Auris 2015 - čo zo svetlami
Auris 2015 - čo zo svetlami
Ahojte
Som majiteľ Aurisu 2015 TS a rád by som sa vás spýtal, ako si čo najjednoduchšie a najefektívnejšie zlepšiť katastrofálne predne svetlá (HIR 2). Viem že neexistuje stopercentné auto, ale za toto by sa Toyota mala vyslovene hanbiť. Som mladý chalan, nemám problém zo zrakom ale keď je tma a nedajbože mrholí alebo je mierna hmla, vyslovene sa bojím s týmto autom jazdiť, pretože chodca zbadám až na prednom skle...Viem že jedna podobná téma už tu je, ale nie som veľmi technický typ a rád by som sa "polopatisticky"dozvedel ako túto katastrofu napraviť.
Vopred ďakujem
Som majiteľ Aurisu 2015 TS a rád by som sa vás spýtal, ako si čo najjednoduchšie a najefektívnejšie zlepšiť katastrofálne predne svetlá (HIR 2). Viem že neexistuje stopercentné auto, ale za toto by sa Toyota mala vyslovene hanbiť. Som mladý chalan, nemám problém zo zrakom ale keď je tma a nedajbože mrholí alebo je mierna hmla, vyslovene sa bojím s týmto autom jazdiť, pretože chodca zbadám až na prednom skle...Viem že jedna podobná téma už tu je, ale nie som veľmi technický typ a rád by som sa "polopatisticky"dozvedel ako túto katastrofu napraviť.
Vopred ďakujem
- erwestquestworks
- Řidič
Re: Auris 2015 - čo zo svetlami
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
- erwestquestworks
- Řidič
Nenapisal som to do mojej otazky, ale mam Aurisa po FL, a na neho sa údajne táto zvolávačka nevzťahuje... Máte niekto skúsenosti z inštaláciou led svietidiel do Aurisa? Je to veľmi zložité?
- jimmi73
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ dokážeš vymeniť žiarovku vo svetle tak to nie je zložité, je to úplne to isté, precvakneš konektor a vložíš LEDku do svetla a zaskrutkuješ. Dá sa to zvládnuť v pohode.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
- erwestquestworks
- Řidič
Před FL bych to chápal, po FL to nechápu. Co Ti nevyhovuje na světlech? Neměl bys spíše zajít k lékaři?piotrsvk píše:Nenapisal som to do mojej otazky, ale mam Aurisa po FL, a na neho sa údajne táto zvolávačka nevzťahuje... Máte niekto skúsenosti z inštaláciou led svietidiel do Aurisa? Je to veľmi zložité?

-
- Člen Týmu
Presne kvôli tomuto napríklad ja nosím 0,5 a 0,75 dioptrie. Za denného svetla je všetko ok ale v noci aj polka dioptrií urobí strašne veľa. Treba bez srandy ísť za očným, ono sa to nezdá ale urobí to dosť veľa.erwestquestworks píše:Před FL bych to chápal, po FL to nechápu. Co Ti nevyhovuje na světlech? Neměl bys spíše zajít k lékaři?piotrsvk píše:Nenapisal som to do mojej otazky, ale mam Aurisa po FL, a na neho sa údajne táto zvolávačka nevzťahuje... Máte niekto skúsenosti z inštaláciou led svietidiel do Aurisa? Je to veľmi zložité?Jezdím denně, za různého počasí a často za šera a v noci a nemám nejmenší problém.
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Ja mám -1 dioptrie ale nosím ich len keď čumím na TV bedňu. Skúšal som aj v aute cez deň ale mám pocit akoby mi plával žalúdok, akoby mi to trošku narúšalo balans. Vadia mi.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Ja mám -7 a vždy keď som dostal silnejšie, bolo potrebné si pár dni zvykať...
V starej Honde som mal lacné H4 s modrým povrchom a môžem potvrdiť, že to bolo lepšie ako teraz originál HIR2 v Aurise TS 2017.
Inak, nikdy som nemal auto s prisvecovaním zákrut, ale začína mi táto funkcia chýbať.
V starej Honde som mal lacné H4 s modrým povrchom a môžem potvrdiť, že to bolo lepšie ako teraz originál HIR2 v Aurise TS 2017.
Inak, nikdy som nemal auto s prisvecovaním zákrut, ale začína mi táto funkcia chýbať.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Auris 2015 - čo zo svetlamipiotrsvk píše: Som mladý chalan, nemám problém zo zrakom
Toto asi nie je preklep a inak velmi cisty prednes aj s interpunkciou, co ja nemam

K teme - LEDka ti v hmle nepomoze, skor naopak.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Má pravdu předsedo. LED jsou lepší na sucha, ale za mokra a mlhy s něma uvidíš tuplovaný hovno.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Dnes som natrafil na toto:
https://www.toyota.sk/service-and-acces ... bulbs.json
V skratke original ziarovky Toyota Optiwhite
Slubuju:
3700K
+60% viac svetla
600h zivotnost
Ma niekto skusenost?
https://www.toyota.sk/service-and-acces ... bulbs.json
V skratke original ziarovky Toyota Optiwhite
Slubuju:
3700K
+60% viac svetla
600h zivotnost
Ma niekto skusenost?
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
Už jsem to tu taky psal v jiném vlákně a taky jsem nespokojen s halogenovými světlomety
Před auto vidím dostatečně, ale nevidím do strany na značky (chodce, cyklisty) a na dálnici na ty značky nahoře na rampách - jedině, když zapnu dálkové, ale to nejde vždycky, že.
Nechal jsem si je už 2x přeměřit, ale v servise mi furt tvrdí, že vše je v pořádku ... a brýle nenosím. A když jedu s různými služebními auty, tak jsem nikdy nic podobného nezaznamenal.
Jsem zvědavý, pokud tady někdo popíše alternativní zkušenosti - xenony, OptiWhite, ...

Před auto vidím dostatečně, ale nevidím do strany na značky (chodce, cyklisty) a na dálnici na ty značky nahoře na rampách - jedině, když zapnu dálkové, ale to nejde vždycky, že.
Nechal jsem si je už 2x přeměřit, ale v servise mi furt tvrdí, že vše je v pořádku ... a brýle nenosím. A když jedu s různými služebními auty, tak jsem nikdy nic podobného nezaznamenal.
Jsem zvědavý, pokud tady někdo popíše alternativní zkušenosti - xenony, OptiWhite, ...
TOYOTA Auris TS Hybrid 2017 

Přesně tak, do stran svítí ty světla katastrofálně. Na úzkých klikatých cestách někde v lese je to vyloženě nebezpěčné, protože můžu jen odhadovat, kam se cesta stáčí. Teď si ani nemůžu pomoct mlhovkama, protože odešel spínač (prý) a čekám na novou páčku. Moc nevydržela... Ale pochybuju, že lepší žárovky v tomhle pomůžou, protože ten rozptyl je dán víc konstrukcí světla.gepard75 píše:...Před auto vidím dostatečně, ale nevidím do strany na značky (chodce, cyklisty) a na dálnici na ty značky nahoře na rampách - jedině, když zapnu dálkové, ale to nejde vždycky, že....
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Optiwhite - nepoznam, original v Avise som mal OSRAM a dal som tam znova OSRAM. Prva vymena pri 126 tkm ...
Vzdy je to nieco za nieco, aj ked sa da technologicky pohrat s kadecim. Proste neverim zivotnosti ako s povodnymi.
Co to vlastne stoji ?
Vzdy je to nieco za nieco, aj ked sa da technologicky pohrat s kadecim. Proste neverim zivotnosti ako s povodnymi.
Co to vlastne stoji ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels