E11 přestavba na 6. kvalt
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: E11 přestavba na 6. kvalt
změnilo se nějak zpřevodování na 6. st. ? oproti 5ti kv. ? nebo je to +- stejný ?

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hele od oka 400-500 otáček dolu.
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak nefunguje tachometr ? otáčkoměr ano .... Asi jsem nepřipojil senzor bov řeší otáčky nebo rychlost ?
Otáčky bereš z motoru, rychlost z převodovky. E10 měly tachometry elektronické, E11 prý zčásti mechanické. Tak aby ses nedivil.
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takze potrebuji poresit bov.
Was heisst "bov"? To jako bowden?
Ohledně porovnání 5q vůči 6q. Už jsem to tu dával kdysi dávno.
Ta zpátečka by tam neměla jít zrovna uplně snadno, když jsem měl G6, tak to kladlo odpor + akustická signalizace. Čidlo na převodovce pro tachometr jde kdyžtak snadno vyměnit, otázka 5 min.
Ta zpátečka by tam neměla jít zrovna uplně snadno, když jsem měl G6, tak to kladlo odpor + akustická signalizace. Čidlo na převodovce pro tachometr jde kdyžtak snadno vyměnit, otázka 5 min.
Holomek!
Malá otázka:
Fakt treba meniť aj tú kulisu radenia ? Nedá sa tá pôvodná upraviť?
Blbé otázky...Ale som v úzkych, namontovali mi v servise prevodovku, a zrazu sa zistilo, že je 6g. A spiatočka nikde.....
Corolla 2000 facelift, 1,6 VVTi.
Fakt treba meniť aj tú kulisu radenia ? Nedá sa tá pôvodná upraviť?
Blbé otázky...Ale som v úzkych, namontovali mi v servise prevodovku, a zrazu sa zistilo, že je 6g. A spiatočka nikde.....
Corolla 2000 facelift, 1,6 VVTi.
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Bez té kulisy tam prostě nezařadíš, zkoušel jsem to a možná metrovou trubkou nasazenou na páku by se to dalo.
Tá trubka je dobrý nápad.
Trošku by to škrelo o strechu zvnútra....
Nejaká voľne pohodená kulisa na 6g (možno aj páka radenia a tiahla) by nebola?
Edit:
Našiel som voľne pohodený komplet radenia na 6g (na šroťáku pri Prágli)... Pre kúpychtivých - už je zajednaný !
Edit2:
Namontované, plne funkčné.

Nejaká voľne pohodená kulisa na 6g (možno aj páka radenia a tiahla) by nebola?
Edit:
Našiel som voľne pohodený komplet radenia na 6g (na šroťáku pri Prágli)... Pre kúpychtivých - už je zajednaný !
Edit2:
Namontované, plne funkčné.

Chlapi, prosím o radu. Mám možnost mít převodovku včetně kulisy z G6, motor 3ZZ-FE. Půjde dát bez problémů na 4E-FE, nebo je to zbytečná snaha?
Díky za každý tip. Případně kdyby někdo chtěl z té G6 budíky, tak se ozvěte (já mám mechanickou verzi, tak smůla) Tom P.S.: Ještě bych tu převodovku teoreticky mohl dát mámě do 4ZZ-FE, ale nevím, jestli by to ocenila 

Nepujde na 4efe!
4zz-fe si jist nejsem myslim ale ze taky nepujde
4zz-fe si jist nejsem myslim ale ze taky nepujde
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
- JenniColky
- Řidič
Jestli potřebuješ tak dej vědět, z G6 na tu přestavbu budu mít všechno 

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"
Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Jé, děkuju
No nepotřebuju, spíš mě to láká zkusit, byl to dřív můj sen a teprve teď si můžu konečně hrát
Můžeš mi napsat do emailu, co by mě to stálo? Nějak se dohodnem. Díky Tom
P.S.: Takže kdyby někdo chtěl, mám tip na převodovku včetně kulisy z G6, motor 3ZZ-FE. Na jaře to budou likvidovat a s tím borcem se celkem dá domluvit...

P.S.: Takže kdyby někdo chtěl, mám tip na převodovku včetně kulisy z G6, motor 3ZZ-FE. Na jaře to budou likvidovat a s tím borcem se celkem dá domluvit...
- JenniColky
- Řidič
Snad jsem odpověděl všem, no mě 6q moc láká, ale říkám si jestli to má smysl se s tím dělat, leč to bude super i na dálnici i ve městě, o tom žádná 

eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"