D-cat resume

vše ohledně modelové řady Avensis
karlos76
Řidič

D-cat resume

Příspěvek od karlos76 »

Caute sazometi :-) Dovolil jsem si zalozit nove tema pro lidi, kteri maji osobni zkusennosti s D-cat. Uz se tady o tom aute napsalo vice nez dost, ale ve zmeti ruznych chytrolinu se mi v prispevcich tezko orientuje. Resim, jestli se auta nezbavit, i kdyz je to srdecni zelizitost... uz jsem nasypal 43tis. do prevodovky a ted zacina auto casteji regenerovat, takze... Kdo mate co napsat k OSOBNIM zkusenostem nebo jste uz napsali, dejte sem prosim link. Zajima mne: dvouhmotovy setrvacnik, EGR a DPF (opravy, cisteni, vyjmuti), vstriky vcetne pateho, spotreba, vibrace (to mne taky ted trapi) a v neposledni rade krouceni bloku pripadne potize s zeleznym tesnenim pod hlavou, ktere by se melo vryvat do bloku ci hlavy (vse AL) a tim zapricinit drahou vymenu celeho polomotoru. Co se tyce mne, tak mam auto od 146tis. km, ted mam 211tis. Krom nestastne prevodovky nic krom spotrebniho materialu (kotouce, desticky, vzadu tahla stabilizatoru atd.) Jo a nechal jsem si predni zarovky vymenit za vybojky, sviti to mnohem lepe a zjistil jsem, ze mam kovove paraboly, tak svetla drzi. Spotreba kolem 7l, vylety v plnem obsazeni treba do alp s lyzema na strese svizna jizda i pres 9l.
Diky za pouze konstruktivni reakce!
Naposledy upravil(a) karlos76 dne ned 31.03.2013, 20:27, celkem upraveno 1 x.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

to zaleží za kolik by jsi ho prodal ale vzledem k tomu že jsi do něj docela investoval tak by sis ho měl nechat.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

nechápu proč chceš znát spotřebu když máš s autem najeto přes 50 000 km, to ho už snad trochu znáš ne ?

a proč to vypisovat znova, pěkně si prohledej témata, je to tu o D-CATU hodně, stačí eliminovat příspěvky azcasa, m5t a v nemospední řadě commonusera a budeš mít přehled :D

a
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Kolegy docela chápu, usínat s představou co se mně tam může podělat (vypsal autor příspěvku), na to bych neměl nervy... :-)
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No cekal jsem, ktery z rejpalu se tu objevi jako prvni :lol:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Roman Jašek píše:Kolegy docela chápu, usínat s představou co se mně tam může podělat (vypsal autor příspěvku), na to bych neměl nervy... :-)
ono se může kdykoliv, cokoliv, načemkoliv...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

co chces slyset auto je to dobry ale ma sve mouchy,investice jsou tam velke kdyz je problem ale ono to je u vsech znacek,staci menit olej pravidelne a starat se o to,prispevku je tady plno
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

Ahojte panove, diky za erekce. Jde mi o to, aby se na tomto vlakne, kdo ma D-cat, neco dozvedel a nemusel hodiny hledat mezi podobne duchaplnymi prispevky. Budu si tedy odpovidat sam a pokouset se vybirat zajimava temata, abych nasel vsechny zajimave clanky na jednom miste.
Rad bych, aby i jini lide, kteri napriklad uvazuji o ave, se neco docetli a nemuseli si myslet, ze diky nekterym prispevovatelum, je toto forum o nicem.

Renovace DPF x nový filtr x vyčištění x regenerace
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... pf+avensis
Kouření motoru D-Cat
Turbo Toyota Avensis - repas
Jak se opravuje motor 2.2 D-CAT aneb muj pribeh :-)

Postupne to budu doplnovat, pripadne sortyrovat, at se v tom da lepe zorientovat. Dale doufam, ze se nekdo pripoji a v pripade, ze tu opet budu cist nesmysly, zvysim tlak na moderatory na prava prispevky ve vlastnich vlaknech mazat :-)
Prius + 2013
Auris HSD 2015
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Ja mam najeto sto (auto mam od 20ti), zatim se nevysypalo nic (tuk tuk). Neni to ale moje prvni nafta, takze vim, jak jezdit a nenicit to zbytecne.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

extremehany píše: a proč to vypisovat znova, pěkně si prohledej témata, je to tu o D-CATU hodně, stačí eliminovat příspěvky azcasa, m5t a v nemospední řadě commonusera a budeš mít přehled :D
Kvalitny prispevok. Ked som odfiltroval vsetky naftove problemy, tak mi zmizlo cele forum. :shock: :idea:

karlos76:
Mysliet si, ze kazdy naftak zerie rovnako ci ma 50kW alebo 150 kW je blbost.
K tomu hod emisne normy (+DPF) a je vymalovane.Proste debilny eurouradnik vyhrava ad absurdum, aj ked nie som proti emisiam (staci si zajst do Pekingu a hned pochopi preco Cina zaviedla Euro4).
Alebo sa mozme na to pozriet z opacnej strany, ze vyrobcovia neboli na to vobec pripraveny (napr. vyvoj DPF).DCATi tu v meste (DE) jazdia za 10 - 11 L.
Neviem za co to chces vymenit a co od tej vymeny cakas. To je ta spravna otazka. :!: :?:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

karlos76 píše:Postupne to budu doplnovat, pripadne sortyrovat, at se v tom da lepe zorientovat. Dale doufam, ze se nekdo pripoji a v pripade, ze tu opet budu cist nesmysly, zvysim tlak na moderatory na prava prispevky ve vlastnich vlaknech mazat :-)
Jestli by nebylo nejlepsi proste tyhle thready rozumne pojmenovat a pripichnout nahoru...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Aj aj.. cenzura a mazani prispevku zakladatelem.... TO je teda.... hnus... velebnosti.
Back in Czech.
karlos76
Řidič

D-cat vs BMW 740

Příspěvek od karlos76 »

Pred chvili jsem se nechal vyprovokovat jednou starsi BMW 740 pri vjezdu na hradubickou. Lepil se mi na prdel a kdyz jsme najeli na dvouproudou seslapli jsme na podlahu...Mel jsem tam zrovna trojku, tak to celkem vyrazilo. No nutno podotknout, ze mne sice predjel, ale ve 190km/h mel naskok asi 40m.... Kdybych nemel v aute partnerku a tchyni... :-) On byl v aute sam pacholek, na hlave ksiltovku a malem si ukroutil hlavu :-)) Pak mne vydesila rana, vibrace a smrad, zastavil jsem a co nevidim, plasty pod motorem se uvolnily a vzaly sebou plastovy "blatnik" nad levym kolem ... dily jsou na vyhozeni, pekne se to seskvarilo o kolo a asfalt. Neporadi nekdo, kde tyhle plasty za babku sezenu?
Prius + 2013
Auris HSD 2015
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: D-cat vs BMW 740

Příspěvek od awe_cz »

karlos76 píše:Pak mne vydesila rana, vibrace a smrad, zastavil jsem a co nevidim, plasty pod motorem se uvolnily a vzaly sebou plastovy "blatnik" nad levym kolem ... dily jsou na vyhozeni, pekne se to seskvarilo o kolo a asfalt. Neporadi nekdo, kde tyhle plasty za babku sezenu?
Taky uz je nemam, soudruzi to moc chytre nevymysleli...
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Dcat je tak silny, ze z auta plechy lietaju :-))
Odpovědět

Zpět na „Avensis“