Pokud ti to nepumpuje do pedálu, není to kotouč ale něco jiného.aczasa píše:Oni tam kontroluji brzdovou silu na prednich i zadnich brzdach, takze kdyz to je malo nebo hklavne kdyz prava nebo leva brzdi o moc vic, tak je to pruser....
brzdové kotouče
Re: brzdové kotouče
Dobrý den Vážení kolegové,
čeká mě také výměna zadních kotoučů + destiček. Dostal jsem "zajímavou" nabídku na koupi komponentů od firmy ATE?! Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou? Nerad bych si naběl!! Předem děkuji za případnou odpověď.
čeká mě také výměna zadních kotoučů + destiček. Dostal jsem "zajímavou" nabídku na koupi komponentů od firmy ATE?! Nemáte někdo zkušenosti s kvalitou? Nerad bych si naběl!! Předem děkuji za případnou odpověď.
Auris 1,6 Dual VVT-I, Auris 1,6 Vavematic
ATE je v pohode. Nemusis se uplne bat, ale je dulezita a primo kvalita a znalost prace pri vymene.
Back in Czech.
Zdravím vážení kolegové,
chtěl bych Vás upozornit na jeden "menší" problém. Při výměně kotoučů (možná i jiných součástek) si dejte velký pozor na to, kde bylo Vaše autíčko vyrobeno!!!! Liší se rozměry mezi japonskými a evropskými/tureckými auty!! Samozřejmě mezi sebou nejdou zaměnit a musíte mít jen ten jediný správný.
A tak i zde platí - Dvakrát měř a jednou řež/kupuj!
chtěl bych Vás upozornit na jeden "menší" problém. Při výměně kotoučů (možná i jiných součástek) si dejte velký pozor na to, kde bylo Vaše autíčko vyrobeno!!!! Liší se rozměry mezi japonskými a evropskými/tureckými auty!! Samozřejmě mezi sebou nejdou zaměnit a musíte mít jen ten jediný správný.
A tak i zde platí - Dvakrát měř a jednou řež/kupuj!
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
jsou 2 typy japonske a evropske...nebo tri japonec/turek/brit?
Jake jsou konkretne rozdily?
Jake jsou konkretne rozdily?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Z toho, co mě řekli v Toyotě, jsem pochopil že dva: Japonec a "Evropan" (Turek s Britem).
A konkrétně - u zadních kotoučů je rozdíl v celkovém průměru kotouče - Japonec má menší (to není tak důležité), ale hlavní průšvih je v hloubce. Prostě nesprávný kotouč je v jiné pozici proti paknám a dře o destičky i když jsou otevřené. U kotoučů ATE je Japonec č.409155 a Evropan č.410337.
Zajímavé je, že na e-shopech (kam jsem se pro zajímavost kouknul) unisono nabízejí hlavně "Japonce"!?!?
A konkrétně - u zadních kotoučů je rozdíl v celkovém průměru kotouče - Japonec má menší (to není tak důležité), ale hlavní průšvih je v hloubce. Prostě nesprávný kotouč je v jiné pozici proti paknám a dře o destičky i když jsou otevřené. U kotoučů ATE je Japonec č.409155 a Evropan č.410337.
Zajímavé je, že na e-shopech (kam jsem se pro zajímavost kouknul) unisono nabízejí hlavně "Japonce"!?!?
Ahoj klubáci,
nechci zakládat nové téma, tak prosím o radu tady
Mám Aurise I a všiml jsem si, že mám vůli na ruční brzdě skoro až k prvnímu zubu
. Prosím o radu, kde se vymezí tato vůle, rád bych si to udělal sám
Díky
nechci zakládat nové téma, tak prosím o radu tady

Mám Aurise I a všiml jsem si, že mám vůli na ruční brzdě skoro až k prvnímu zubu

Díky
Auris 1.4 D4D