Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO

vše ohledně modelové řady Avensis
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO

Příspěvek od hanz »

@plky - vidim ze si sa naucil nove slovicko..

daj si pohov. na tvojom mieste by som viac a lepsie cital (dcat nemam), menej rozpraval a menej pisal a asi by som si siel hladat kamaratov, samota v cudzom prostredi cloveku neprospieva ;)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Mám na D-CATu najeto 270tis km a pořád to jezdí. Jediný co odešlo byl alternátor. Jinak všechno funguje jak má.Je to pohodový auto a tenhle motor s ním umí i pěkně zahejbat. Když chceš předjet tak prostě předjedeš. Asi bych si nekoupil avíka se slabším motorem.
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Hanzi, sorry to bol preklep. Takato vec ti ohromne vadi, ale inak ...
A klasicky sem hadzes svoje mudra o dalekej krajine a kamaratoch - to uz tu bolo od matusa. Nechaj tak, hovno o tom vies. Len blbe domnienky.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kocurstvo
Člen Týmu

Příspěvek od kocurstvo »

Hanz, díky. On to dilema trochu vyřešil ten prodejce. Byli jsme tam, projeli to, všechno paráda. Byl jsem i na STK, ten motor vypadá i po tolika letech jako nový, i při pohledu zespoda je komplet celý motor, jak kdyby vyjel z linky, včetně různých nálepek atd. Ramena byly orezlé až hrůza, ale to je asi klasika u Japonce. I výfuk se mi zdál více zrezlý, než by bylo u jiných dieselů, alespoň na 2002 MB ho mám v lepším stavu. Jinak bylo vše moc pěkné, jízdní projev taky na jedničku. Trochu mě zarazila spotřeba, kdy podle kompu neklesla pod 10litrů (celou dobu cca 10.4), jako semo tamo jsem tomu dal, ale s tímhle stylem bych měl ve svém W211 220 CDI maximálně devět, ale spíše tak 8.5, což je rozdíl skoro 2ltr...
Ale jak říkám, jinak pěkné auto (se můžete kuknout na SPZ Vysočina). Překvapil mě ale prodejce. Když jsme si volali a já se ptal, jestli bude cena k jednání, tak říkal, že stopro a ptal se kolik mám představu. Já na něj cca 140, počítal jsem s tím, že to bude do 140 a že ještě něco umrmlám, tak nějak jsem si říkal, že za těch 135 bych to i bral. A on, joooo, 140 to by určitě šlo. No, na konci prohlídky jsem říkal, že teda co s cenou a on ať řeknu. Dal jsem cenu 135 a on že zavolá. Za chvíli se vrátil a prý že mi ten, kdo to tam má (nějaký dovozce) slevní max 2 litry, což mě snad až urazilo. Jako sorry ale bezmála stopade za deset let starou káru bez nějaké výbavy s pár vadami (jiný odstín dvířek nádrže a kliky, ulámaných pacek na náraznících (jsou na některých místech volnější), nesvítící obrysovka, nějaká ta promáčklina a pár kravin) nedám. Navíc jak říkáš, 17ky kola - gumy ranec, teď to riziko DCATU a hlavně piezo... Asi nebudu mít Toyotu :)
A co jsem trochu nechápal, tak ikdyž to byla DCAT, na dveřích měl D4D...

Btw, co je to za zaklínadlo všech prodejců, že má ještě další dva zájemce. Z osmi mi to řeklo osm :)))) Jsou kreténi? Je mi šumafuk, jestli má zájemce, to je snad jeho problém, ne? Prodá, prodá, aut je mraky :)

Roman: já jsem vždy měl benzíny, a máš pravdu, jen super zkušenosti. Až MB jsem koupil v naftě a zpočátku jsem pytchoval jak nevím co, ale nějak jsem si na tu naftu zvykl a už ji tak nenenávidím, jako dříve :)
Já bych do nějakého benzínu šel rád, ale auto v rámci mých požadavků je na našem trhu zastoupeno téměř výhradně v naftě :)
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

dcat je d4d. d cat je len vyspickovanejsi a ma DPF a piaty vstrek + piezoelektricke vstreky. spotreba je u dcatu tiez vyssia, cca liter az liter a pol voci 2,2, d4d.

pre kazdeho sa najde nejake auto :) hladaj dalej
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
kocurstvo
Člen Týmu

Příspěvek od kocurstvo »

jojo :) Kdyby nešaškoval s tou cenou, tak bych ji možná už měl doma.
pysta1
Člen Týmu

Příspěvek od pysta1 »

hanz - len k členovi --CommonUser-- je to arogancia sama o sebe! Rieši si tu svoje komplexi a myslí si o sebe, že je najmúdrejší na svete! Ak niekto nechce poradiť, tak nech nepíše, ale potom nech ani nepodceňuje ostatných používatelov tohto fóra, ktorý majú záujem o pomoc...
avensis kombi T25, 1,6 VVT-i, LPG
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

tá spotreba: z toho, čo som zatiaľ vyčítal tu na fóre, tak spotreba je vysoká presne vtedy, keď je DPF total zas***é a auto sa ho snaží vypáliť asi vkuse ;)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
kocurstvo
Člen Týmu

