Edit: tak jsem byl na wapce oplachnout auto a jedna tryska to nedala, holt silny soustredeny proud vody ji odlepil-( Takze jsem zatim vratil zpet puvodni a vymyslet co s tim. Nejlepsi je ta matka, ale jak to tady udelat?!
Trysky ostřikovačů
takze trysky drzi hodne pevne! I pri 90km/h strikaji az navrch skla, kdyz auto stoji, tak do toho chce jen tuknout, kdyz se dlouho podrzi ostrik, tak i strecha je mirne pokropena. Jen jeste po skonceni ostriku lehce vyteka kapalina s trysky prede mnou, zrejme je tam jeste trochu tlak. Ale dela to jen ta jedna. Zkusim jeste nejak nastelovat hadicku a treba to bude dobry?
Edit: tak jsem byl na wapce oplachnout auto a jedna tryska to nedala, holt silny soustredeny proud vody ji odlepil-( Takze jsem zatim vratil zpet puvodni a vymyslet co s tim. Nejlepsi je ta matka, ale jak to tady udelat?!
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Podařilo se ti nějak dořešit ty trysky? Na jaký ročník C3 jsi to kupoval a za kolik? Já tam dnes zkoušel dát tříproudové, co jsem sehnal kdysi na Elantru, ale jsou moc dlouhé a trušku užší, takže bych rád našel něco jinýho.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Tak k ostřikovačům jsem s dostal až včera večer. Začalo to "dobře" - při oddělávání tlumení kapoty mi jeden z těch špuntů zmizel v motorovým prostoru - půlhodina marného hledání. Asi tam někde bude navěky
Do trysek jsem udělal hned pod hlavou zářez pilkou na železo a z pozinkovanýho plechu vystřihl upevňovací spony. K tryskám jsem před zastrčením ho kapoty připojil hadičky (pak by to šlo špatně), na které jsem navlékl gumové podložky, které byly u trysek. Trysky jsem podmázl silikonem a zatrčil do kapoty. Zespodu jsem posunul na tělo trysky gumovou podložku a pak už jen stačilo zajistit sponou a natočit správným směrem.
Pár fotek (z mobilu, tak se omlouvám za kvalitu)

Ostřikovače fungují. ALE vzhledem k tomu, že se nedají seřídit (já to teda nezkoušel, do té štěrbiny něco strčit a nastavit), tak na stojícím autě a asi až do 60 km/h mám pokropený min. 2/3 střechy (u kombi!) a trochu i okna u řidiče a spolujezdce. Přední okno je postříkaný dostatečně a celkem rovnoměrně. Nad 80 km/h už na okně skončí myslím většina kapaliny. Neříkám, že bych byl přímo sklamaný, ale čekal jsem to trochu lepší - prostě ta tryska není nastavená na Toyotu
Je to škoda, ale ta investice 260kč za trysky naštěstí nebyla tak hrozná, takže když se mi to v provozu moc neosvědčí, půjdou z auta a podobným způsobem tam zkusím dát 3 proudové trysky, co jsem sehnal na Elantru a u těch se každý paprsek dá nasměrovat, takže fungují určitě líp, než původní 2 proudové.
Do trysek jsem udělal hned pod hlavou zářez pilkou na železo a z pozinkovanýho plechu vystřihl upevňovací spony. K tryskám jsem před zastrčením ho kapoty připojil hadičky (pak by to šlo špatně), na které jsem navlékl gumové podložky, které byly u trysek. Trysky jsem podmázl silikonem a zatrčil do kapoty. Zespodu jsem posunul na tělo trysky gumovou podložku a pak už jen stačilo zajistit sponou a natočit správným směrem.
Pár fotek (z mobilu, tak se omlouvám za kvalitu)

Ostřikovače fungují. ALE vzhledem k tomu, že se nedají seřídit (já to teda nezkoušel, do té štěrbiny něco strčit a nastavit), tak na stojícím autě a asi až do 60 km/h mám pokropený min. 2/3 střechy (u kombi!) a trochu i okna u řidiče a spolujezdce. Přední okno je postříkaný dostatečně a celkem rovnoměrně. Nad 80 km/h už na okně skončí myslím většina kapaliny. Neříkám, že bych byl přímo sklamaný, ale čekal jsem to trochu lepší - prostě ta tryska není nastavená na Toyotu
Je to škoda, ale ta investice 260kč za trysky naštěstí nebyla tak hrozná, takže když se mi to v provozu moc neosvědčí, půjdou z auta a podobným způsobem tam zkusím dát 3 proudové trysky, co jsem sehnal na Elantru a u těch se každý paprsek dá nasměrovat, takže fungují určitě líp, než původní 2 proudové.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
No prave zalezi i na sklonu trysky, tyhle rozprasovaci nejdou nastavit. /aspon myslim/ Ja se treba ptal v toyote a jen pro Yarise maji 3 druhy, vzdy s jinym sklonem. U techto by se musela vymyslet gumova ci silikonova podlozka, ktera by na te vzdalenejsi strane od okna byla o trosku silnejsi, treba 1mm. Holt by se muselo hodne odzkouset. Ale jinak dobry zpusob na uchyceni 
BTW: co po ostriku, vytekalo ti potom z trysky jeste trochu smesi?
BTW: co po ostriku, vytekalo ti potom z trysky jeste trochu smesi?
ja jsem se na ne ptal, ptz yaris je ma zrovna taky na kapote. Ale uz jsou celkem drazsi, nevim jak jsou dlouhy, aby se vesly do te kapsy kapoty a samozrejme je ani nemely skladem abych se podival, jak vypadaji. Tak jsem je uz dal neresil.
Se dívám, že si z Liberce a tam máte zastoupení Toyoty - nechceš jim teda říct, ať jedny objednají a podívat se, jestly by nesedly do kapoty Avíka bez úprav? Když jsou i tři varianty sklonu, třeba by nějaká pasovala víc, než z C3. Já bych musel až do Brna...
btw. jaká u nich byla cena?
btw. jaká u nich byla cena?
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18