Nouzový režim

vše ohledně modelové řady Avensis
Martinka
Člen Týmu

Nouzový režim

Příspěvek od Martinka »

Čaute, zase potřebuji poradit. Dneska se mi rožla kontrolka motoru a zároveň TRC a VSC. Auto přešlo do nouzového režimu. Zajela jsem ke kámošovi na diagnostiku a ukázalo to filtr pevných částic, smazal to, bylo to v pohodě, ujela jsem cca 5km a rožlo se to znovu.
Vedle spínačky je tlačítko D-CAT (je to tlačítko na manuální vypalování částic????), říkal mi, že s tím mám nějakou dobu jezdit a zatím jsem teď ujela 30km a nic se nerožlo. Je možné, že ten filtr přepl motor do nouzového režimu? Neměl by se ten filtr vypalovat po nějaké době sám? :?:
T Avensis 2.0 D-4D
cnapo
Navigátor

Možnosti

Příspěvek od cnapo »

Ahoj já už to mám za sebou. Shrnu to máš 3 možnosti.

1) Koupit nový nebo z vrakoviště DPF připrav si 20 000 - 40 000 kč

2) Vyčištění filtru - smart clean = připrav si cca 8000 kč a počítej s tím, že jej budeš muset čistit celkem často

"A už je to tu, nemyslel som si že to bude tak skoro. Po najazdení 9.000km DPF opať upchatý (potvrdené dnes diagnostikou), takže som sa rozhodol že ide von - čistenie filtra je iba dočasná záležitosť a 2x za rok dať za čistenie DPF 100Euro sa mi zdá byť dosť. kontaktoval som firmu ktorá to robila dano.jano-vi - inak ďakujem za kontakt Wink a čakám na ich odpoveď, budem vás priebežne informovať."

3) Odstranění filtru - konečné řešení = připrav si 9100,- a je to natrvalo

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=22610

Takto jsem to řešil já.

Je to jen a jen svobodná volba jen tě upozorním, že auto s EURO 4 nemusí mít DPF a splní to i bez něj. Auto s EURO 5 bez DPF bude mít potíže.
TOYOTA AVENSIS COMBI 2.0 D-4D 93 kW
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

No potěš koště, to jsem si zas vybrala auto. A tak dlouho jsem uvažovala co si vybrat. :) Díky moc.
T Avensis 2.0 D-4D
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Martinka píše:No potěš koště, to jsem si zas vybrala auto. A tak dlouho jsem uvažovala co si vybrat. :) Díky moc.
Chceš potěšit? DPF mají v EU mimo ČR od roku 2005-2006 všechny dieslové motory.

Kolega si koupil před rokem chevrolet Orlando a až já mu oznámil že jeho dieslový motor má DPF. Výrobci vozidel se to snaži tajit. Stejnou zkušenost mám i u Hyundai.

Tzn. pokud jsi si vybrala diesel tak bohužel DPF je zlo které si musíš odtrpět. Zatím žádný výrobce není schopen vyrobit DPF tak aby vydržel nebo aby jeho výměna nestála těžké prachy. U Hondy stojí DPF neuvěřitelných 170 000,- a co vozidla jako VW Tuareq, Porsche Cayen ty mají dokonce DPF filtry 2 :-)

PS: jeden kluk ze slovenska si tu koupil neoriginální DPF nějakou druhovýrobu a taky mu to nefunguje dobře.

Jinak auto jsi si vybrala dobré já jsem s avikem spokojený jen jsem měl strach z D-CAT prý ty motory nebyly stejně dobré jako ty 2.0 D4D 93kW ale to je jen "jedna paní povídala"
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

A co s tím mám udělat teď? Pokuď je ten filtr teda v hajzlu, našla jsem firmu v Ostravě, která ho vyndá a přehraje to. Myslíš, že to je fakt ten filtr? Jinak auto je fakt super, měla jsem Alfu, ta jezdila super, ale zhnila mrcha. Proto jsem si vzala Avika, protože jsem slyšela, že to jsou spolehlivé auta a hned po týdnu toto. No jo, není to nové auto.
T Avensis 2.0 D-4D
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Přečetla jsi si můj odkaz?

