brzdové kotouče Lucas /TRW

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

Rozmyslal som aj na Brembo aj nad Bosh, Brembo aspon co tu pisali na fore tak kleslo na kvalite a Bosh bol z pomedzi znaciek co som pozeral najdrahsi.. Potom som este pozeral kotuce Zimerman dierovane ale tie uz boli tiez cenovo o dost drahsie...a je pravda ze niekedy si rad zajazdim rychlejsie ale pri tych km je to fakt malo percent kedy by som to vyuzil ..
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
dyo
Člen Týmu

Příspěvek od dyo »

nezavodim ..jazdim ako clovek, ale mam tam povodne bosch...svokor menil na aurise...svagor na aviku..a spokojnost. Ten cenovy rozdiel od lacnejsich u mna nehra rolu...skor mi ide o istotu.
Ale mne to je osobne jedno....kazdy nech si tam da co ce, ja len ze povodne montovana znacka sa tu vobec nespomina.
Prijemny vecer.
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

mintex nahodene.... brzdia jak svina.. :D naco riesite brembo na avika preboha? to uz mate aj helmu a otrubkovany interier na zavody? :D
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

A proc by neresili, brzdy a gumy jsou v podstate to nejpodstatnejsi na autu. Brembo jsem jednou na jinem aute okusil, drazkovanou verzi, a oproti standartnim byli vyborne.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zatracene... to bychom pak ale teda meli jezdit na michelinech pilot premacy a brzdit nejakymi zimmermann brzdama.. :-) Je to stejna blbost, jak vyse recena blbost o tom, jak bosch jsou super a nezalezi na penezich, ale na jistote.. :-D
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já nevím jak avíci, ale moje rollka montovaná komplet v Japonsku zatím všechny německé náhradní díly úspěšně odvrhávala. Jak na tom není Made in Japan, tak jí to nevoní. A zrovna u brzd se mi to vymstilo pěkně.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
x-milan-x
Člen Týmu

Příspěvek od x-milan-x »

Zdravím všechny,
Potřebuji poradit odzkoušenou kombinaci kotouče/desky.
Děkuji za reakce...
T25 Avensis Liftback 2,2 D-4D 110 kW r.v. 2005
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já těm kombinacím moc nevěřím. Podle mě od té doby, co se nepoužívá azbest, je třeba destičky po krátkém zajetí důkladně zahořet a vypálit, a pak po celou dobu jejich životnosti dodržovat zásady správného brzdění.

Samozřejmě existují komponenty levnější a dražší, ale takhle velký statistický vzorek, abys mohl dělat závěry, nikdy mít nebudeš.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

Stred oboji trw,pouziti i v origo
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Jimmi píše: a pak po celou dobu jejich životnosti dodržovat zásady správného brzdění.
Jaké to jsou zásady? Snažím se jezdit podle těchto zásad:

1. Žádné brzdění je lepší než jakékoliv brzdění, tj. co nejvíce předvídat
2. Když už se musí brzdit, nechat si pomoct motorem, dokud má brzdnou sílu. Chce to trochu soustředění, ale dá se to použít i pro situace, které nejsou úplně kritické, ale vyžadují poměrně rychlé brzdění
3. Když už jde do tuhého, šlápnout na brzdu a na spojku maximální silou, rukama si zakrýt oči a řvát co to jde, dokud se neprobudím. Poté zkontroluju peřinu, jestli jsem neprošlápl duchny, případně jestli je kolem sucho :twisted:
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ano, s tím souhlasím. Když jde do tuhého, šlápnout na brzdu plnou silou, zavřít oči, pustit volant a nahlas křičet 8)

Já taky brzdy používám výjimečně, většinu zatáček ubrzdím motorem. Z táhlých kopců si včas přeřadím na čtyřku.

Nejhorší je z dlouhých táhlých kopců mírně přibrzďovat, to se brzdy hodně zahřejí a přitom se neočistí horní opotřebovaná vrstva, která pak může zesklovatět nebo naopak se začít lepit. Lepší je po určitých intervalech vždy prudčeji šlápnout na brzdu. Samozřejmě ne tak, abych najednou zpomalil, jde jen o regulaci rychlosti.
Zahoření destiček je dobře popsáno v tom *.pdf v mém odkazu. Prostě od té doby, co se nesmí azbest, to nestojí za nic. Ne že bych ho chtěl zpátky.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty jo.. jak se teda zahoruji spravne ty brzdy? mam je sice nove uz nejaky 6k km, ale rad bych vedel, jestli jsem neudelal chybu.. fatalni...
Back in Czech.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Doufám že nepatříte mezi lidi co už 500m před křižovatkou jedou jak slimáci protože brzdí motorem aby si náhodou trošku neopotřebovali obložení. Sakra brzdy jsou od toho aby se s nimi brzdilo jsou k tomu ůčelu dělané!!! Jasně že přibrždovat si motorem při sjezdu z kopce nebo před křižovatkou nevadí ale nic by se nemělo přehánět. Nakonec ještě řeknete že nejezdíte v dešti aby se brzy neopotřebovali stěrače. 8)
Avensis 2.2 D-cat
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

vubec nejezdim, spotrebovaval bych to... no.... palivo.... a rikali ve zpravach, ze je ted pry drahe.... :-DDDDDD
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Atreides6 píše:Doufám že nepatříte mezi lidi co už 500m před křižovatkou jedou jak slimáci protože brzdí motorem aby si náhodou trošku neopotřebovali obložení.
Určitě ne :)

Ale taky nepatřím mezi lidi, kteří zoufale vymyškují několik aut, aby mohli na té červené stát jako první. A pak na další. A na další. Přemýšlím při jízdě. Ovšem fascinuje mě, že téměř v každé podobné diskusi se obdobné podezření vždy vyrojí.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Avensis“