Vibrácie motora medzi 2100 - 2200 ot u T25 2,0 D4 - bežné?

vše ohledně modelové řady Avensis
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Hele, nepsal tu nekdo, ze do 2,0 jedine natural 98?
RAV4 HSD FWD
korn
Člen Týmu

Re: sonda vymenená a...

Příspěvek od korn »

galerida píše:Sonda vymenená - keď otvorím kufor, z môjho pohľadu to je horná ľavá. Originál denso, vymenená za denso dox0238 v cene 95EUR/ks. Po výmene diagnostika bez chyby, subjektívne sa mi zdá, že auto ide ľahšie za plynom a necuká to pri 1. až 4. rýchlostnom stupni - na 5. to stále cítiť, teda mám pocit, že sonda bola iba jednou z príčin a ešte niekde bude zrada. Uvidím, čo to spraví so spotrebou. Ono to nikde inde necítiť iba niekde okolo 2050 - 2150 ot a na piatom prevodovom stupni...neviem, budem špekulovať ďalej

a nechal sis taky přehrát ten aktualizační software řídící jednotky?ten se týkal právě toho cukání u tohoto motoru, český autorizovaný servisy to automaticky bohužel nedělají :(
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

kadel píše:Hele, nepsal tu nekdo, ze do 2,0 jedine natural 98?
kdepak, právě že stačí 95, ale s 98 to jede trochec líp
galerida
Člen Týmu

prvy krok bude lepsi benzin...

Příspěvek od galerida »

Ako ďalší krok bude iste natankovanie lepšieho benzínu - i keď teraz do toho dávam iba OMV Maxxmotin 95, ale mám auto krátko, zatiaľ možno tretia nádrž. Skúsim zo pár nádrží 100, ale neviem, či to bude nejaký efekt. Zo skúsenosti viem, že s vyšším oktánovým číslom to pri bežnej jazde človek ani nevníma, ale subjektívne to lepšie ťahá pri diaľničných rýchlostiach a vyšších - ako by sa ten motor menej trápil. Pred výmenou sondy to robilo prakticky na každom prevodovom stupni, teraz naozaj iba na 5. Možno to bude len nejaká nečistota v systéme a teraz ako tankujem ten maxxmotion tak sa to pomaličky prečisťuje. Za normálnych okolností, by som ako prvé pri nejakom cukaní vymenil palivový filter, ale tu ... je filter v nádrži, že vraj doživotný a z druhovýroby filtre majú vyššiu priepustnosť ako originál - nebudem riešiť. Prebehnem to niekde potichúčky na diaľnici, nech sa to dostane do vyššej záťaže a uvidím.
2,0 VVT-i D4, 108 kW
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

já jsem třeba ten výkon s N98 ani zas tak moc nepocítil, ale jak říkám, mě nejvíc pomohla ta aktualizace firmwaru, pak jelo auto bez cukání a skoro jako kdyby mělo jinej motor :wink: a spotřeba šla dolů o cca půl litru.

viz:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... ec93223548
galerida
Člen Týmu

mozno len skrtiaca klapka?

Příspěvek od galerida »

korn píše:já jsem třeba ten výkon s N98 ani zas tak moc nepocítil, ale jak říkám, mě nejvíc pomohla ta aktualizace firmwaru, pak jelo auto bez cukání a skoro jako kdyby mělo jinej motor :wink: a spotřeba šla dolů o cca půl litru.
Volal som do toyoty a nič o prehravani firware nevedeli - ze to nerobia... ale chlapík sa ma pytal, že ci mam vycistenu skrtiacu klapku... teda idem vycistit skrtiacu klapku, podla info z netu, by to nemal byt problem, celu ju aj tak dolu davat nebudem.
2,0 VVT-i D4, 108 kW
korn
Člen Týmu

Re: mozno len skrtiaca klapka?

