1.8 VVT-i výrobní vada motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

http://www.youtube.com/watch?v=140JpPfIhww
Důkaz místo slibů :shock:

Copyright by Libor
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Filif píše:Já bych se chtěl zeptat, jak moc to ten olej sežere? Když bude po horní rysku, dokáže ujet třeba 500 km, než se dostane pod tu spodní, anebo tak že se zadře? Nebo tohle hrozí třeba i po ujetí 50 km? To by bylo teda dost šílený.

V tomhle vlákně někdo na začátku psal, že pokud se motor netočí nad 4000 otáček, tak je to prý v klidu (teda za předpokladu, že to takhle netočil žádný z předchozích majitelů auta). Co je na tom pravdy, je to možný, anebo je to nesmysl. Jak jsem pochopil, tak jde taky o to, že se při vyšších otáčkách přepaluje olej a pak další problémy. Jsem to tady přečet asi třikrát a už mi z toho jde hlava kolem...
Já si to hlídám podle počítadla den. km. Když mám ujeto kolem 1000km tak na to kouknu a doliju. Vždy mi to bere kolem 0,5l. Rozdíl mezi měrkami je asi 1l. A to při dolití mám mírně pod horní a před dolitím mám mírně nad spodní. Vyřešil jsem to přejitím z 5W na 10W. Přeci jen dolívací náklady :-) . Motor si s tím poradí a bezproblémů takhle jezdím už 30t.km.Jinak jsem se chtěl auta jeden čas zbavit, protože jsem z tohodle problému byl dost nešťastný, ale klady to vyvážily. Prostornost, neuvěřitelná pohodlnost auta, a motor jezdí špičkově. Dlouhodobá spotřeba 7,5l/100km a to jezdím svižně a hodně město.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Co je vlastně potřeba udělat, když se bude chtít mechanik podívat na stav pístních kroužků (a případně vyměnit)? V jednom servisu mi tvrdili, že je potřeba sundat vanu, vytáhnout klikovku i s pístama. A že prý pak se můžou objevit takové vůle, že už to nikdo nedá dohromady, klika na výbrus, .... To se mi nezdá, zvlášť když tady na fóru mám pocit, že to každej druhej udělá sám v garáži:-)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no musi se to rozebrat , a jak se to rozebere uz se to vetsinou neslozi tak jak to bylo puvodne a muze to nadelat neplechu , minimalne by se to mohlo prelestit ale spise kdyz to clovek rozebere tak u starsich motoru se brousi a kupuji se nove saly

jinak dobra kontrola je zmerit tlaky , to leccos napovi
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

Fikus píše:Když mám ujeto kolem 1000km tak na to kouknu a doliju. Vždy mi to bere kolem 0,5l.
Toto je zaujimavy udaj. Mne to berie okolo 0,4l na 1000km. Berie to niekomu viac?

Inak, mam tam olej 5W-30 a uvazujem nad niecim ako Maxlife (v snahe znizit spotrebu oleja a tym naklady) alebo potom nad lacnejsim olejom v norme API SL, ACEA A3 a SAE 5W-30/5W-40 (ked uz zerie olej, tak skoda draheho). Aky olej 10W-40 tam mas? Skusal si Maxlife?
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Ten jsem nezkoušel. Jinak dávám, jak jsi uvedl kvůli nákladům, 10W/40 a to Mogul. Jinak při výměně mi vždy dají Q8. Ale důležité je dodržet specifikaci. Nakonec jem se rozhodl, že spotřeba do 0,5l. není takový drámo. A nějaký šmejdy do oleje dávat už taky nebudu (Slik50 apod.) Jednou jsem tam zkusil něco kvalitního, spotřeba šla dolu na 0,2l/100km (oleje), ale po 5tis se to stejně vrátilo.
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Ten jsem nezkoušel. Jinak dávám, jak jsi uvedl kvůli nákladům, 10W/40 a to Mogul. Jinak při výměně mi vždy dají Q8. Ale důležité je dodržet specifikaci. Nakonec jem se rozhodl, že spotřeba do 0,5l. není takový drámo. A nějaký šmejdy do oleje dávat už taky nebudu (Slik50 apod.) Jednou jsem tam zkusil něco kvalitního, spotřeba šla dolu na 0,2l/100km (oleje), ale po 5tis se to stejně vrátilo.
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Pavo.B. píše:jinak dobra kontrola je zmerit tlaky , to leccos napovi
Tak tlaky jsou v pořádku.
jurakavan
Člen Týmu

