brzdové kotouče
brzdové kotouče
Čau aurisáci,dnes jsem si všiml,že zadní kotouče mám více sjeté než přední,to asi není úplně normální.Auto přitom brzdí normálně a ani na neutral nepozoruju,že by nějak rychleji zpomalovalo.Tak mně napadá jenom jedna možnost,že jsou ty zadní kotouče z blata a desky hodně tvrdé.Rád bych si vyslechl i váš názor na tento jev.A najeto mám 10500km.
Zdravím,
dnes jsem přehazoval kola na zimní sadu.
Při výměne zadních kol jsem si všiml, že zadní kola jsou totálně zněčištěné černým šmírem, ale hlavně kotouče jsou více opotřebené než přední.
Také jsem zkoušel po odbrždění otočit nábojem (nebo jak se tomu říká) a hle... levým jsem skoro neotočil, musel jsem si teda fakt máknout, destičky byly dost sevřené a brzdily, na pravé straně to bylo lepší, ale také v jedné poloze dřel kotouč o destičky, vypadalo to i jako by byl pokřivený. Najeto mám cca 19 500 km.
Myslím si, že normální to není a mělo by jít otáčet bez tření o destičky.
Při výměne zadních kol jsem si všiml, že zadní kola jsou totálně zněčištěné černým šmírem, ale hlavně kotouče jsou více opotřebené než přední.
Také jsem zkoušel po odbrždění otočit nábojem (nebo jak se tomu říká) a hle... levým jsem skoro neotočil, musel jsem si teda fakt máknout, destičky byly dost sevřené a brzdily, na pravé straně to bylo lepší, ale také v jedné poloze dřel kotouč o destičky, vypadalo to i jako by byl pokřivený. Najeto mám cca 19 500 km.
<b>Toyota Auris - <i> 1,6 Valvematic Luna </i> - Super white </b>- 8/2011
<i>Model <b>2011<b></i>
<i>Model <b>2011<b></i>
cierne boli pravdepodobne od znecistenia, staci oplachnut.Czertik píše:Zdravím,
to ze islo tazko otocit/nemal si zatiahnutu rucnu brzdu?
Doporučuji jednou za rok nechat v servise vyčistit brzdy. V akci to vyjde na 500,- Kč. Mám najeto 32000 km a brzdy bez problémů.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
czertik: dela mi to naprosto to stejne, jedno kolo drhne prubezne, druhe kolo drhne v jednom miste, bez disku s tim nabojem otocim, ale docela velkou silou. Prednim kolem otacim jednim prstem...
V Toyote jsem byl, rekli, ze to je uplne normalni a divali se ne mne jako na debila. Kdyz jsem se zeptal, proc na predni naprave to funguje ok a v zadu toto, rekli, ze je to kvuli konstrukci rucni brzdy atd atd...jo a ze mam na aute jine nez orginalni disky a ze cert vi, co to dela s brzdama
No nicmene, nechal jsem si vymenit jeden zadni trmen a taky procistit brzdy uz nekolikrat, problem je porad stejny, bez jakekoliv zmeny...pokud pochodis lepe, dej vedet.
V Toyote jsem byl, rekli, ze to je uplne normalni a divali se ne mne jako na debila. Kdyz jsem se zeptal, proc na predni naprave to funguje ok a v zadu toto, rekli, ze je to kvuli konstrukci rucni brzdy atd atd...jo a ze mam na aute jine nez orginalni disky a ze cert vi, co to dela s brzdama

No nicmene, nechal jsem si vymenit jeden zadni trmen a taky procistit brzdy uz nekolikrat, problem je porad stejny, bez jakekoliv zmeny...pokud pochodis lepe, dej vedet.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Obecne receno, dela to u vsech toyot, ktere mam a mel jsem se zadnimi kotouci...
Chce to opravdu nechat procistit a rozhejbat brzdy a jednou za dva roky komplet repase gumicek a tesneni na brzdicich. No a samo sebou tak jednou do mesice hooooodne... opravdu hoooodne probrzdit a idealne s nakladem v kufru.
Kdyz jsem to jeste servisoval primo v tsushu, tak to navic mazali nejakou keramickou pastou na brzdy toyota a bylo to nepatrne lepsi.

Kdyz jsem to jeste servisoval primo v tsushu, tak to navic mazali nejakou keramickou pastou na brzdy toyota a bylo to nepatrne lepsi.
Back in Czech.
Zvlněné kotouče jsou naprostá píčovina, možná ještě tak v kategorii rarita. Jestli Ti to někdo tvrdí, pošli ho do prdele a změň servis.turboun píše:Kotouče jsou zvlněný, a tak mají nesouměrný účinek . Už jsem objednán na příští víkend na výměnu. Na předku budu mít Bremba a zadek Feroda, snad vydrží trošku víc
Více viz tady:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=22224
Našel jsem k tématu podrobné povídání i na webu, potvrzující mé osobní zkušenosti. Ale odkaz teď pohotově nemám.