Uvítám jakýkoli info, předem díky za odpovědi.
Připojištění čelního skla na E10
- Másin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Připojištění čelního skla na E10
Zdravim všechny, zas se blíží konec roku a opět je třeba platit povinný ručení
V souvislosti s tím jsem myslel, že by nebylo od věci připojistit si čelní sklo, ale narazil jsem na jeden problém, a to je na jakou částku si ho pojistit? Viděl sem nabídky snad všech pojišťoven, ale snad nikde nejde zaplatit určitou částku a mít to pojištěný sakum prásk ať to stojí co to stojí, všude to je omezený částkou. A proto se chci zeptat kde by se daly najít nějaký ceny čelních skel podel typů aut za rozumnou cenu. Obvolal jsem totiž pár servisů kde to dělaj a pohybuju se od 3 000 až do 12 000 Kč za sklo bez práce, což uznejte je sakra rozdíl
- dejavu
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
sklo
Zdar, taky řeším tento problém, ale myslím, že stačí pouze sklo připojistit a mělo by to být bezproblémů vyměněné... Vždyť není problém vyměnit sklo už jen z povinného, tak pokud je připojištěné, neměly by s tím být žádné potíže ohledně nějakých doplatků...
Re: Připojištění čelního skla na E10
Co jsem si zjistoval, tak ceska pojistovna ma pojisteni predniho skla k povinnemu ruceni za 500, o pojistne castce se tam nemluvilo (nebo jsem to nevidel)Másin píše:Zdravim všechny, zas se blíží konec roku a opět je třeba platit povinný ručení :mad: V souvislosti s tím jsem myslel, že by nebylo od věci připojistit si čelní sklo, ale narazil jsem na jeden problém, a to je na jakou částku si ho pojistit? Viděl sem nabídky snad všech pojišťoven, ale snad nikde nejde zaplatit určitou částku a mít to pojištěný sakum prásk ať to stojí co to stojí, všude to je omezený částkou. A proto se chci zeptat kde by se daly najít nějaký ceny čelních skel podel typů aut za rozumnou cenu. Obvolal jsem totiž pár servisů kde to dělaj a pohybuju se od 3 000 až do 12 000 Kč za sklo bez práce, což uznejte je sakra rozdíl :roll:
Já měnil na své E10ce čelní sklo před 3 lety a stálo cca 5.000,- Kč včetně výměny (s modrým tónováním). Měl jsem připojištěná skla u Allianz na 10.000,- Kč, takže do limitu jsem se vlezl v pohodě. Allianz mi pak poslal i kolik jim ten servis naúčtoval a ten servis si vyúčtoval od Allianzu celých 10.000,- Kč
Hold z něčeho tam musí žít.
Jinak tenkrát stálo "originál" čelní sklo v Toyotě i s výměnou cca 13.000,- Kč.
Jinak tenkrát stálo "originál" čelní sklo v Toyotě i s výměnou cca 13.000,- Kč.
- Másin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
To sedí, česká nezohledňuje výši pojistného, akorát mi bylo řečeno že u čp samostatně připojistit sklo nelze, jde to jenom přidat k povinnýmu ručení nebo havarijnímu. Jenže povinný ručení mám u čsob a nerad bych ho měnil, protože mám vyjetej slušnej bonus.peta píše: Co jsem si zjistoval, tak ceska pojistovna ma pojisteni predniho skla k povinnemu ruceni za 500, o pojistne castce se tam nemluvilo (nebo jsem to nevidel)
Takže mi příjde nejlepší udělat si to taky u čsob, jen nevím do jaký částky si to pojistit, abych se vešel. Jestli stačí do 5000 (zřejmě ne) nebo do 10 000. Snad na E10ku je prej potřeba navíc k ceně skla a práce připočíst cca 1500 za nějaký těsnění či co a to bych se fakt do 5000 nevešel ani při nejnižší ceně skla.
Pokud ale máte někdo jinou zkušenost sem s ní.
Uz roky se da menit pojistovna se zachovanim bonusu (od stare se ziska potvrzeni o (ne)nehodovosti a nova to prijme). Mimochodem brzo se uz nebude dat zmenit pojistovna bez zachovani malusu.Másin píše: Jenže povinný ručení mám u čsob a nerad bych ho měnil, protože mám vyjetej slušnej bonus.
- Másin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to slyším prvně, i když je pravda že sem se o to nějak zvlášť nezajímal, protože to pro mě nebylo aktuální. V tom případě to teda zkusim udělat a potom to bude nejlepší u tý český, když to nemaj limitovaný určitou pojistnou částkou.peta píše: Uz roky se da menit pojistovna se zachovanim bonusu (od stare se ziska potvrzeni o (ne)nehodovosti a nova to prijme). Mimochodem brzo se uz nebude dat zmenit pojistovna bez zachovani malusu.
Toyota Corolla Compact E10 1995 1.3XLi 16V 65kW
Než změníš pojišťovnu, tak si přečti podmínky toho připojištění a taky přesný rozsah nabídky. Např. u Allianzu máš pojištěná všechna skla nejen čelní atd. Taky bacha na krytí v prvním roce, tady to např. Allianz omezuje.
Až budeš pojišťovnu měnit, tak uzavři pojistku přes internet, protože pak dostaneš další slevu (cca 10% dle pojišťovny).
Jinak ceny skel na tvé auto v Auto Kelly jsou:
4.327,- Kč s DPH za čiré sklo
4.966,- Kč s DPH s modrým tónováním
5.680,- Kč s DPH s modrým tónováním a modrým pruhem
4.351,- Kč s DPH se zeleným tónováním
8.384,- Kč s DPH zadní modře tónované sklo s vyhříváním
+ těsnění a práce
Až budeš pojišťovnu měnit, tak uzavři pojistku přes internet, protože pak dostaneš další slevu (cca 10% dle pojišťovny).
Jinak ceny skel na tvé auto v Auto Kelly jsou:
4.327,- Kč s DPH za čiré sklo
4.966,- Kč s DPH s modrým tónováním
5.680,- Kč s DPH s modrým tónováním a modrým pruhem
4.351,- Kč s DPH se zeleným tónováním
8.384,- Kč s DPH zadní modře tónované sklo s vyhříváním
+ těsnění a práce
- Milan
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to tak snad už od začátku.Jenom bacha na některý vychytralý pojišťováky.Já platil 3roky pojištění u podnikatelský a začínal sem bez bonusů i když sem 3roky před tím jezdil bez nehod.Řekli mi že když sem koupil jiný auto a zároveň přešel k jiný pojišťovně že se bonusy nepřevádí
.Bohužel už sem si to jinde neověřil a pěkně platil.Při koupi Carinky sem přešel zpátky k Allianz.Tam mi napočítali všechny bonusy a s pojištěním všech oken na částku 10 000kč platím 4300kč ročně.Takže sem s nima spokojenej 
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já mám auto přesně 5 let a mám na něm už třetí čelní sklo. Vzhledem k tomu, co mě vyždycky stálo to dohadování s viníkem, kterej mi to rozbil tak jsem si řekl, že mi to za to nestojí a mám ho připoještěný u Generali za nějakejch 1500. Je v tom výměna + úhrada zapůjčeného vozu po dobu výměny.
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08