Já ti mohu jen říci moje zkušenosti s odstraněným DPF po 2000 km. Nemůžu rozhodnout za tebe to musíš sama :-) Jsou tady lidé, kteří považují odstranění DPF za zločin jiní to vidí zase jako ekologický teror. Každopádně na jednu věc si dej pozor. Pokud budeš odstraňovat DPF tak si velice dobře rozmysli kterou firmu. To není žádná sranda je to zásah do vozidla a ti lidé musí mít zkušenosti. Proto jsem tady udělal vlákno se zkušenostma s jednou firmou, kterou jsem si vybral na základě asi týdenního výběru na internetu a prostudování stovek přízpěvků na fórech fordu, mazdy, citroenu, vw, subaru ....

Ta firma i za tebou přijede a teď dokonce mají 30% slevu na odstranění DPF. Nicméně doporučuji vozidlo nechat dělat přímo u nich pokud nemáš vlastní garáž.

A nucenou regeneraci jsi zkusila popřípadě vyčištění EGR? Já si tím prošel cena 3500,- a po 150 km znova nouzák. Tak šel ven.
Naposledy upravil(a) cnapo dne pon 10.12.2012, 19:56, celkem upraveno 1 x.
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Jinak přehrání sw má svá rizika a to zejména když přijedeš do servisu v Toyotě a oni ti přehrají tvůj sw na novější. Proto jsem si nechal tam dát emulační jednotku.
Jinak mohu ti doporučit servis http://www.toyota-rely.cz/o-firme/kontakty.php
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Děkuji moc, určitě tam zavolám. Ahoj :D
T Avensis 2.0 D-4D
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

85 kW meli DPF? O tom jsem jeste neslysel
RAV4 HSD FWD
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

ahoj rozhodnuti je na tobe,prehrati sw umi je znackovy servis toyota,poptaval sem to kde se da,pokud je vysypany tak ho nech vyndat a ten vnitrek prodej,hledal a zkousel sem par cisticu dpf a funguje to,ano stoji to 8tisic,jsou firmy ktere se tim zabivaji a davaji na to zaruku 2 roky nebo 100ris km,jinak bych tam asi nechal dat tu krabicku,pokud funguje proc ne
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Tak já vám nevím. Co na diagnostice vymazal chybu P2002, a zapnul D-CAT , od té doby jsem ujela cca 100 km a auto se mi zdá živější a do nouzáku to zatím neskočilo. Ale říkal mi, že D-CAT mám mít teď nějakou dobu zapnutý. Nevíte co to je ten D-CAT? Je hned vedle spínačky. Díky.
T Avensis 2.0 D-4D
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Martinka píše:Tak já vám nevím. Co na diagnostice vymazal chybu P2002, a zapnul D-CAT , od té doby jsem ujela cca 100 km a auto se mi zdá živější a do nouzáku to zatím neskočilo. Ale říkal mi, že D-CAT mám mít teď nějakou dobu zapnutý. Nevíte co to je ten D-CAT? Je hned vedle spínačky. Díky.
Ja mam D-CAT na aute. Nalepeny, nemackaci;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Snad ti to pomůže ale nějak tomu moc nevěřím, mě to po regeneraci vydrželo 150 km. Že by tam bylo nějaké speciální tlačítko na vypalování filtru nebo jeho regeneraci no nevim. Pohledam na internetu a zjistim na co to je :-)
Martinka
Člen Týmu

Příspěvek od Martinka »

Tak u mě zmáčknout jde a rožne se. Jen hledám co to znamená a auto od té doby jede v poho. Tak fakt nevím.
T Avensis 2.0 D-4D
cnapo
Navigátor

Příspěvek od cnapo »

Hledám na internetu ale nějak nemůžu najít klíčové slovo :-) pokud jsem to ale pochopil aktivací tlačítka D-CAT by jsi měla uvést do chodu tento moloch

http://www.toyota.cz/cars/new_cars/toyo ... d-cat.tmex

Teda jinak absolutně netuším proč by tam bylo :-)
Naposledy upravil(a) cnapo dne úte 11.12.2012, 18:56, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“