Kouření motoru D-Cat

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

ale tak to dymenie u mna bolo uz neznesitelne..

kazda jazda (ked kratsia, tak som obcas pristaval ako lietajuci tanier
a ako mimozemstan som vystupoval s oblaku dymu:) )

mozno to je len ten FAP filter, ale servis mi odporucil vymenit vsetko, aby urcite vylucili pricinu a kedze maju skusenosti, tak to nechavam na nich..

navyse je to vyborny servis, takze im doverujem
Corolla Verso D-CAT 130kw
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

keko píše:ale tak to dymenie u mna bolo uz neznesitelne..

kazda jazda (ked kratsia, tak som obcas pristaval ako lietajuci tanier
a ako mimozemstan som vystupoval s oblaku dymu:) )

mozno to je len ten FAP filter, ale servis mi odporucil vymenit vsetko, aby urcite vylucili pricinu a kedze maju skusenosti, tak to nechavam na nich..

navyse je to vyborny servis, takze im doverujem
Kolik máš najeto? Jaký je ten známý problém těchto motorů?To ti neřekli.Zajímalo by mě to.Museli Ti přece říct nějakou příčinu.
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

120 tis.

pricinou su vraj piestne kruzky ktore prepustaju male mnozstvo oleja

uvidim, co povedia ked to rozoberu..
Corolla Verso D-CAT 130kw
julinkaa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od julinkaa »

keko píše:120 tis.

Až to budeš mět OK. napiš jaká byla příčina.
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

keko píše:120 tis.

tak to je najeto teda hodně málo.Já jsem měl předtím Carinu E TD.Měl jsem ji od nového auta a na garančkách v Toyotě mě do ní dávali olej MOBIL 1,což je plná synta (za plnou cenu :evil: ).Když jsem auto na delších trasách párkrát protáhl,tak jsem musel dolít asi půl litra oleje mezi výměnou.Pak jsem začal jezdit jinam,začal tam dávat polosyntu a auto i když dnes má najeto 230t,tak jezdí od výměny do výměny aniž by byl poznat nějaký úbytek na měrce. Každopádně to co jsi vypsal,že ti budou dělat mě připadá,jak kdyby trochu tápali.Prostě,bud to bude to,nebo to a když tak ještě vyměníme tamto... Dnes to nejsou opravny,ale výměnáři.....aspon vě většině případů :cry:
knedlo
Člen Týmu

kouřeni motoru

Příspěvek od knedlo »

po výměně spojky,setrvačníku a převodovky mě po přečtení Vašich příspěvků je opět hebrejsky. :wacko: ty kecy o kvalitě TOYOTY je výstavní lež.dojedu zimu a auto jde pryč,doufám,že nebude pozdě D-CAT KRUTÁ JEBKA NEKUPOVAT NEBO RYCHLE PRODAT,POSTUPNĚ VÁS VYCUCNE
knedlo
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

S tim Mobil 1 mas pravdu me pri volnobehu problikavalo mazania taky se mi stracel, pak jsem tam dal Castrol a bylo po zavadach kontrolka neproblikavala a olej se prestal stracet a to jsem zkousel i vymenit cidlo tlaku oleje.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
mmajor
Člen Týmu

Příspěvek od mmajor »

Ne vždy je ztráta oleje nevýhodou. U D-Cat toyota doporučuje řidčí olej, kvůli lepšímu mazaní některých součástek (vstřiků atd.). Avšak pak se může olej ztrácet.

Člověk si musí vybrat zda sem tam kouknout na měrku a dolejt olej a mít lepší mazivost a nebo větší pohodlnost a doufat, že i tak se tyto části motoru dobře promažou.. každého volba...
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Podla mna ten olej nemaze vstreky ale zhori.
mmajor
Člen Týmu

Příspěvek od mmajor »

samozřejmě, že shoří.. ale protože je řidčí a prosákne do spalovacího prostoru...
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

ale ako sa olej dostane do palivového systému?
DieselCat
Navigátor

Příspěvek od DieselCat »

mmajor píše:Ne vždy je ztráta oleje nevýhodou. U D-Cat toyota doporučuje řidčí olej, kvůli lepšímu mazaní některých součástek (vstřiků atd.). Avšak pak se může olej ztrácet.

Člověk si musí vybrat zda sem tam kouknout na měrku a dolejt olej a mít lepší mazivost a nebo větší pohodlnost a doufat, že i tak se tyto části motoru dobře promažou.. každého volba...
K mazání vstřiků??? To snad ne.Nafta je samomazná,takže to určitě zvládne sama .Dříve se musel dávat olej do vstřikovacího čerpadla,ale to kvůli regulátoru otáček. to u nových aut s CR odpadá.Ten řídčí olej se do spalovacího prostoru dostává přes vodítka ventilů....,nebo pokud máš zapečené kroužky,tak zůstane na stěnách válce a shoří (proto auto kouří).Ale tady s tím kouřením to nemá určitě nic společného,jelikož by to muselo pak kouřit pořád a nejen chvilku.
Mirek-Langr
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek-Langr »

Ahoj
Taky jsem si pořídil čerstvě Avika D-CAT, jel jsem ho hned projet ke známím cca 180km. Po cestě tam jsem jel klidnou jízdou, vezl jsem dvě děti, ale zpátky jsem si vychutnával sílu motoru a najednou koukám co se to za mnou děje. Dal jsem za něj dost a oprava za 30t. Mě dost děsí po tom co jsem slišel na tyto auta super reakce.
tata
Člen Týmu

Příspěvek od tata »

Mam Carinu E 2.0 benel najeto 340000,nikdy zadnej problem,chci kupovat avika 2.2 D4D,nebo D-CAT ale asi na to kaslu.zlatej benzin spotreba skoro stejna no nevim nevim
Carina E,2.0GLI 98kw 1994
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

no ja mam d4d d-cat, takze ted nevim co xces kupovat :)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“