T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011 spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011 spotřeba

Příspěvek od CommonUser »

MatGO píše:Ano.. A benzinove a dieslove motory by sa vobec nemail porovnavat. Kazdy motor je stavany do uplne inych podmienok, len ludia to akosi stale nechcu pochopit.
Ake ine podmienky ? Ja som v katalogu ani na webe nic nenasiel. Ak je vyrobca ticho, co by mal bezny sofer vobec riesit a preco ? To su take reci, co by ... keby ... tak by.
Jedina zmienka o chladeni turba je v manuale, ked uz si auto kupis ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

CommonUser píše:
MatGO píše:Ano.. A benzinove a dieslove motory by sa vobec nemail porovnavat. Kazdy motor je stavany do uplne inych podmienok, len ludia to akosi stale nechcu pochopit.
Ake ine podmienky ? Ja som v katalogu ani na webe nic nenasiel. Ak je vyrobca ticho, co by mal bezny sofer vobec riesit a preco ? To su take reci, co by ... keby ... tak by.
Jedina zmienka o chladeni turba je v manuale, ked uz si auto kupis ...
Neviem, tak v katalogu lodi a clnov tiez nie je uvedene, ze niesu vpohodne na pozemnu komunikaciu alebo potapanie.
Ale americania zevraj udavaju, ze macky nesmies susit v mikrovlnke..takze tazko povedat

Vyrobca potrebuje hlavne vyrabat a predavat.. napriek vsetkemu je myslim v manualy zmienka o tom, ze motor treba vyuzivat v celom spektre otacok(vela stastia pokial jazdis iba v rannej a poobednej zapche na diesly)
Mas pravdu, bezni soferi nemusia riesit nic len po 4 rokoch vymenit za nove..
Ti otatni sa potom cuduju.. Ze preco maju benzinaky po 100tkm vytahane retaze a vylajtrovane valce. A preco diesele odidene turba, zanesene sanie, EGR, zanesene DPF..
Poniektorym potom uz ostavaju len oci pre plac a tak vymyslaju zakony ako dostat diesle prec z mesta.
Pre vacsinu to ale su len "take reci, co by ... keby ... tak by" No ja v tom vidim iste suvislosti
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Ondřej
Člen Týmu

Příspěvek od Ondřej »

Nevím co k tomu dodat, poslední spotřeba, po najetých 600km z toho cca polovina po dálnici v rychlostech do 140km/h a zbytek couračky do 40km, byla 8,4L!! Horší spotřebu jsem měl snad jen na Žigulíku 1500, jezdím ještě s VW transportérem T4 2.5TDI 63kW a ten má spotřebu po městě, stále se studeným motorem 9L na dálce 7,5L jinak průměr 8L. Jezdil jsem s Passatem B5 1,9TDi nikdy jsem nekoukal na spotřebu a jezdil max za 7L.
To přece není normální, jak říká MatGo, aby to tak žralo.
Podle el. servisky od Louwmana, měnili mistři olej po 30tis. Nejspíš s přesvědčením, že auto je pouze na 5let a pak do šrotu.
T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011
spidercek
Člen Týmu

Příspěvek od spidercek »

Kto mi povie ako vypocitava primernu spotrebu T27? Po 10min? Po hodine? Niekedy rano mam 9,5 ale ked idem dajme tomu nejakych 50 km tak mi padne na 6,4. Po meste ked jazdim klundne sa do 7 dam v pohode. Ale ked tomu nakladam tak samozrejme ze to aj zere. Najvaiac ma rozculuje ze ked natankujem tak mi to ukaze dojazd iba 720 km co mi pride malo. Z coho vypocitava ten dojazd pri natankovani? Nejako ma netrapi ze to zerie viac ale proste som z toho blby. Mama este staru babicku opla omegu b 2.0 Dti a dam jazdim za 5,5 litrov :)
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Priemernu spotrebu pocita od resetu do resetu nasledovne: AVG = [minute palivo] / [prejdena vzdialenost]
Odhadovany dojazd si nevsimaj. Niektore auta ho zobrazuju podla prejdenych km z predosleho tankovacieho cyklu a niektore na to maju asi generator nahodnych cisel
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Ondřej
Člen Týmu

