Nabít na 100% bude v ČR asi opravdu ve sjezdech problém , ale např ze Skřítku nebo Červenohorského sedla se dá taky slušně dobít na x km další jízdy pouze EV.Petrs píše:Pri cestovani u nas je krajne nepravdepodobne,ze by se sjizdenim dlouhych,prudkych stoupani podarilo nabit tovarni akumulator na 100%,snad nekdo,kdo bydli v Alpach...
Stejne jako bezny Prius. Pri kazdem brzdeni nebo jizde z kopce rekuperuje energii, kterou pak pouzije pri dalsi jizde. Pri zastaveni z 50km/h na cervenou na semaforu mi podle ukazatele do baterky pribude elektrika na 200 - 300 metru elektricke jizdy.kadel píše:Diky za postrehy, jak funguje plugin me zajima, ale muzete nam uz prozradit, jak se to chova po vybiti baterky, ktera byla nabita ze site?
O to se právě snažímkadel píše:Diky za postrehy, jak funguje plugin me zajima, ale muzete nam uz prozradit, jak se to chova po vybiti baterky, ktera byla nabita ze site?
Nevim, jestli dokaze rekuperovat vic, nez aktualni Prius IV. generace. Urcite umi "zachranit" vic, nez II. generace.DavidDDD píše:Díky, je teda plus větší baterky že tam při jízdě a provozu "nateče" víc proudu, nebo ne ?
Jasný, je to tedy "jen" Prius s větší baterkou a nemyslím to hanlivěJirkaVejrazka píše:Nevim, jestli dokaze rekuperovat vic, nez aktualni Prius IV. generace. Urcite umi "zachranit" vic, nez II. generace.DavidDDD píše:Díky, je teda plus větší baterky že tam při jízdě a provozu "nateče" víc proudu, nebo ne ?
Vyhodou oproti normalnimu Priusu je to, ze ani pri sjezdu z vetsich kopcu nepotrebuje naprazdno tocit motorem, aby nekam zahodil elektriku, ktera se mu do baterky uz nevejde. To se mi u II. generace pri jizde z delsich kopcu stavalo docela casto.
DavidDDD píše:Takže lepší, dobrá tedy. A ty km třeba tedy u tvého (předpokládám že mášIIIku) ? To nabíjení je jasné, "střecha" je zdarma, samozřejmě myšleno ze sítě. Mě by stačila stručná odpověď, jako dítěti, jednodušeNevím kw baterky...
Známý má kiu v EV a km ho stojí ( z čerpaček plus doma od Čezu) 0,35 kč.
Díky.
Pri nabijeni po jizde se do baterky vejde okolo 6kWh - cenu si spocitej sam podle tveho zdroje elektriky a ceniku dodavateleDavidDDD píše:Jsem otravný, co ten dojezd ? A je znát zima/ léto ?
Diky!DavidDDD píše:Díky, přeju fajn ježdění![]()