vibrace volantu 120-130 km/h

vše ohledně modelové řady Avensis
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

MadButcher píše:Ale co kdyz ty "vybrace" jsou uplne neco jineho nez "vibrace"? Treba mu pak vsichni davate rady k vibracim, zatimco on potrebuje vyresit uplne jiny problem? :roll: :lol:
Myslíš jako "v noci mi vybrali auto"......? 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

pozri si riadenie a skontroluj v tomto poradi
1, spodny zvisly cap a vonkajsiu tycku riadenia.
2,vnutornu tycku riadenia.
3,skontroluj v akom stave su silentbloky ramien, najmä zadny ( ale to by ti asi aj buchalo, keby to bolo v tomto).
moj typ- bude to spodny cap v kombinacii s capom na vonkajsej tycke. Musis to zdvihnut a tak skusat . Aj minimalna vola je problem , takisto poskodena prachovka .
Ak budes musiet menit odporucam Yamato.

tak vela zdaru
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
varan
Navigátor

Příspěvek od varan »

Dík za radu to řízení mě taky napadlo,jezdím stejnou trasu do práce a v některých úsecích to dělá víc a někde mín,když to začne tak stačí vzít zlehka za řízení jak doleva tak do prava a zesílí to. V servise to bylo a že je to ok.Tak to znova přejdu.
Avensis 2.0 D-4D T22 kombi 99 / žralok/
snoopy
Navigátor

Příspěvek od snoopy »

No mě to taky vybruje a je to prej výrobní vada. Vyměnil jsem kotouče, pneu ale bezezměny. Takže tento týden dám auto do servisu a nechám vyměnit komplet čepy i se spojovačkama a pak se uvidí. Zkrádka vše co se hýbe nebo otáčí chci nechat vyměnit. Pak ám vědět co a jak.
Toyota Avensis D4D 93Kw T25 Combi - 07
Ex. Toyota Avensis 2,0 Td T22 Combi 66Kw - 98
snoopy
Navigátor

Příspěvek od snoopy »

Takže mám po servisu a za hodně můžou pneumatiky. Taky byly na vině spojovačky ale jinak vše v poho. Toď mé poznatky
Toyota Avensis D4D 93Kw T25 Combi - 07
Ex. Toyota Avensis 2,0 Td T22 Combi 66Kw - 98
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

asi né vždy je dobré, si kupovat nejlevnější pneu... ale to se stejně může stát i na dražších, ne? taková vada od výroby, a to že nevydrží třeba ani tři sezóny... to už se nám na firmě stalo taky.
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
vospi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vospi »

Ahoj, já dal nové Primacy 3 a hned po přezutí vibrace 120-135 km, tak budu otravovat na servisu v záruce, ať se kouknou na čepy řízení atd. Vždyť mám před první STK, tak ať není ostuda. Ale ostuda je, že to je po 100tkm.
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

Mě to vibrovalo na jaře. Obul jsem nové pneu na předek a virovalo mi to při 100, jel jsem zpátky do pneuservisu, převážili a vibrovalo to při 120. Jel jsem do jiného, něco přidali, něco ubrali a vše ok i při 200 :lol:
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
vospi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vospi »

Ok, zkusím ještě převážit v jiném servisu. Díky
Avensis combi T25 D4D 150 ps, executive navi 12-2008
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Typicky problem pneuservisu, ktere nemaji zkalibrovanou vyvazovacku. Uz jsem takhle opustil dva pneuservisy.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

Ja mam podobny problem.

Letne gumy neprezuvam, lebo ich mam na elektronoch. Mam Pirelli P7 (nie cinturato), najazdene maju cca 35-40tkm.

Na jar som prehodil kolesa a zacalo mi hucat a triast prave predne...hucanie od 50-60km/h, pri 130 brutalny hluk a trasenie, priton na jesen bolo vsetko v poriadku na vsetkych kolesach.

Dal som prevazit komplet predok a nepomohlo. Poprehadzoval som kolesa a robila to len jedna konkretna guma. Skontrovali sme disky, vsetko bezchybne...V pneuservise mi povedali, ze sa to obcas stane, ked praskne jeden kord a guma trochu zmeni tvar.

Dal som to hlucne koleso dozadu, ze nech si huci, ale tak mi to liezlo na nervy, ze som si kupil na prednu napravu 2 nove gumy tej istej znacky a typu...a prekvapenie....

Nove gumy hucia uz od 30km/h, od 90km/h trasu jak hovado, pri 130km/h idem ako s traktorom nadzvukovou rychlostou a robia to obe. Dal som im 2tkm na zabehnutie a usadnutie ale nepomohlo....chudence loziska moje...

Dnes som ich vyzul a idu na reklamaciu. Obul som naspat tie dve povodne, z ktorych jedna je pricinou tejto kauzy, ale ten hluk, co momentalne robi je balzam na moje usi v porovnani s tymi novymi...

Takze na zaver:
Uz ani Pirreli nie je to, co byvalo, tie povodne boli bezproblemove 3 roky (niekde som ich tu na fore chvalil aj ja), tie nove su na hovno od zaciatku.

Pri tych novych som si vsimol, ze pocas vyvazovania gumy robili tzv. "vajce" (cyklisti vedia, co to je :D ) cca 5mm, bohuzial toto sa neda vyvazit, takze chyba je niekde vo vyrobe alebo skladovani, kde sa guma "zdeformuje". Ta jedna stara hlucna ma podobne symptomy, ale ma uz na to vek :D

PS: Aj tie povodne aj tie nove su kupovane cez internet od toho isteho predajcu , s ktorym nikto z mojich znamych nemal podobny problem, takze vylucujem chybu na jeho strane.....a nezacinajte s temou gum nizsej kvality pri online predaji, lebo to je bullshit...z fabriky sa nieco take ako gumy 2. kvality von ani nedostane a idu rovno na zosrotovanie a recyklaciu...a to viem o com hovorim, bol som pri tom osobne v Conti!

Dufam, ze ostatni toyotaci toto nikdy nezaziju a pneumatiky im vydrzia co najdlhsie.
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

...dodavam, ze tei nove P7 boli podla DOTka vyrobene tento rok v aprili....to len aby ste ma tu zbytocne na fore nedrbali za kupu starych pneu :D :D
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Ja se přikláním k vyvážení u nás jezdím jedině do barumky Bestdrive kde si u toho stojím a kontroluji jestli je to opravdu na 0 nebot driv v jinem levnejsim servisu 5g u nich nehrálo roli proste meli starou masinu a ve vetsi rychlosti bylo citit chveni a oni mi tenkrat povidali ze to nemuzu ani poznat. No chybami se clovek uci a za kvalitu se plati.

Jo jinak jeste kdysy davno sem měl pneu které byly špatně vyrobené vyosené tak mi to řekli v Barumce tak sem je už dojezdil ale to se mi stalo jen jednou.
Avensis 2.2 D-cat
pmiks
Člen Týmu

Příspěvek od pmiks »

I já jsem kdysi řešil tento problém a narazil jsem na tento, pro vozy vyrobené do roku 2005, prý typický problém - opotřebovaný dvouhmotový setrvačník. To se týká ovšem jen vibrací, které se objevují v první polovině otáčkového spektra.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic (132 k) 6st. man. převodovka, Active Trend+, super white 2, r.v. 2018
(ex) Toyota Avensis 2.0 D4D 85kW, Liftback, r.v. 2004
Odpovědět

Zpět na „Avensis“