Kasper píše:Ahoj , měl jsem naprosto stejný problém s kouřivostí a musím říci , že to bylo ostudné a raději jsem do města nejezdil ,než abych se musel dívat za sebe. Absolvoval jsem up-date software na nejnovější verzi , ale nepomohlo to . Nejprve se kouření objevovalo tak 1x až 2x denně a často ve městě a zajímavé bylo , že někdy to bylo při jízdě proti kopci , ale někdy jak píšeš naprosto bez závislosti na otáčkách a to i když byl ubraný plyn.
V Toyotě mají své postupy. V počítači to neházelo žádné chyby a tak nezbývalo než počkat až se projeví problém . Pak to dokonce natáčeli a posílali video do Belgie do výrobního závodu.
Nakonec jim to ukázalo na špatný DPNR filtr. Neměl jsem zkušenosti s DPNR u Toyoty , tak jsem ho nechal vyměnit . Cena DPNR (jenom) je nějakých 30000Kč , takže jsem si auto pěkně prodražil. Někteří kamarádi mě nabádali ,abych to udělal jako je to třeba u Opelu , že když se filtr přicpe , tak ho sundají a manuálně vypálí ,ale nechtěl jsem si způsobit problémy . Navíc je vidět , že mají udělané drobné inovace proti původnímu filtru. Týká se to takové trubičky , která má větší průměr a také lepší tvar kvůli přicpávání. Bohužel Je možné ,že celý problém byl způsoben právě touto trubičkou , jelikož má souvislosti právě s hlídáním a porovnáním tlaku před a za katem a jestli byla přicpaná , mohlo to i bez chyby v jednotce , hlásit potřebu regenerace . Je to jen spekulace nejsem odborník , ale pro mě ta zkušenost stála celkem 47000Kč . Dokonce jsem už viděl tady na diskusi cenu 72000Kč . Držím palce
Ufffffffff,tak to jsi mě teda vůbec nepotěšil.Po přečtení mě chvíli trvalo,než jsem to rozdýchal.Mám najeto nějakých 84000,což si myslím,že na takovou závadu je hodně málo.A to prý má filtr životnost auta.Tak nevím jestli ted mám očekávat,že se mě rozsype auto,nebo co? Před tímto autem jsem měl 10 let Carinu E,ale za celou dobu provozu jsem do í jen lil olej a naftu,jinak neznala opravu a dodnes s ní jezdí syn bez problémů. No uvidíme,počkám do většího tepla a jak se to projeví po jiné naftě. Pokud se to bude zhoršovat,tak s tím dělat něco budu muset