Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO

vše ohledně modelové řady Avensis
kocurstvo
Člen Týmu

Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO

Příspěvek od kocurstvo »

Mám možnost koupit krásnou Avensis s něco málo přes 200.000km reálným náletem. Kdysi jsem měl Corollu, tak jsem ani nechtěl zjišťovat nic o spolehlivosti, protože s Corollou jsem nalítal 150 tisíc a nevysralo se absolutně nic. A když nic, tak NIC. Nějak mi to nedalo a kouknul jsem se na net, co to jako budu mít za dělo a nestačím se divit, co za zasranstvo ten D-CAT je, notabene můj vyhlédnutý 130kw D-CAT. To je fakt tak příšerný motor, nebo co? Ale nebudu plkat, moje otázka je kokrétní (tady na fóru jsem nenašel krom plků kloudnou informaci)

OPRAVDU JE NEMOŽNÉ PIEZO DENSO REPASOVAT? A pokud to možné je, za kolik a kde? podotýkám, že repase typu "strejda to prdne na půl dne na ultrazvuk, přeleští jelenicou, namočí do nafty a pošle zpátky za tři litry" nemyslím. Myslím profi repase, co se nedělají někde v rohu dílny mezi pixlama od oleje a nádobou na šrot....

Díky za smysluplné konkrétní odpovědi. Plky vážně číst nechci, děkuji za pochopení.

Pokud tohle čte přímo konkrétní majitel výše uvedeného "katastrofa motoru", prosím o jeho zkušenosti a názory, děkuji rovněž.

Kocurstvo Brekeke
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Zase 2.2 D-CAT 130kw a taky vstřikovače PIEZO DENSO

Příspěvek od CommonUser »

Tady jsou jenom plky, tak co by asi chtel slyset, vole ... ? Nic jineho tady neni a nebude. Seber prachy a kup to! Pak budes psat ty. Peace in garage ! :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
frenkyave
Člen Týmu

Příspěvek od frenkyave »

piezo vstriky jsou problem, ale pokud do nadrze nebudes lejt nejakou sajrajt naftu, auto za tepla obcas protahnes a nebudes jezdit porad spotrebu a jednou za 2 roky nalijes preventivne to aditivum na procisteni vstriku od toyoty tak bych se asi nebal..ja mam najeto na tomhle aute taky necelych 200000km a vsechno cajk..dnes jsem byl na stk a auto bez problemu co se tyce napravy..takze za me ok.kolik za to auto penez?to ze tu nekdo napise ze vstriky KO neznamena ze se to stane i tobe po mesici od koupi auta.to by si clovek nemohl koupit zadny auto podle toho co precte na foru.pro jistotu si muzes nechat ty vstriky promerit jestli jsou v poho..tak snad jsem trochu poradil..
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

commonuser, toto je z mojej strany asi prvy takyto privlastok voci inemu diskuterovi na internetovej diskusii ale je to len dokaz toho ako primitivi tahaju spolocnost smerom nadol.

V reci Tvojho Gastgeberlandu:
"Diskutiere nie mit Idioten. Sie holen Dich auf Ihr Niveau und schlagen Dich dort mir Erfahrung!"

Ty si naozaj uplny magor. chalan sa slusne opytal, apriori ti dal najavo co nechce pocut a ty mu to just napises.

a teraz aspon ciastocne k veci.

nemozes porovnavat staru corollu (predpokladam ze benzin) s (na svoju dobu dost navitaminovanym) dieslom. Diesel s takym najazdom je vzdy loteria. Osobne by som auto s takym najazdom kupil max od mojho otca alebo od seba kedze viem ze napr. moje auto vidi mesto tak cca 10% kilometrov ostatne jazdy su dlhsie az dlhe streky z velkej casti dialnica, pricom auto vzdy poslusne zahrievam a dochladzujem.

