GReddy e-manage jednotka...

vše o tuningu na vozech Toyota
Uživatelský avatar
ArnieGT
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1795
Registrován: stř 20.07.2005, 20:16
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No a co takhle nějaké foto,....to by jsi nám více a obrazněji přiblížit takhle nedupanou 1,8ku :twisted: :twisted:Kurňa a já furt myslel že máš 2.0 Beams SS-3ku sakra,... :roll:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Uživatelský avatar
garfielld
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2185
Registrován: úte 07.06.2005, 19:31
Bydliště: Zbiroh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

malpaso jen tajková otázečka:) to máš jako sériovou spojku a převodovku?:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Uživatelský avatar
ja_ma
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1292
Registrován: ned 29.10.2006, 12:38
Bydliště: Zlín, Malenovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Ja sem teda trochu mimo, muzes nam tady nejak strucne rozepsat tve upgrady motoru? Nebo nemas to tady nekde na foru popsane?
Fakt sem hodne zedavy :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Uživatelský avatar
Idaho
Věčnej rejpal
Příspěvky: 4223
Registrován: stř 21.09.2005, 13:50
Bydliště: Rožmitál pod Třemšínem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Malpaso píše:
Idaho píše:
Malpaso píše: Pravda... problém je ten že dát "stand alone" do 7AFE je IMHO blbost (když už nové ECU tak s jiným motorem). Takže si říkám že na tovární 1.8 je to až dost :lol:
proč blbost? plen programovatelná stadalone s již existujícími mapami a ověřená v závodech je otázka cca 12tis.. ( nová ) když si uvedomíš že za tui cenu ti nejaká "profi" firma udělá čip ketrej ti bdue v podsate k ničemu tak je lepší rovnou standalone, malej kompresurek a uuuž frčet :D

Standalone za 12-15tis mi přijde jako menší blbost než greddy emanage za téměř dvojnásobek ceny, který ti dovolí delat jen polovinu věcí..
protože jsem cíťa :lol: (pokud se podělá standalone auto stojí... pokud lehne e-manage auto jede dál) a protože e-manage na tovární střeva bohatě stačí... Na Dyno se ukázalo, že bych dostal z motoru co má továrně 115HP s e-manage až 218HP. Což je (IMHO) až dost na tovární vnitřnosti 7AFE.

máš pravdu pokud bych chtěl jít ještě dál. Tam už je e-manage na nic (to bych ale musel investovat do pístů, ojnic, atd...). Asi tak... IMHO :wink:
Mi si neropzumíme, pokud budu mluvit o investici do emanage tak ta investice je nekolikanásobne vyšší než do standalone. Pokud lehne emanage tak se odpojí, poku d lehen standalone atk zákleží nařešení, al eznám dost lidí jo jen přehodí spínač a jedou na seriovou jednotku ( to je výhida programovatelný, že použiješ seriová čidla a jen se "napíchneš" nebo zdvojíš kabeláž ). jak už sjem psal pořizovačka je mnohem nižší, a ymslím že "vytlouct" z ni stejný výkon a nejít dál než s emanage bude jen otázka sebeovládaní :) ale na druhoustranu ten výkon ( totožný co bys měl s emanage ) budeš mít pod mnohem větší konktroilou než s tou emanage..

no je to ropste věc pohledu, nejsem člověk co by zastával řesšní že to nejlevnejší je nejlepší ale na druhou stranu uvažuju kde ušetřit a přitom co nejméně ublížit..
Odpovědět

Zpět na „Tuning“