Nouzový režim

vše ohledně modelové řady Avensis
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Ahojte, dneska jsem tedy vypla DCAT,ujela jsem 200km a auto jede v pohodě. Tak uvidíme co bude dál. Všem moc děkuji za rady.
T Avensis 2.0 D-4D
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Čaute, dneska jsem dojížděla domů, najela jsem do odstav. pruhu kde byl sníh.Začlo to prokluzovat a motor skočil do nouzáku. Zapnula jsem DCAT chvíli to jelo v nouzáku, vypla jsem motor a po nastartování se zapnutým DCAT to jede zase normálně.Svítí kontrolka motoru,TRC a VSC. Konzultovala jsem to se servisem a podle nich to filtr pev. částic nebude, protože se to vždy stalo jak jsem najela do břečky. Vidí to na nějaké čidlo. Pojedu na diagnostiku. Co myslíte??? :(
T Avensis 2.0 D-4D
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Tohle tezko soudit, mohla se nekam dostat voda, muze to byt opravdu zavada na obvodech stabilizace a pprotiprokluzu. Nejvic napovi asi ta diagnostika, doufejme.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
pavel.em
Řidič

Příspěvek od pavel.em »

Ta teorie o vodě si myslím není úplně zcestná. Mě auto spadlo do nouzáku jen jednou (ťuk ťuk) a to zrovna při pořádným slejváku. Po vypnutí motoru a nastartování kontrolky na palubce zhasly, ale po několika kilometrech se zase rozsvítily. Diagnostiku jsem neměl a chybu nezjistil, ale přes noc jsem odpojil baterku a druhý den bylo všechno vpohodě. Od té doby se nic neobjevilo....
Toyota Avensis Combi 2,2 D-CAT 130kW (2006)
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Taky se mi nezdá,že by to byl filtr. Jak se mi to stalo poprvé, sjížděla jsem z dálnice, v zatáčce jsem vjela do břečky,proklouzlo to a hned to hodilo do nouzáku. Dneska to samé.
T Avensis 2.0 D-4D
AVEADA
Člen Týmu

Příspěvek od AVEADA »

Minulou zimu v cca -10 a hromadě sněhu po 20 normální jízdy na dálnici mi to na výjezdu po zastavení na křižovatce spadlo do nouzového režimu s klasickými kontrolkami. Dojel jsem do práce, odpo jsem normálně nastartoval a jelo to taky normálně, ale stále svítily kontrolky motoru,TRC a VSC. Napojeno na DG, nic to nehlásilo, ale reset závad a potom normálně vše fungovalo. Takže předpkládám zmiňovanou závadu na senzorech ABS apod. v zimě a sněhu.
Avensis 2007 D-CAT kombi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“