Příspěvek od Ondřej »

Mě taky ukazoval PP dojezd nula a dotankoval jsem 51L ,pokud má nádrž 60L, jak se uvádí, tak nevím proč PP těch 9L nevidí.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ondřej píše:Mě taky ukazoval PP dojezd nula a dotankoval jsem 51L ,pokud má nádrž 60L, jak se uvádí, tak nevím proč PP těch 9L nevidí.
Pretoze nadrz nesmies vytiahnut do nuly.
Tu som to vysvetloval. Pozri 1. aj 2. stranu
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 4&start=15
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Ondřej
Člen Týmu

Příspěvek od Ondřej »

Teď už rozumím 8)
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Mám také auto pravidelně servisované u Louwmana a motor vypadal, jako by se tam olej neměnil nikdy. Takže bych ty servisní knížky nepřeceňoval...
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Ondřej
Člen Týmu

Příspěvek od Ondřej »

.....
Lišák píše:Mám také auto pravidelně servisované u Louwmana a motor vypadal, jako by se tam olej neměnil nikdy. Takže bych ty servisní knížky nepřeceňoval...
věřil bych tomu ,že ani filtr neměnili, protože nešel vůbec povolit, až brutální silou velkými kleštěmi
spidercek
Člen Týmu

Příspěvek od spidercek »

MatGO píše:Priemernu spotrebu pocita od resetu do resetu nasledovne: AVG = [minute palivo] / [prejdena vzdialenost]
Odhadovany dojazd si nevsimaj. Niektore auta ho zobrazuju podla prejdenych km z predosleho tankovacieho cyklu a niektore na to maju asi generator nahodnych cisel
Ok. Dik za vysvetlenie :) Inac za posledne tri dni ked sa snazim jazdit normalne /nepridavat to 3/4 plny atd.../ tak mam primernu spotrebu 6.4 co ma milo prekvalpilo :) Ale maximalku som mal iba okolo 140 km/h.
CommonUser
Věčnej rejpal

MatGO píše:Neviem, tak v katalogu lodi a clnov tiez nie je uvedene, ze niesu vpohodne na pozemnu komunikaciu alebo potapanie.
Ale americania zevraj udavaju, ze macky nesmies susit v mikrovlnke..takze tazko povedat
...
Pre vacsinu to ale su len "take reci, co by ... keby ... tak by" No ja v tom vidim iste suvislosti
No vidim, ze to nechapes. Clny nemaju de facto rovnaku konstrukciu, len s inym motoror a len od toho odvodene pouzivanie !
Aky je zasadny konstrukcny rozdiel medzi autami (benzin vs nafta), ak teda su urcene na rozdielne pouzivanie a preco to neuvadza vyrobca ?
Blbost ... ak jazdim kratke streky, tak si mam kupit benzin, ale na dialnicu, potrebujem naftu ? Takze kupovat 2 rovnake auta ?
To jo, to je "ekonomicke, ekologicke a ....". Auto ma sluzit mne, nie ja jemu a urcity pocet km to musi robit bez problemov.
Nechce sa mi znova vytahovat statistiku, ale Avensis sa viac predava v benzine (aj firemna klientela ma slusne percento) a napr. v CR Verso tiez.
spidercek píše:Kto mi povie ako vypocitava primernu spotrebu T27? Po 10min? Po hodine?
Zacni rozmyslat co je priemerna spotreba a da ti to zmysel, hlavne ked studeny motor ma ine vlastnosti ako zohriaty, ze. :blush:
Pocitat si mozes aj po 5 minutach. Prakticky to ma zmysel aspon na tych 100 km. Zalezi co jazdis a co chces pocitat.

