Důkaz místo slibů

Copyright by Libor
Já si to hlídám podle počítadla den. km. Když mám ujeto kolem 1000km tak na to kouknu a doliju. Vždy mi to bere kolem 0,5l. Rozdíl mezi měrkami je asi 1l. A to při dolití mám mírně pod horní a před dolitím mám mírně nad spodní. Vyřešil jsem to přejitím z 5W na 10W. Přeci jen dolívací nákladyFilif píše:Já bych se chtěl zeptat, jak moc to ten olej sežere? Když bude po horní rysku, dokáže ujet třeba 500 km, než se dostane pod tu spodní, anebo tak že se zadře? Nebo tohle hrozí třeba i po ujetí 50 km? To by bylo teda dost šílený.
V tomhle vlákně někdo na začátku psal, že pokud se motor netočí nad 4000 otáček, tak je to prý v klidu (teda za předpokladu, že to takhle netočil žádný z předchozích majitelů auta). Co je na tom pravdy, je to možný, anebo je to nesmysl. Jak jsem pochopil, tak jde taky o to, že se při vyšších otáčkách přepaluje olej a pak další problémy. Jsem to tady přečet asi třikrát a už mi z toho jde hlava kolem...
Toto je zaujimavy udaj. Mne to berie okolo 0,4l na 1000km. Berie to niekomu viac?Fikus píše:Když mám ujeto kolem 1000km tak na to kouknu a doliju. Vždy mi to bere kolem 0,5l.
SirAnton píše:Toto je zaujimavy udaj. Mne to berie okolo 0,4l na 1000km. Berie to niekomu viac?Fikus píše:Když mám ujeto kolem 1000km tak na to kouknu a doliju. Vždy mi to bere kolem 0,5l.
Inak, mam tam olej 5W-30 a uvazujem nad niecim ako Maxlife (v snahe znizit spotrebu oleja a tym naklady) alebo potom nad lacnejsim olejom v norme API SL, ACEA A3 a SAE 5W-30/5W-40 (ked uz zerie olej, tak skoda draheho). Aky olej 10W-40 tam mas? Skusal si Maxlife?
Není, normálně by to mělo být tuším cca 3,7 litru a pokud je to po výměně polomotoru, tak je to o cca 0,5 litru víc, takže nějakých 4,2 litru. Takže podle toho bych soudil, že máš nejspíš vyměněný polomotor. Leda snad jen, že bys měl preventivně vyměněnou jen tu měrku.jurakavan píše:Dotaz ,
Jak je to s olejovou náplní , dneska jsem měnil , a dostal jsem tam něco málo přes 4l , na měrce jsem na horní rysce ....... Není to nějak moc??
Někde nahoře to tu bylo, repas snad 30 a nový bez příslušenství vyjde na 70, pokud se pletu, tak mě někdo prosím opravte;-) Vzhledem k modelu je otázka, jestli se to vůbec vyplatí. Ale jestli fakt vezme všechno za 500 km, tak bych příčinu hledal spíš jinde.Mitti píše:Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu. Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001
repas 30 ani náhodou... tusím že 36-40 stojí repasovaný polomotor - cinkni si do toy a uvodíšFilif píše:Někde nahoře to tu bylo, repas snad 30 a nový bez příslušenství vyjde na 70, pokud se pletu, tak mě někdo prosím opravte;-) Vzhledem k modelu je otázka, jestli se to vůbec vyplatí. Ale jestli fakt vezme všechno za 500 km, tak bych příčinu hledal spíš jinde.Mitti píše:Jinak kolik cca stojí výměna polomotoru? Beru tu nejhorší variantu. Jinak Avensis kombi, motor 1.6 VVT-i, rok výroby 2001