Příspěvek od kocurstvo »

vandal píše:tá spotreba: z toho, čo som zatiaľ vyčítal tu na fóre, tak spotreba je vysoká presne vtedy, keď je DPF total zas***é a auto sa ho snaží vypáliť asi vkuse ;)

Díky. Tak jsem asi udělal dobře, že jsem to pustil. Škoda, jinak to bylo hezké auto
CommonUser
Věčnej rejpal

pysta1 píše:hanz - len k členovi --CommonUser-- je to arogancia sama o sebe! Rieši si tu svoje komplexi a myslí si o sebe, že je najmúdrejší na svete! Ak niekto nechce poradiť, tak nech nepíše, ale potom nech ani nepodceňuje ostatných používatelov tohto fóra, ktorý majú záujem o pomoc...
Nie je vacsia arogancia tahat svoj problem do kazdeho vlakna, len preto, ze je moj ??? Preco si to potom zmazal ?! Ked je ta tvoja slusnost ? Na velku dieru, velka zaplata.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 25#p315349
Ti co hladaju pomoc, ako maju sancu nieco najst ??? Cize ty sam nepomahas, ale uplne naopak, robis tu chaos. Tak sa clovek ozve, kvoli ostatnym.
Okrem toho, uz sme ti pisali v inom vlakne (s RIPom). Ale asi problem pochopit ? Neviem co ti este nie je jasne. Skus precitat este raz.
Inak je to len a len tvoj ego-pohlad. Za par dni uz robis tvrde usudky. Vid co som pisal predtym.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

vandal píše:tá spotreba: z toho, čo som zatiaľ vyčítal tu na fóre, tak spotreba je vysoká presne vtedy, keď je DPF total zas***é a auto sa ho snaží vypáliť asi vkuse ;)
Neni to nutne pravda. Aktivni vypalovani DPF neprida ani 0.5l/100km.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

awe_cz píše:
Aktivní, neaktivní, zanesený DPF vždycky přidá na spotřebě, protože se zvyšuje protitlak.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
pysta1
Člen Týmu

Příspěvek od pysta1 »

CommonUser píše:
pysta1 píše:hanz - len k členovi --CommonUser-- je to arogancia sama o sebe! Rieši si tu svoje komplexi a myslí si o sebe, že je najmúdrejší na svete! Ak niekto nechce poradiť, tak nech nepíše, ale potom nech ani nepodceňuje ostatných používatelov tohto fóra, ktorý majú záujem o pomoc...
Nie je vacsia arogancia tahat svoj problem do kazdeho vlakna, len preto, ze je moj ??? Preco si to potom zmazal ?! Ked je ta tvoja slusnost ? Na velku dieru, velka zaplata.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 25#p315349
Ti co hladaju pomoc, ako maju sancu nieco najst ??? Cize ty sam nepomahas, ale uplne naopak, robis tu chaos. Tak sa clovek ozve, kvoli ostatnym.
Okrem toho, uz sme ti pisali v inom vlakne (s RIPom). Ale asi problem pochopit ? Neviem co ti este nie je jasne. Skus precitat este raz.
Inak je to len a len tvoj ego-pohlad. Za par dni uz robis tvrde usudky. Vid co som pisal predtym.

Do akeho kazdeho vlakna? Co to tu splietas 2 na 3? Otazku som vymazal, aby som neoxidoval v tvojom vlakne, neboj uz sa tam pytat určite nebudem. Mozes byt kludny! Ja Ta len chcem poprosit, aby si sa zamyslel nad stylom Tvojej komunikacie s ostatnými užívateľmi. Na machrovanie tu nie je nik zvedaví, to mi ver... Caf...
avensis kombi T25, 1,6 VVT-i, LPG
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Demon píše:
awe_cz píše:
Aktivní, neaktivní, zanesený DPF vždycky přidá na spotřebě, protože se zvyšuje protitlak.
Ano, ale minimalne.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

pysta1 píše:Do akeho kazdeho vlakna? Co to tu splietas 2 na 3? Otazku som vymazal, aby som neoxidoval v tvojom vlakne, neboj uz sa tam pytat určite nebudem. Mozes byt kludny! Ja Ta len chcem poprosit, aby si sa zamyslel nad stylom Tvojej komunikacie s ostatnými užívateľmi. Na machrovanie tu nie je nik zvedaví, to mi ver... Caf...
Ale Stevko, no, ... dostanes lizatko. Budeme kamarati. :inlove: :wub: Alebo ti kupim vegetu. Uz sa tolko neondi.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“