Připojištění čelního skla na E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Másin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Připojištění čelního skla na E10

Příspěvek od Másin »

Zdravim všechny, zas se blíží konec roku a opět je třeba platit povinný ručení :mad: V souvislosti s tím jsem myslel, že by nebylo od věci připojistit si čelní sklo, ale narazil jsem na jeden problém, a to je na jakou částku si ho pojistit? Viděl sem nabídky snad všech pojišťoven, ale snad nikde nejde zaplatit určitou částku a mít to pojištěný sakum prásk ať to stojí co to stojí, všude to je omezený částkou. A proto se chci zeptat kde by se daly najít nějaký ceny čelních skel podel typů aut za rozumnou cenu. Obvolal jsem totiž pár servisů kde to dělaj a pohybuju se od 3 000 až do 12 000 Kč za sklo bez práce, což uznejte je sakra rozdíl :roll:

Uvítám jakýkoli info, předem díky za odpovědi.
dejavu
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

sklo

Příspěvek od dejavu »

Zdar, taky řeším tento problém, ale myslím, že stačí pouze sklo připojistit a mělo by to být bezproblémů vyměněné... Vždyť není problém vyměnit sklo už jen z povinného, tak pokud je připojištěné, neměly by s tím být žádné potíže ohledně nějakých doplatků...
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

Nevim jestli je to nejlepsi volba, ale ja mam povinny u Triglav i s pojistenim skel. Je to bez spoluucasti a pojistna castka je 5000Kc. A vychazi to (skla) na 500Kc/rok.
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
peta
Manager Týmu

Re: Připojištění čelního skla na E10

Příspěvek od peta »

Másin píše:Zdravim všechny, zas se blíží konec roku a opět je třeba platit povinný ručení :mad: V souvislosti s tím jsem myslel, že by nebylo od věci připojistit si čelní sklo, ale narazil jsem na jeden problém, a to je na jakou částku si ho pojistit? Viděl sem nabídky snad všech pojišťoven, ale snad nikde nejde zaplatit určitou částku a mít to pojištěný sakum prásk ať to stojí co to stojí, všude to je omezený částkou. A proto se chci zeptat kde by se daly najít nějaký ceny čelních skel podel typů aut za rozumnou cenu. Obvolal jsem totiž pár servisů kde to dělaj a pohybuju se od 3 000 až do 12 000 Kč za sklo bez práce, což uznejte je sakra rozdíl :roll:

Uvítám jakýkoli info, předem díky za odpovědi.
Co jsem si zjistoval, tak ceska pojistovna ma pojisteni predniho skla k povinnemu ruceni za 500, o pojistne castce se tam nemluvilo (nebo jsem to nevidel)
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Já měnil na své E10ce čelní sklo před 3 lety a stálo cca 5.000,- Kč včetně výměny (s modrým tónováním). Měl jsem připojištěná skla u Allianz na 10.000,- Kč, takže do limitu jsem se vlezl v pohodě. Allianz mi pak poslal i kolik jim ten servis naúčtoval a ten servis si vyúčtoval od Allianzu celých 10.000,- Kč :o Hold z něčeho tam musí žít.
Jinak tenkrát stálo "originál" čelní sklo v Toyotě i s výměnou cca 13.000,- Kč.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Másin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Másin »

peta píše: Co jsem si zjistoval, tak ceska pojistovna ma pojisteni predniho skla k povinnemu ruceni za 500, o pojistne castce se tam nemluvilo (nebo jsem to nevidel)
To sedí, česká nezohledňuje výši pojistného, akorát mi bylo řečeno že u čp samostatně připojistit sklo nelze, jde to jenom přidat k povinnýmu ručení nebo havarijnímu. Jenže povinný ručení mám u čsob a nerad bych ho měnil, protože mám vyjetej slušnej bonus.

Takže mi příjde nejlepší udělat si to taky u čsob, jen nevím do jaký částky si to pojistit, abych se vešel. Jestli stačí do 5000 (zřejmě ne) nebo do 10 000. Snad na E10ku je prej potřeba navíc k ceně skla a práce připočíst cca 1500 za nějaký těsnění či co a to bych se fakt do 5000 nevešel ani při nejnižší ceně skla. :roll: Tak to vypadá do 10 000 no.

Pokud ale máte někdo jinou zkušenost sem s ní.
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Másin píše: Jenže povinný ručení mám u čsob a nerad bych ho měnil, protože mám vyjetej slušnej bonus.
Uz roky se da menit pojistovna se zachovanim bonusu (od stare se ziska potvrzeni o (ne)nehodovosti a nova to prijme). Mimochodem brzo se uz nebude dat zmenit pojistovna bez zachovani malusu.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Másin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Másin »

peta píše: Uz roky se da menit pojistovna se zachovanim bonusu (od stare se ziska potvrzeni o (ne)nehodovosti a nova to prijme). Mimochodem brzo se uz nebude dat zmenit pojistovna bez zachovani malusu.
Tak to slyším prvně, i když je pravda že sem se o to nějak zvlášť nezajímal, protože to pro mě nebylo aktuální. V tom případě to teda zkusim udělat a potom to bude nejlepší u tý český, když to nemaj limitovaný určitou pojistnou částkou.
Toyota Corolla Compact E10 1995 1.3XLi 16V 65kW
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Než změníš pojišťovnu, tak si přečti podmínky toho připojištění a taky přesný rozsah nabídky. Např. u Allianzu máš pojištěná všechna skla nejen čelní atd. Taky bacha na krytí v prvním roce, tady to např. Allianz omezuje.
Až budeš pojišťovnu měnit, tak uzavři pojistku přes internet, protože pak dostaneš další slevu (cca 10% dle pojišťovny).

Jinak ceny skel na tvé auto v Auto Kelly jsou:
4.327,- Kč s DPH za čiré sklo
4.966,- Kč s DPH s modrým tónováním
5.680,- Kč s DPH s modrým tónováním a modrým pruhem
4.351,- Kč s DPH se zeleným tónováním

8.384,- Kč s DPH zadní modře tónované sklo s vyhříváním

+ těsnění a práce
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

jo s tim zachováním bonusu je to fakt a funguje to dlouho.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

Funguje to tak snad už od začátku.Jenom bacha na některý vychytralý pojišťováky.Já platil 3roky pojištění u podnikatelský a začínal sem bez bonusů i když sem 3roky před tím jezdil bez nehod.Řekli mi že když sem koupil jiný auto a zároveň přešel k jiný pojišťovně že se bonusy nepřevádí :mad: .Bohužel už sem si to jinde neověřil a pěkně platil.Při koupi Carinky sem přešel zpátky k Allianz.Tam mi napočítali všechny bonusy a s pojištěním všech oken na částku 10 000kč platím 4300kč ročně.Takže sem s nima spokojenej :wink:
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Já mám auto přesně 5 let a mám na něm už třetí čelní sklo. Vzhledem k tomu, co mě vyždycky stálo to dohadování s viníkem, kterej mi to rozbil tak jsem si řekl, že mi to za to nestojí a mám ho připoještěný u Generali za nějakejch 1500. Je v tom výměna + úhrada zapůjčeného vozu po dobu výměny.
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Odpovědět

Zpět na „Corolla“