Tak k ostřikovačům jsem s dostal až včera večer. Začalo to "dobře" - při oddělávání tlumení kapoty mi jeden z těch špuntů zmizel v motorovým prostoru - půlhodina marného hledání. Asi tam někde bude navěky
Do trysek jsem udělal hned pod hlavou zářez pilkou na železo a z pozinkovanýho plechu vystřihl upevňovací spony. K tryskám jsem před zastrčením ho kapoty připojil hadičky (pak by to šlo špatně), na které jsem navlékl gumové podložky, které byly u trysek. Trysky jsem podmázl silikonem a zatrčil do kapoty. Zespodu jsem posunul na tělo trysky gumovou podložku a pak už jen stačilo zajistit sponou a natočit správným směrem.
Pár fotek (z mobilu, tak se omlouvám za kvalitu)
Ostřikovače fungují. ALE vzhledem k tomu, že se nedají seřídit (já to teda nezkoušel, do té štěrbiny něco strčit a nastavit), tak na stojícím autě a asi až do 60 km/h mám pokropený min. 2/3 střechy (u kombi!) a trochu i okna u řidiče a spolujezdce. Přední okno je postříkaný dostatečně a celkem rovnoměrně. Nad 80 km/h už na okně skončí myslím většina kapaliny. Neříkám, že bych byl přímo sklamaný, ale čekal jsem to trochu lepší - prostě ta tryska není nastavená na Toyotu
Je to škoda, ale ta investice 260kč za trysky naštěstí nebyla tak hrozná, takže když se mi to v provozu moc neosvědčí, půjdou z auta a podobným způsobem tam zkusím dát 3 proudové trysky, co jsem sehnal na Elantru a u těch se každý paprsek dá nasměrovat, takže fungují určitě líp, než původní 2 proudové.