Příspěvek od korn »

galerida píše:
korn píše:já jsem třeba ten výkon s N98 ani zas tak moc nepocítil, ale jak říkám, mě nejvíc pomohla ta aktualizace firmwaru, pak jelo auto bez cukání a skoro jako kdyby mělo jinej motor :wink: a spotřeba šla dolů o cca půl litru.
Volal som do toyoty a nič o prehravani firware nevedeli - ze to nerobia... ale chlapík sa ma pytal, že ci mam vycistenu skrtiacu klapku... teda idem vycistit skrtiacu klapku, podla info z netu, by to nemal byt problem, celu ju aj tak dolu davat nebudem.
lžou,já to taky nejprv zkoušel u AUTO DUBA a tam dělali mrtvý brouky ale pak jsem zavolal do TSUSHO a tam hned technik na telefonu věděl o co se jedná, stačí aby ti nahráli pouze nejaktuálnější verzi firmware pro tento motor a v tej je oprava tohoto problému už provedena, ale o tom oni nevědí,protože si nečtou informační buletiny od toyoty,ty jsou v angličtině - tzn. českej rádobytechnik si prohlídne akorát obrázky a dloube se dál v nose :wink: :wink:
galerida
Člen Týmu

Příspěvek od galerida »

korn: Servisák len tvrdil, že normálne to nerobia, ale že sa musí pozrieť, lebo je možné, že je novšia verzia firewaru. Tak či tak to musí dať na diagnostiku a pozrieť, akú mám verziu momentálne ja v aute. Skúsim najprv vyčistiť škrtiacu klapku a ak to nepomôže, dám to niekde aktualizovať.
2,0 VVT-i D4, 108 kW
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

galerida píše:korn: Servisák len tvrdil, že normálne to nerobia, ale že sa musí pozrieť, lebo je možné, že je novšia verzia firewaru. Tak či tak to musí dať na diagnostiku a pozrieť, akú mám verziu momentálne ja v aute. Skúsim najprv vyčistiť škrtiacu klapku a ak to nepomôže, dám to niekde aktualizovať.
zkus jí vyčistit, ale já jí taky kdysi čistil ale bez uspěchu, ani nebyla moc zašpiněná, akorát potom ti budou ,než najedeš cca 50km, kolísat otáčky než se sama zase zkalibruje.Možná, že někde najdu číslo toho firmwaru, tuším,že byl z roku 2008/2009. Mě to ten technik v Toyotě ukazoval i v tom buletinu, kde se o tom problemu výslovně psalo v angličtině.
galerida
Člen Týmu

Příspěvek od galerida »

korn: Ak niekde môžeš pohľadať niečo bližšie konkrétne okolo toho softu - hoď to sem, prosím ťa. Čistil som tu klapku - bola skoro úplne čistá - žiaden rozdiel.
2,0 VVT-i D4, 108 kW
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

galerida píše:korn: Ak niekde môžeš pohľadať niečo bližšie konkrétne okolo toho softu - hoď to sem, prosím ťa. Čistil som tu klapku - bola skoro úplne čistá - žiaden rozdiel.
zkoušel jsem najít fakturu ale neúspěšně, na ní jsem asi měl nějaký to číslo firmwaru, ale vesměs se jednalo o to, že mě zkrátka napíchli na diagnostiku a online přehráli aktuální software pro řídící jednotku týhle motorizace, nic víc. U dieselů to dělají častejš, tam těch aktualizací bylo mnohem víc.Akorát si pamatuju,že si poznamenali číslo verze firmwaru co jsem tam měl,kdyby náhodou ten novější dělal nějaký problémy, ale bylo to zbytečný, auto pak jelo mnohem líp a s nižší spotřebou a hlavně absolutně bez cukání za studena.Jestli to ten tvůj servis neumí, tak jdi jinam, není to nic neobvyklýho ani složitýho.Na německych i anglickych forech je ten problém velmi známej a všichni to řeší přehráním firmwaru. :wink:
galerida
Člen Týmu

Příspěvek od galerida »

korn kukol som, máš pravdu, je tam naozaj veľa toho - objednám sa, dám to prehrať, potom napíšem, čo to spravilo. Vďaka.
2,0 VVT-i D4, 108 kW
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

galerida píše:korn kukol som, máš pravdu, je tam naozaj veľa toho - objednám sa, dám to prehrať, potom napíšem, čo to spravilo. Vďaka.
dej vědět jak to dopadlo, až tě to přehrajou tak počítej s tím,že budeš mít pod kapotou trochu jinej motor :D , já se docela divil co dovede blbý přehrání softu.
korn
Člen Týmu

Příspěvek od korn »

galerida píše:korn kukol som, máš pravdu, je tam naozaj veľa toho - objednám sa, dám to prehrať, potom napíšem, čo to spravilo. Vďaka.
jak jsi dopadl?, zjistil jsem,. že by to měl bejt firmware z roku 2008
Odpovědět

Zpět na „Avensis“