Odhadovany dojazd rata T27 z poslednych N tankovani (este zistujem cca kolko), odhadom min. 10 ale s tym, ze nechava rezervu 13-15 litrov.
Ja som presiel na svietiacu rezervu 137km dialnicou a zostalo este cca 4 litre. Je to pravnicka ochrana pred volami, co jazdia az po vypary.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

CommonUser píše: No vidim, ze to nechapes. Clny nemaju de facto rovnaku konstrukciu, len s inym motoror a len od toho odvodene pouzivanie !
Aky je zasadny konstrukcny rozdiel medzi autami (benzin vs nafta), ak teda su urcene na rozdielne pouzivanie a preco to neuvadza vyrobca ?
Blbost ... ak jazdim kratke streky, tak si mam kupit benzin, ale na dialnicu, potrebujem naftu ? Takze kupovat 2 rovnake auta ?
To jo, to je "ekonomicke, ekologicke a ....". Auto ma sluzit mne, nie ja jemu a urcity pocet km to musi robit bez problemov.
Nechce sa mi znova vytahovat statistiku, ale Avensis sa viac predava v benzine (aj firemna klientela ma slusne percento) a napr. v CR Verso tiez.
Ved vravim, ze to ludia dnes uz niesu schopni pochopit...pritom su to snad veci vseobecne zname. (Alebo aspon boli)
Zasadnych konstrukcnych rozdielov je medzi benzinom a naftou skutocne velmi vela. Tie auta sa fakt nevyrabaju s roznymi motormi len preto aby bolo cim zaplnit strany katalogov. Ak sa ti nepacil priklad s loadami, tak ti dam priklad s ceruzkou na oci. Tiez si ju zeny nekupuju na to aby s nou cmarali po papiery aj ked to funguje.

Vzhladom na princip spalovania sa dielsovy motor sam o sebe nedokaze ohriat tak rychlo ako benzinovy motor. Kratke trasy = jazda so studenym motorom. Studenemu motoru prevadzka a caste starty skodia. U dieslov je to nasobene vysokym kompresnym pomerom a mnozstvom zlozitych periferii ako je napr. aj turbo. Produkcia emisii v meste mozno tiez stoji za zmienku.

Mozno si si vsimol, ze diesle maju vyssi krutiaci moment a tocia ovela nizsie otacky ako benzinove motory. Tam kde diesel na dialnici toci 2000rpm, benzin toci 3500rpm. Ak ti uz nevadi ten hluk, zrataj si o kolko viac nabeha piest vo vlaci benzinaka oproti dieslu. S tym suvisi opotrebenie materialov atd..

DMF, DPF, CAT a CR a ich servis su kapitoly sami o sebe. Preto uz dlho vravim, ze v beznej komercnej sfere sa diesle stali vysadou isteho nadstandardu oproti benzinakom a nie uspory ako tomu bolo volakedy.

Mimochodom videl si uz u nas kamion alebo lod s benzinovym motorom?
Chcel som tym povedat tolko, ze maly benzinak znicis na dialnici mozno aj skor ako diesel v meste.

Pokial jazdis kratke trasy, kup si maly benzinak.
Pokial jazdis dlhe trasy, kup si diesel.
Pokial jazdis mesto ale obcas aj dialnice, kup si vacsi benzinak.
Pokial tomu nerozumies alebo nechces pochopit, kup si kazde 4 roky akekolvek nove auto. Ako si vravel "urcity pocet km to musi robit bez problemov."

Downsizing a konzumny sposob zivota tento model este viac podporuju...
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
CommonUser
Věčnej rejpal

Stale si nepochopil. Davas velmi zle prirovnania.
Vyrobca ceruzky na oci uvadza presne pouzitie a aj ked ceruzka je v prenesenom vyzname (de facto ale mozes krelist oboma na papier).

Ja tvrdim presny opak ako ty !
AUTO benzinove aj naftove je NAVRHNUTE pre bezneho spotrebitela bez dodatocnej specifikacie pre tu istu triedu a to iste vyuzite ! Stale nic ? Nedocvakava ?
Vytahujes tu rozne spalovanie podla paliva, ale je to defacto stale to iste len s roznymi specifikami, ktore nie su vahovo rovnocenne !

