Klepání zadní nápravy po x-té

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání zadní nápravy po x-té

Příspěvek od micron »

Mardy> jeden vzorek příčnýho předního přijde na 6g... měl by padnout, když napíšeš že jo, objednám další
Jinak podélný nejsou ani s alternativním kódem, prostě jsou fuč a těžko říct jestli někdy budou... škoda...

Takže měnim objednávku na 8x příčný na 5G (ty by měly bejt jako jediný) + 1 testovací příčný přední na 6G
Sám mam schovaný 4x příčný na 5G, ale ty nedám :-) podélný schovaný ale nemam, ty jsou jen na autě.

Co se podélných ramen týče... tak určitě přežijete, že nebudete mít nový klepítka s čínským silentblokem na jedný, a korejským na druhý straně :-) dá se to vyřešit jednoduše...
stačí koupit místo 2 - 4 ty silentbloky "made in korea", měly by totiž pasovat na obě strany, kdysi sem si to poměřoval, a jsou cca stejný---- tedy do těhlice i do druhý strany ramene u kastle... easy :-) Děkujem Korejcům... :wink: že... a Rusům, ty na to přišli... oni jsou vynalézaví :bigups:
Obrázek
kod je> 55116-25000 nebo 55116-29000 měly by bejt stejný a je víc alternativ... já sem je kupoval u automatejcek.cz stačí zadat kód... má totiž brutální vyhledávač...
já sem bral tenhle, http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... i-j50514h/ ale přišly mi místo 55116-29000 právě 55116-25000 a pasujou, do těhlic 100%, na druhou stranu na 98%, všechny jsou stejný, jde jen o jiný výrobce... možná je změna v tvrdosti, těžko říct... ale vesměs to bude stejný... tak si hrajte :wink: a dejte reference... fotky, ať jsme chytřejší než Toyota...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

OK v pátek mi dorazí 5 příčných ramen (vyprodáno) na 5G + 1 na 6G
ze zásoby domácí obětuju 1 příčný na 5G, takže celkem je na prodej 6 ramen příčných na 5G.

Bodys chtěl 4 příčný
Hanysz chtěl 4 příčný
Takže se dohodněte, kdo si vezme 4 a komu stačí prozatim 2 ks.
Můžu je poslat v pátek, případně v pondělí
cena je 1000,- / rameno + 89,- poštovný platba předem na účet 1795144001/5500
takže 4.089,- + 2.089,-

Mardy má testovací vzorek 6G přední příčný za 589,-

Možný vzít si je osobně v Praze, nebo poštou... adresu poslat SZ, nebo sms 608/354666

PS: bylo mi řečeno, že další ramena by měly bejt v budoucnu, musí dorazit kontejner z číny do evropy a to chvíli potrvá... měsíc, 2 měsíce a zase se naskladněj i ty podélný, resp. všechny...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
mardy
Člen Týmu

Příspěvek od mardy »

Super. mě jí budeš muset poslat poštou. Do prahy se nedostanu Mám to 200 km. Tak ti do SZ napíšu adresu atd. Co když nebude pasovat?
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Mardy> pasovat budeš, ale nejspíš se to nebude líbit 2.mu ramenu... takže budeš mít volant trochu nesrovnanej... protože se budou prát mezi sebou... a přstanou se prát až tam bude to druhý... já sem si tim taky prošel vždycky sem měnil jen 1 rameno a všímal sem si rozdílu, až když byly všechny.... bylo mi jasno... jak se to srovnalo mega joke... :biggrin: a to sem tak rok jezdil třebas jen s jednim na levo... jen sem byl rád že to ndvrže---- o to šlo půvoně.....půůůůůůůvodně---- že :biggrin:
Musíš to brát tak jako že ses obětoval... testuj...
ObrázekObrázekObrázek
mardy
Člen Týmu

Příspěvek od mardy »