Pri takom najazde ak nevies ako bolo to auto jazdene tak vstreky su len ciastocna otazka. nevies v akom stave je turbo, hlava atd. Kazda z tychto poloziek ta moze financne dost zatazit. Vstreky pokial viem su repasovatelne az od Avensisu T27. Povodne vstreky z vyroby davane do aut do roku 2008 vratane su tzv. jednobodkove a tym padom vraj nerepasovatelne. pokial to auto poznas mozes rozmyslat. ak ho nepoznas tak bez dobrej prehliadky v toyote by som do toho nesiel (a ta ti tiez nezaruci dokopy nic).

ak nejazdis 30tkm+ rocne tak porozmyslaj nad benzinom. ak jazdis 30tkm rocne a viac tak za tri roky mas auto s 300 tkm najazdom po druhom majitelovi.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
kocurstvo
Člen Týmu

Příspěvek od kocurstvo »

Díky. Jo, ta Corolla byla benzín :) a v podstatě holota, takže se tam nemělo ani co vysrat...

Cena by byla do 140tisíc, ale o tom autě nic nevím, bazar píše, že je od soukromníka (STK VYSOČINA)... Hm, tak jestli vstřiky repasovat nejsou , je to problém. NIkdo už mi neřekne, jak s tím, kdo jezdil.
CommonUser
Věčnej rejpal

Vies co, Hanzi, nechapes, tak nechaj tak. Lebo tymto sa prave radis do tej skupiny idiotov ty. Ak mas problem pochopit boolovsku logiku, tak popros niekoho. Mozno bude mat tu snahu ...

"(tady na fóru jsem nenašel krom plků kloudnou informaci)"

Tu je ta slusna otazka na forum ? Este sa len prihlasil do fora a uz v podstate vsetkych prispievajucich odfajcil (hlavne majitelov nafty teda).
A k tomu prihodi otazku, ci sa tie vstreky fakt nedaju repasovat. Zeby vychadzal z info tohto fora, ale este predtym sam znuluje hodnotu tejto informacie ?!
Nepatris skor ty k tej skupine, co bude svoje hovno lestit a vyhlasovat ho za zlaty dar ?!

EDIT PS Ma strach kupit DCAT lebo ma problem tie vstreky kupit nove ? A co ked sa tesnenie po...e, potom bude vesely chlapec s nepojazdnym verklikom ?
Kazdy blbec chce 200 koni spotrebu max 5L a nekonecnu spolahlivost za cenu Felicie.
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

známej má d cat asi 4 roky.ted má najeto 220 tis. a je zatím bez problémů.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
kocurstvo
Člen Týmu

Příspěvek od kocurstvo »

Commonuser: To jsou přesně ty plky, o kterých se zmiňuju. Měl jsem konkrétní otázku a ty akorát meleš kravstva a chováš se jako idiot. Nevím, jak už mám napsat, že pokud někdo nedá solidní věcnou odpověď, ať nepíše vůbec a neztrácí svůj drahocený čas. Celé fórum jsem pročetl a jsou to jen plky a bezobsažné dojmy osob, co vše kategorizují a vlastně nikdo o tom nic neví... Asi tak, jako ty.
A jo, na nové vstřiky nemám a i kdybych měl, tak nejsem dement, abych do auta za 140 kupoval vstřiky za 90....
kocurstvo
Člen Týmu

Příspěvek od kocurstvo »

Jak píše hanz, to by člověk nesměl koupit nic. Např všichni vždycky nadávali na Vectry B. Já mám svoji 2.5V6 od 60tis, teď má najeto 300 a nikdy ani neskočila do nouzáku, natož aby mě nechala ve štychu. Každou závadu (jednou kladka, jednou ložisko, prdlé sběrné) dala dlouho dopředu vědět. Nejdražsí věc, co jsem kupoval bylo to sběrné za 13 (jen origo) a EGR za 6. Kéž by všechny auta byly takto nespolehlivé :)))