Ze benzin toci viac s mensim tocivym momentom ... A co ? Mas tam prevodovku, to ti asi unika. Benzinom mozem mat kludne vacsi moment na kolesach ako s naftou v danej rychlosti v rovnakom aute s roznym motorom.
Nejakym zakladnym popisom chces ohurit alebo ako to mam chapat ? Najdes si tu odo mna aj fyzikalne rovnice, tak bavme sa na urovni a nie ako village people.
Viac sa opotrebuje benzin ? Ano iste, opotrebenie suvisi s rychlostou piestu (dokonca druhou mocninou). Len akosi zasa zabudas na tlak, spalovanie, teplotu, materialy.
Ja som este nepocul o problem s tesnenim pod hlavou u valvematicu, zato DCATov je tu hojne. Ze su naftaky nachylnejsie na poruchy vie kazdy a to aj tie zliatinove.
Nove vyvlozkovane hlinikace od BMW len uvidime ... ako sa budu krutit.
Ja som mal 1,9 TDI rotacka (typ AVG euro 2) a trvala zataz cez 140km/h mu teda nerobila dobre ani nahodou ! A rambajs v tom bol slusny.
Test VERSO 1,8 na 100tkm ukazal na de facto nulove opotrebenie motora, a to mala redakcia spotrebu 9,3. Takze zasa strelba mimo terc.
Kde koncia nespalene uhlovodiky, ktore v tak velkej miere vznikaju prave u nafty ?
Vyssi hluk ? Nebud smiesny ! Benzin moze byt kludne tichsi vo vyssich otackach ako nafta v nizsich. A vacsinou aj je !
Ze niekomu nevadi dunenie, je nemeratelny subjektivny faktor.

Ak vyberam auto podla pouzitia, tak beriem skor triedu auta ako to, ci ma taky alebo onaky motor, pretoze to opakujem uz po 10x, ze vyrobca nedeklaruje specifika pohonu.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

CommonUser píše:Stale si nepochopil. Davas velmi zle prirovnania.
Ze benzin toci viac s mensim tocivym momentom ... A co ? Mas tam prevodovku, to ti asi unika. Benzinom mozem mat kludne vacsi moment na kolesach ako s naftou v danej rychlosti v rovnakom aute s roznym motorom.
Pokial sa mam vozit 50tkm rocne po dialnici s 5000rpm tak nie.. to nerobi dobre ani mne, ani motoru, ani prevodovke. Preto povazujem benzinak do 2l vhodny ako kompromis alebo vikendovu hracku na blaznenie sa. Vacsie objemy uz nespadju do benzej konzumnej sfery o ktorej sa bavime.

"Sedlacky":
Dnesne diesle su drahe na udrzbu a velmi nachylne na poruchy, mnohonasobne viac pri pouzivani v meste. Toto pre bezneho cloveka vylucuje diesel z auta "do mesta" hadam po gramatickej aj technickej stranke.
Male benzinaky sa dokazu rozlozit aj v mestskej prevadzke, dialnicna prevadzka je z dlhodobeho hladiska podla mna takmer vylucena. Yaris 110kmh@3500rpm, ci tak nejak??. Kolegovi po 50tkm dialnicnej prevadzky rupli piestne kruzky na 1.4T (Opel).. ale tak polemizujme, islo o vadny kus z vyroby.(muhaha po 50tkm od novoty)
Jedinym kopromisom su vacsie atmo benzinaky, ktore su vdaka downsizingu kruto na ustupe a ochvilu budu asi minulostou.
Osobne, z hladiska komfortu a dynamiky v beznej prevadzke povazujem aj 192 konovy 1.8 VVTLi za parodiu na pohonny agregat a radsej si priplatim za nadstandard v podobe dieslu.

Kazdy z motorov predstavuje benefit v inej sfere pouzitia. Stale tvrdim, niesu vhodne na to iste vyuzitie.
Matuca moze byt akurat snaha vyrobcov tvorit degenerovane kompomisy (vhodne akoze na vsetko ale vlastne na nic), s kratkym zivotnym cyklom

btw rotacka 1.9TDI nereprezentovala v tej dobe komfort ale extremne nizke prevadzkove naklady a slusnu dynamiku jazdy. Porovnavajme prosim dnesnu produkciu
Naposledy upravil(a) MatGO dne pon 07.12.2015, 16:34, celkem upraveno 1 x.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Odpovědět

Zpět na „Avensis“