Příspěvek od jurakavan »

Dotaz ,
Jak je to s olejovou náplní , dneska jsem měnil , a dostal jsem tam něco málo přes 4l , na měrce jsem na horní rysce ....... Není to nějak moc??
Avik Kombi 1,8 vvt-i r.v. 2004
Mitti
Člen Týmu

Příspěvek od Mitti »

SirAnton píše:
Fikus píše:Když mám ujeto kolem 1000km tak na to kouknu a doliju. Vždy mi to bere kolem 0,5l.
Toto je zaujimavy udaj. Mne to berie okolo 0,4l na 1000km. Berie to niekomu viac?

Inak, mam tam olej 5W-30 a uvazujem nad niecim ako Maxlife (v snahe znizit spotrebu oleja a tym naklady) alebo potom nad lacnejsim olejom v norme API SL, ACEA A3 a SAE 5W-30/5W-40 (ked uz zerie olej, tak skoda draheho). Aky olej 10W-40 tam mas? Skusal si Maxlife?

Bere hodně, vyjeto půl nádrže (cca 500km po výměně oleje) a byl jsem na suchu.. :-(. Teď je auto v servisu a hledá se příčina. Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu.
Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

jurakavan píše:Dotaz ,
Jak je to s olejovou náplní , dneska jsem měnil , a dostal jsem tam něco málo přes 4l , na měrce jsem na horní rysce ....... Není to nějak moc??
Není, normálně by to mělo být tuším cca 3,7 litru a pokud je to po výměně polomotoru, tak je to o cca 0,5 litru víc, takže nějakých 4,2 litru. Takže podle toho bych soudil, že máš nejspíš vyměněný polomotor. Leda snad jen, že bys měl preventivně vyměněnou jen tu měrku.
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Mitti píše:Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu. Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001
Někde nahoře to tu bylo, repas snad 30 a nový bez příslušenství vyjde na 70, pokud se pletu, tak mě někdo prosím opravte;-) Vzhledem k modelu je otázka, jestli se to vůbec vyplatí. Ale jestli fakt vezme všechno za 500 km, tak bych příčinu hledal spíš jinde.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Filif píše:
Mitti píše:Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu. Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001
Někde nahoře to tu bylo, repas snad 30 a nový bez příslušenství vyjde na 70, pokud se pletu, tak mě někdo prosím opravte;-) Vzhledem k modelu je otázka, jestli se to vůbec vyplatí. Ale jestli fakt vezme všechno za 500 km, tak bych příčinu hledal spíš jinde.
repas 30 ani náhodou... tusím že 36-40 stojí repasovaný polomotor - cinkni si do toy a uvodíš
+ samozřejme čerapdlo oleje, vodní pumpa, rozvpdy atd atd ...
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

Toyota už nenabízí tzv repas systémem optifit-neosvědčilo se jim to takže nabízí pouze polomotor nový z avensise 2006 výše,to jest s vyřešenou závadou-ovalita válců....
Zatím vypadá že nejrozumnější volbou je repas stávajícího bloku formou zavrtání vložek,to se nyní u nás dělá na jedno 1ZZ motoru kde doufám že se v průběhu příštího týdne dostaneme na montáž motoru zpět do auta.Vše bude popsáno majitelem na jeho stránkách včetně cenové nákladnosti....Tato varianta je v zahraničí docela používána a u nás to bude jediný 1ZZ motor takto repasován....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

zjistím info - optifit je normálne stále v nabídce , k žádnému stažení nedoslo, prý pouze se smeznil číselný kod - ale motory jsou nabízené zvlást optifit a zvlást nové.. až budu vedet více dám vedet..

EDIT :
potvrzeno, doslo pouze k přečíslování skladů ( možná to Toyta veřejne vydává za "výměnu "bloku, v reálu to probehlo tak že přišel příkaz na stávající optifit bloky nalepit nové štítky :D )

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“