Paráda :D tak to se mám na co těšit :D no a druhé rameno bude až bude tedy? :D Takže mi nezbývá než čekat na druhé :( a mezitím budu Cecilku upravovat jinde :D
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

tak mam tu ve spíži 6 ramen příčných na 5G..... "Hanyszovi" sem posílal SZ 11/7 a nepřišla odpověď... chce "Bodys" tedy 4ks? máš přednost... Na Hanysze zbydou 2 ks nebo případně 0
+ pokavaď nezmizí min 4 ramena do 2 dnů, bude 1 rameno za 1500,- konec 1000,- tááákhle budu drsnej :biggrin: beze srandy nemam vlastně důvod je prodávat, když jsou nedostatkový a už vůbec nemam důvod čekat na platbu nebo na komunikaci... absolutně ne. takže od soboty je 1 rameno za 1500,- bez debat. co totiž nejvíc nesnášim, je to, že si někdo něco objedná a pak dělá mrtvolu... no problem +500,-ks no problem 4 me but problem 4 you... :lol:
a od pondělí je 1 rameno za 2.000,- aby byl klid.... nezájem co se mě týče :biggrin: tohle myslim totálně vážně... cena bude 2.000,-/ ks jinak si ber PUR zdar...
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tak abych nebyl gauner...ale ekonom... první zaplacená objednávka 4ks ramen příčných na 5g budou 1500,-/ks po přistání love na účtu.
a u objednávky 2 kusů je cena 2000,-/ks to je akorát... další zatim nejsou. Gotovo :biggrin: 6 arms in the air...
ObrázekObrázekObrázek
Shedee
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shedee »

Tak proběhl pokus o demontáž příčného ramene, ale marně :-/ Ty šrouby jsou tam festovně zarezlý, takže leda uříznout, ale co pak. Nevíte někdo kde se dají sehnat ty dlouhé šrouby do těhlic a do excentrů na geometrii? V Toyotě mají, ale za peníz převelký. Hlavně do těch těhlic jsem nepochodil ani ve spešlšopu na spojovací materiál. Jsou to pevnostní šrouby 14x260 s částečným závitem, stoupání 1.5.
1992 Celica 2.0 GTI
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

A příčný ramena už máš? může bejt sleva, kontejner už dorazil... mam příčných ramen habaděj, myslim že jsou už dokonce i ty podélný... šrouby mi šly povolit všechny, asi záleží i na tom kdo je povoluje... ale mechanik řikal, no problem... 1989/10 šrouby jedině new toyota... musíš je taky zasponzorovat, občas... japonce :-) nebo z vraku... třeba Uruem by měl mít, ne?

:xmas: předvánoční sleva... příčné rameno SRline celica 5G NEW opět za lidovku... 1.000,-/ks :xmas:
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Dneska mi přijde nová zásilka... 4x nový ramena podélný na celicu 4/5/6g jakoukoliv... 4ks a je jich dost... zatim, tak jen takový echo... nebyly, a kontejner je konečně tady... 1000,- za rameno COOL (u toyoty stojí 1ks cca 4000+)trvalo to, ale jsou tu a budou... :bigups: stačí říct... ps: nejsou pro mě, já sem spokojen... jsou do zásoby pro Vás... :wink: Celica nesmí vrzat ne ne a ne :-) :biggrin: já už sem se bál jako abych neměl poslední kusy na autě a konec... tak ne pohoda začátek znova.... :biggrin: nemaj chybu...
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Sem tak počítal a nějak sem se přehamounil... mno zase ale tak je to exklusivní záležitost, kvalita je perfektní... za to ručim :wink: tak mam tu 9x příčný ramena na 5G a 4x podéný na 4-5-6-G asi udělám hromadnou fotku "křeček" ramenný... křeček ramenný vzniknul absolutní nenávistí k vrzání, to vrzání tak nenáviděl až skoro zcvoknul, a udělal si zásoby, co kdyby vydrželo jedno rameno třeba jen 2 roky? Ale křeček nepotřeboval nic měnit... vždycky při servise jiných záležitostí byly ramena kontrolovaný extra... všechny silentbloky, protože si křeček nebyl jistej jestli koupil opravdu kvalitní produkt, i když ho testoval v mrazech -25 a v horku +35, a nikdy NIKDY ani vrz... stejně tomu moc nevěřil... ale už ví, po opravdu dlouhým testování je si křeček naprosto jistej, že kvalita odpovídá kvalitě produktu od Toyoty... a nevrznou si i kdyby se měly ramena zbláznit... neexistuje... za kvalitu ručim osobně... :inlove: :listen:

