Trysky ostřikovačů

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

takze trysky drzi hodne pevne! I pri 90km/h strikaji az navrch skla, kdyz auto stoji, tak do toho chce jen tuknout, kdyz se dlouho podrzi ostrik, tak i strecha je mirne pokropena. Jen jeste po skonceni ostriku lehce vyteka kapalina s trysky prede mnou, zrejme je tam jeste trochu tlak. Ale dela to jen ta jedna. Zkusim jeste nejak nastelovat hadicku a treba to bude dobry?

Edit: tak jsem byl na wapce oplachnout auto a jedna tryska to nedala, holt silny soustredeny proud vody ji odlepil-( Takze jsem zatim vratil zpet puvodni a vymyslet co s tim. Nejlepsi je ta matka, ale jak to tady udelat?! :?:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Podařilo se ti nějak dořešit ty trysky? Na jaký ročník C3 jsi to kupoval a za kolik? Já tam dnes zkoušel dát tříproudové, co jsem sehnal kdysi na Elantru, ale jsou moc dlouhé a trušku užší, takže bych rád našel něco jinýho.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

bohuzel, od te doby jsem to neresil. Jinak staly necelych 300kc a proste klasicka C3.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Dík ... možná už vím, jak by mohly jít přidělat .... no uvídím, až je budu mít doma.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

no ja som trisky kupil, ale ked som sa pozrel pod kapotu, tak si neviem predstavit, ako by som to rozobral..

verso tam ma ovela horsi pristup ako avensis, takze to necham tak. Verso ma uz bez tak 3 prudove trisky, takze to nie je take zle

(takze mam jedny z C3 na predaj).
Corolla Verso D-CAT 130kw
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

já si je zrovna před chvílí dovezl z Brna ... tak snad do večera přijdu na to, jak je úspěšně osadit :wink:
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

tak pokud vymyslis dobry postup , tak to napis-)
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Tak k ostřikovačům jsem s dostal až včera večer. Začalo to "dobře" - při oddělávání tlumení kapoty mi jeden z těch špuntů zmizel v motorovým prostoru - půlhodina marného hledání. Asi tam někde bude navěky :?
Do trysek jsem udělal hned pod hlavou zářez pilkou na železo a z pozinkovanýho plechu vystřihl upevňovací spony. K tryskám jsem před zastrčením ho kapoty připojil hadičky (pak by to šlo špatně), na které jsem navlékl gumové podložky, které byly u trysek. Trysky jsem podmázl silikonem a zatrčil do kapoty. Zespodu jsem posunul na tělo trysky gumovou podložku a pak už jen stačilo zajistit sponou a natočit správným směrem.

Pár fotek (z mobilu, tak se omlouvám za kvalitu)
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Ostřikovače fungují. ALE vzhledem k tomu, že se nedají seřídit (já to teda nezkoušel, do té štěrbiny něco strčit a nastavit), tak na stojícím autě a asi až do 60 km/h mám pokropený min. 2/3 střechy (u kombi!) a trochu i okna u řidiče a spolujezdce. Přední okno je postříkaný dostatečně a celkem rovnoměrně. Nad 80 km/h už na okně skončí myslím většina kapaliny. Neříkám, že bych byl přímo sklamaný, ale čekal jsem to trochu lepší - prostě ta tryska není nastavená na Toyotu :wink:
Je to škoda, ale ta investice 260kč za trysky naštěstí nebyla tak hrozná, takže když se mi to v provozu moc neosvědčí, půjdou z auta a podobným způsobem tam zkusím dát 3 proudové trysky, co jsem sehnal na Elantru a u těch se každý paprsek dá nasměrovat, takže fungují určitě líp, než původní 2 proudové.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

No prave zalezi i na sklonu trysky, tyhle rozprasovaci nejdou nastavit. /aspon myslim/ Ja se treba ptal v toyote a jen pro Yarise maji 3 druhy, vzdy s jinym sklonem. U techto by se musela vymyslet gumova ci silikonova podlozka, ktera by na te vzdalenejsi strane od okna byla o trosku silnejsi, treba 1mm. Holt by se muselo hodne odzkouset. Ale jinak dobry zpusob na uchyceni :wink:
BTW: co po ostriku, vytekalo ti potom z trysky jeste trochu smesi?
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

jo, ale tenhle detail bych neřešil - spíš ten sklon. Možná ještě zkusím nějakou gumovou podložku.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

hudyss píše:...Ja se treba ptal v toyote a jen pro Yarise maji 3 druhy, vzdy s jinym sklonem. ....
A tyhle by použít nešly?
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

ja jsem se na ne ptal, ptz yaris je ma zrovna taky na kapote. Ale uz jsou celkem drazsi, nevim jak jsou dlouhy, aby se vesly do te kapsy kapoty a samozrejme je ani nemely skladem abych se podival, jak vypadaji. Tak jsem je uz dal neresil.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Se dívám, že si z Liberce a tam máte zastoupení Toyoty - nechceš jim teda říct, ať jedny objednají a podívat se, jestly by nesedly do kapoty Avíka bez úprav? Když jsou i tři varianty sklonu, třeba by nějaká pasovala víc, než z C3. Já bych musel až do Brna...

btw. jaká u nich byla cena?
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

bohuzel dnes odjizdim pryc a budu v Lbci az za 5tydnu a cena byla myslim zhruba 600kc.
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

origo nas toyotu na T22 stojí 750kč 1ks to je hnus!!
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“