Slo mi hlavně ty PIEZO. Jinými slovy, ten, kdo má problém s PIEZO DENSO musí vypláznout 60-90 tisíc? Vzhledem k tomu, že jsem nikde takové nářky nezaznamenal (a je mi jasné, že 99 procent majitelů zbytečných 60-90 tisíc rozhodně nemá, takže ty nářky by byly a hlasité), tak se to asi zas tak často srát nebude... No ale i tak je to strašák... uvidím
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Začína sa nám tu rozvíjať pekný "flame" :D

kocurstvo, moja rada:
veľmi, ale veľmi dobre si zváž, či fakt chceš/potrebuješ ojazdený diesel a je jedno od ktorej značky, pretože ak naozaj to auto nepoznáš od začiatku, tak sa môžeš pekne popáliť - ako už bolo vyššie spomenuté, diesel je stavaný na určitý jazdný režim a bohužiaľ ak sa s ním tak nejazdí, tak druhý, tretí atď. majiteľ si odskáče "prasáctvo" predošlého majiteľa. Ďaľšia vec: vstreky, turbo a pod. má tiež len istú životnosť a pre diesele sú tie veci fest drahé...
ešte jeden z mnoha článkov na tému jazdeného diesela:
http://www.autorevue.cz/chcete-usetrit- ... -si-diesel
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Kocure:
Zisti si co je Dunning-Kruger-Effekt (http://de.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger-Effekt), skus to pochopit. Ale nie som si isty ... ci chapes pisany text:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =2&t=35554
Ah ano, zabudol som, ze to su len a len plky. Odkial mas tych 90 tisic, taky plky ???
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

common user - podcenovanie a arogancia to je kombinacia na krasny a bezstarostny zivot. gratulujem Ti

@tema - ak mas taky budget tak by som si dcat dva krat rozmyslel. jazdil som corollu benzin, corollu diesel, teraz mam druheho avensisa diesel. Co sa rezie tyka je avensis narocnejsi. a ked sa Ti vysypu niektore kurvitka tak to fakt pocitis.

problemy avensisu t25:
- vstreky
- xenony vsetky do roku vyroby 2007 vratane (NIE rok prihlasenia) - toto som mal na oboch avensisoch
- tesnenie pod hlavou (diesel 2,2 - hlavne dcat)
- turbo (ako kazdy diesel)
- dvojhmota (ako kazdy diesel)
- spojka pri prvych 2,2 vozoch (rv 2005/2006)
- EGR ventil - zanasa sa treba cistit - auto ide do nudzaku
- vadne slnecne cidlo automatickej klimy (v servise sa do toho neradi pustaju)

ekonomicke temy
- servis dieslu je drahsi
- ak mas 17'' kola tak guma je 2x drahsia ako na 16tky

auto je to fajn, pohodlne tiche a aj spolahlive (mam na avensisoch za sebou nieco okolo 250tkm)

ak by si chcel ist do benzinu, tak pozor na 1,8 a 1,6 motory do roku 2006 (tusim) - zrali olej.

tot moje poznatky
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

kocurstvo píše:Vzhledem k tomu, že jsem nikde takové nářky nezaznamenal (a je mi jasné, že 99 procent majitelů zbytečných 60-90 tisíc rozhodně nemá, takže ty nářky by byly a hlasité), tak se to asi zas tak často srát nebude... No ale i tak je to strašák... uvidím
pozri, ludia sa chvalia skor peknymi mladymi frajerkami (spotreba 5l) ako skaredymi tlstmi manzelkami (vstreky, atd)

myslim ze ich odchadza dost. podla mna to ludia riesia nasledovne:

1. predaju auto
2. opravia jeden vadny vstrek a predaju auto
3. zhanaju ako sa da
4. riesia to kupou origo dielov - a to je citit ver mi

hlavnym bodom celeho toho je ze prvy/druhy majitel maju najazdy spravidla vyssie ako ti neskorsi. tym padom sa u tych neskorsich zavada neprejavi, alebo ak sa prejavi tak si to nevsimnu, alebo ak si to vsimnu tak neriesia a jazdia dalej. (neskorsi majitelia mojich byvalych aut maju najazd 10x mensi ako ja - zavada ktora by sa prejavila u mna do pol roka sa u nich objavi za rokov x)
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Kocoure, jenom dotaz, proč chceš kupovat diesel, když jsi měl s benzínem jenom kladné zkušenosti ?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
CommonUser
Věčnej rejpal

To su len plky Hanzy, len plky.
A vidim, ze to stale nechapes, moje vyjadrenie bola obrana tohto fora. De facto aj teba (ze DCATista). Ziadna arogancia, ci podcenovanie.
Ale takto to presne vzdy u ludi dopada. Aj Kristus to pochopil. :blush:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“