Abych si zaprudil... tak mam jednu špatnou referenci ze srazu celic tenhle rok, ten se ale týkal náhrady PUR do přední nápravy u 6G, majitel řikal že tam má ty z GT4 poland... a že vržou... neeee vržou????!!!! to si děláš prdel?.... ne jen že v mrazu ztvrdnou jako šutr... ale i vržou???? Tak to nebyla milá reference.... PUR... lidi neradi mluvěj po tom co zainvestovali a stálo to za hovno... ale i tak fain lidi se najdou... "řeknou to na-rovinu"... jo jedna špatná zkušenost.... dobrou sem neslyšel... zatim

Mardy si rezervoval 2x podélný na 6g... takže volný jsou 2 ks podélný... můžu doobjednat, ale už nebudu objednávat jen podle textu, ale až po zaplacení... tedy reálnýmu zájmu, ne virtuální zájem už mě nezajímá... :biggrin: to byl omyl... naivita... sem si myslel, že to tu bude fungovat jinak než divně jinde... ne-e. takže nejdřív se cáluje a pak řešim... chtěl sem to opačně, ale to se ukázalo jako naivní a nereálný... ps: Mardy je chytrej, chce ty ramena instalovat až příští rok... ale ví, modří už vědí... on ví... která bije... a počítá dopředu, :bigups: má to srovnaný... nevyhneš se tomu u 4/5/6g ani omylem... víc takových lidí co myslej mozkem do předu... to jo... příští rok třeba totiž už nic nebude... a to je pravděpodobná realita. prostě přijde takhle číňánek do fabriky noname a řekne, tak tohle a tohle už dělat nebudem... a šlus... ciao... :wink: :oha:
ObrázekObrázekObrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mmchdm. která Celica má vzadu stejná ramena (nebo jen silentbloky) jako Corolla E10?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

biscuit píše:podle me zadna jimmi.
Bingo, ta ruzná orig čísla tam jsou z určitého duvodu. V originále je u čeldy dokonce levé jinak vyosený silent levého než pravého a dokonce ( v originále ) nelze zamenit 5g a 6g jak tu nekteří dělají :)
Pokud nekdo nemá možnost/čas/chut/zájem reálně a pozorne porovnat rozdílu si nevšimne.
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Mě to vrže naopak za tepla, v zimě je klid, ale taky mi to nijak nevadí. A navíc to vrzalo i před výměnou za PUR, spíš to dělá to SSko. Možná se zimou silenbloky zpevni tak, že se SSko míň hýbe a nevrže. Přední PURy do SS nápravy by mohly být tvrdší, já mám jeden právě měkkčí a prý je na něm trochu vůle, jestli tam odlili bublinu nebo jak se to stalo nevím. Ale i tak si jízdní vlastnosti pochvaluju, funguje to pěkně na rovném i rozbitém povrchu a není to žádný kostitřas, taky souhlasím, že je to dobrý kompromis mezi pohodlím a jízdními vlastnostmi, asi bych to snesl i tvrdší.

Corolla má koncepčně stejnou zadní nápravu (a vlastně přední taky, když nepočítam SS), takže s vhodnými tlumiči a pružinami a profilem pneu by mohla být chováním podvozku srovnatelná s celicou. Asi přece jen ty celicy naladili trochu sportovněji :) Já to moc regulérně srovnávat nemůžu, už kvůli těm balonovým pneu na corolle (175/70/R13), to žvejkání gum, náklony kastle a přenášení váhy je dost znát, pocit z jízdy je pochopitelně jiný, ale díky nízké hmotnosti to nepůsobí nijak hrozivě a i corolla drží v zatáčkách dost dobře.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak je to asi jen opticky podobné. Díky za info.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Celica“