj dátum jej spustenia do prevádzky. Ak vyčíslite podľa svojich návykov denný objem používania, budete vedieť na čom ste. Pri reklamácii budú tieto údaje dôležité.
Nech už sa akokoľvek rozhodnete pre reklamáciu, vždy uvádzajte v protokole skutočnosť, že ste výrobok používali v súlade s návodom výrobcu. Iba tak vylúčite svoju chybu.

zákon ( ale SK - predpokladam, vsak , že u vas rovnako):
https://www.soi.sk/sk/najcastejsie-otaz ... rovky-.soi

prax:
Obvykle, ak sa problém prejaví do pol roka +/- rieši sa reklamácia výmenou bez nejakých problémov... Po tejto dobe, žial ale je už dokazovanie často na zákazníkovi.
Velký predajcovia - retazce, značkový... - zpravidla nerobia žiaden problém a tovar vymenia za nový. Žiadna žiarovka nestojí tolko ako spokojný zákazník a oni to vedia. Žial , je tu kopec iných "predajcov", ktorí to nevedia.
Ako konkretne sa v tomto správa práve toyota neviem. Ale myslím si , že to bude hodne aj o ludoch.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
piotrsvk
Člen Týmu

Příspěvek od piotrsvk »

Zdravím

Ja teraz troška experimentujem zo žiarovkami, nakoľko moju reklamáciu svetiel mi predajca neuznal, a teraz keď je skoro tma tak to potrebujem vyriešiť. Skúšal som OSRAM COOL BLUE INTENSE, ale veľké sklamanie. Svietivosť vyššia iba minimálne, ale po dvoch mesiacoch mi obe prestali svietiť - vraj to je ich bežná životnosť. Za 30 Eur dosť zlá skúsenosť. Teraz rozmýšlam nad Philips CrystalVision ultra - máte niekto skúsenosti? Poprípade nejaké žiarovky, ktoré viete odporučiť.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

muzes dat jakou chces halogen zarovku, vysledkem budou vyhozene penize a vzdy tma pred autem... halogen a projektor nikdy fungovat nebudou.. pokud chces konecne videt, usetrit a opakuju neoslnovat, kup jednu z kvalitnich led sad napr. model K11.. ted atoji cca 38 usd komplet s postou do CR :)
kapitan_morgan
Člen Týmu

Příspěvek od kapitan_morgan »

ts1990 píše:muzes dat jakou chces halogen zarovku, vysledkem budou vyhozene penize a vzdy tma pred autem... halogen a projektor nikdy fungovat nebudou.. pokud chces konecne videt, usetrit a opakuju neoslnovat, kup jednu z kvalitnich led sad napr. model K11.. ted atoji cca 38 usd komplet s postou do CR :)
Máš na mysli tyto ?

https://www.aliexpress.com/item/4000543002564.html
2014 Auris TS 1.6 Valvematic 6 M/T Trend + Business / Comfort
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ano a od pristiho tydne budeme mit primo v CR premiovy model X10 s plnou zarukou 2 roky, ktery patri k tomu nej, co je ted mozne sehnat. :)
Přílohy
Auto-Kit-Hb3-H11b-Canbus-H15-F2.jpg
Auto-Kit-Hb3-H11b-Canbus-H15-F2.jpg (70.32 KiB) Zobrazeno 1336 x
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Pozeram tie na tom Ali linku ale tie su 6500K radsej by som 3400K ale taka moznost nie je na vyber.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
kapitan_morgan
Člen Týmu

Já je objednal, takže jak příjdou, vyzkouším a případně sem zkusím dát fotky.
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Super, urcite sa kazda skusenost hodi!! :wink: :bigups: Niekedy ked ide za mnou nejake Audi alebo Mercedes vyssej vybavy mam pocit, ze mozem aj zhasnut a vidim lepsie aj ked svieti za mnou. Osvetlenie krajnice ani nehovorim, on vidi snad aj priblizujuceho sa jelena na 30m od krajnice. Ano, aj ja ho vidim tiez, ale ked je tak 2m od krajnice a to uz sa vacsinou neoplati ani brzdit :bomb:
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
kapitan_morgan
Člen Týmu

Mně ty světla u Aurisu nikdy nepřipadaly kdovíjak dobrý, ale zejména teď, když jsem koupil nový auto s LED světlama mám pocit, že Auris nesvítí vůbec, tak jsem se s tím rozhodl něco zkusit udělat...

Taky jsem přemýšlel o nižší teplotě barvy, ale ve světlometech se mi víc líbí vyšší teplota + to tak bude ladit s denním svícením... Jsem zvědav, no...
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

Já objednal tyto:

LED sada autožárovky HIR2 (9012) Lujia model X10 4300K
Auris 1,6 M 2013
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »