Zimni gumy na Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Taky k tomu vsemu ale musite pripocitat mnozstvi promenych , a ze jich sakra je , proste je nejlepsi si na chovani aktualnich gum zvyknout a jezdit podle nich , ani ten test nevypovida o vsem - vlastne o malo vecech.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Myfune píše:
Každopádně stále platí bez ohledu na obutí, přispůsobit jízdu stavu a povaze vozovky, V zatáčkách pokud možno nebrzdit ani nepřidávat plyn. A hlavně dodržovat bezpečnou vzdálenost.
ja by som ešte dodal (týka sa to hlavne na margo mladých samovrahov a frajerov),aby prispôsobili jazdu hlavne k svojim schopnostiam-aj ked práve tí mladí si myslia,že vedia najlepšie jazdiť z najlepších... :roll: :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

muco ale oni se ucili na Need For Speed, takze drifty, otocky pres rucku a jizdu ve vysoke rychlosti zvladaji mnohem lepe nez my starsi a pomaleji myslisi ridici.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja som na tom podobne ako tí mladí-ale keď som mal need for speed,tak som už mal za sebou 15 rokov "praktického" jazdenia,čiže som sa na NFS len zdokonalil - a to som volant nemal,len klavesnicu- s volantom by som už bol pretekárom..:lol: :lol: :lol:

počúvajte-nieže sa tu budete hádať-chcel by som vedieť,že čo je lepšie do kopcov - mať nahustené trochu viac pneu,alebo menej v tomto debilnom snežení (nemám reťaze....T :oops: )Tak logicky mne vychádza,že skôr menej,aby bolo väčšia plocha dezénu na snehu . (blbosť??)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já myslím, že nic nezkazíš tím, že nahustíš přesně. A pneu už si to přebere :idea:
Jinak řetězy dnes stojí méně než jedna natankovaná nádrž, podle mě není od věci je v tom kufru mít.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Jimmi píše: Jinak řetězy dnes stojí méně než jedna natankovaná nádrž, podle mě není od věci je v tom kufru mít.
Ja viem...len kde už pôjdem teraz v sobotu...-a toho snehu..- čím ďalej tým viac padá a u nás NON STOP(ako asi všade).Ráno som zmietol sneh z auta a už mám teraz na ňom asi 10cm snehu a tie cesty sú v hroznom stave- samozrejme po meste(teda skôr sídliskách) občas sice odhrnú,ale chápem,že su hlavne na hlavných ťahoch cestári-nezávidím im.No a ešte jedna taká drobnosť-keď odídem z parkoviska,určite sa mi nadrbe nejaký kok..na miesto a nemám kde odstaviť auto :evil: :evil:

A keď už sme pri reťazoch...skoro stále som mal v aute reťaze (ešte v opli v r. 2006-2007) .Potom boli také zimy,že snehu bolo fakt málo.Kto by povedal,že tento rok sa budeme brodiť v niekolkometrovom snehu :shock: :shock:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

upustit gumy pomuze , samozrejme jen za specifickych podminek , ale potom zase nafouknout, treba po vyjezdu kopce , precijen na upustenych se musi pomalejch :D ale na nasich silnicich nevidim duvod ve vetsine pripadu , a je s tim zbytecna prace

nechci tady tvrdit ze mladi si mysli ze jsou mistri , ale jezdim 3 roky a co kazdy tyden vidim, predjizdim na silnicich jsou vsechny kategorie , osobne jezdim "ostre" ( teda oproti vetsine ) , ale s rozumem , trasu znam nazpamet , ale co kazdy tyden potkam za tupce to se neda , co jizda to par uplnych blbcu kteri ohrozuji vsechny vcetne sebe ac pomalou a nebezpecnou tak rychlou a hlavne ryskantni jizdou a nejsou to mladi ridici

rok jsem jezdil na starych zimakach se zlamanymi kordy , roky vyroby snad pred revoluci , a to je zkusenost - co zatacka to utikal zadek , to byly zazitky ale nikdy me to nedostalo do osemetne situace , nove letni taky ne ac jsem je zkousel na vlhku , ve vode se utrhly jen kdyz jsem se snazil ( pravouhla zatacka na dvojku na vlhku - ale kdyz clovek nezpanikari kdyz mu ujede zadek o metr a jemne prida plyn - neni nad zkusenost ) , zimni taky mam nove - na vode perfektni hlavne kvuly hlubokemu vzorku a stylu jizdy - hodne otacek a jizda perfektni , nezazil jsem ze by uskocily , klouzly ac jsou o 3 cm uzsi nez letni a tak bych mohl pokrecovat jak bratr jezdi na zimnich matadorech na celice cely rok
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Páni, sice je ešte sezona daleko a je hlboké leto na túto debatu,ale aký máte názor na kupovanie zimných pneu v lete alebo naopak ?-samozrejme čo sa týka aj ceny,môžu byť na ukor r.v. a možno aj väčšieho predkpokladu,že môžu byť dlhšie na sklade(aj ked nie je toto zaručené,že ak kupim zimne gumy v zime,že dostanem "čerstvo" vyrobené.)
Ja sa viac-menej pýtam preto,lebo som si z dlhej chvíle listoval po gumách,čo ma čaká a neminie a natrafil som na super cenu Sava Eskimo(tie som mal na forde a max.spokojnosť-je to vlastne koop.Michelin).
Tak či tak su na objednanie,čiže za 2 dni mi to nedodajú - čo teda mi to bude len vyhovovať...

:lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.pneumat.sk/sava-185-60r15-es ... 4t-tl.html
Toyota Auris 1.8 hybtid
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Není to v koop. s Michelin, ale s Goodyear :wink: Každopádně jsem vždy kupoval zimní pneu nejpozději do konce září (období kdy se naskladňují zimní pneu, ale ještě se moc neprodávájí), protože říjen/listopad je větší poptávka a ceny jdou nahoru i o stovky na 1ks.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Muco na ten internetový shop Pneumat by som sa moc nespoliehal, neviem či máš s nimy skúsenosti? Ja som tam kupoval vela pneu ale osobne, majú obrovský sklad a dobré ceny ale cez internet moc neuspeješ. Ponuku tovaru aktualizujú raz za čas a najlepšie je telefonicky sa dohodnúť.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Vážení kolegovia(kolegyne) !
Pozor na tento obchod !!!! :

http://www.pneumat.sk/

V tomto obchode som si objednal pneumatiky-ako som už opisoval tu hore vyššie...
Zavolal som len-tak v piatok chlapíkovi na mobil 12.8.2011(0918594985)a chcel som sa poinformovať,že aké budú tie pneu(kedže sú na objednávku), teda či nebudú zo skladových zásob,poprípade - ďalšia otázka z mojej strany bola, že či budem musieť objednávku "aktualizovať",keďže samozrejme do tej doby-ako majú v obch.podmienkach mi ich nedodajú (ved som si hovoril,že je ešte zima ďaleko,takže to nevadí..).Ten chlapík mi nevedel zaručiť,či budú napr. tohto ročné alebo skladovky,lebo ich objednávajú od výrobcu a nevie dopredu povedať o nich bližšie informácie podať...

No a teraz k veci:

Rozhodol som sa, že teda stornujem objednávku a uvidím neskôr,čo si objednám... No stalo sa to,čo by mi ani vo sne nenapadlo!!!
: Okrem toho,že som písal na ich mailovu adresu - žiadosť o stornovanie, už mi 3 dni neprechádza mail na ich adresu a vždy sa mi vráti oznam :
STOnline Mail Delivery...
Takže správa sa im poslať nedá, mobilné číslo,na ktoré som volal piatok je už- NEEXISTUJUCE !!!!!!!!!! .... :shock: :shock: Takže nemám im ako poslať stornovaciu správu a ani nemám im ako zavolať,že to chcem zrušiť . Viem, že ak mi ich pošlú o XY mesiacov,tak ich jednoducho nepreberiem a hotovo ,no chcem vás informovať o tejto firme..

Takže POZOR !!!!

Mobil je už "neexistujúci" , e-mail im nefunguje a nedvíhajú ani číslo pevnej linky (do Dunajskej Stredy) a napísal som im aj cez ich info zo stránky -ako kontakt a vyplnil som , čo chcem urobiť,aj ked je to po anglicky...: http://www.pneumat.sk/index.php?dispatc ... &page_id=1 - no žiadna odpoved mi neprišla..

P.S. Dobre písal "bigjoe" - komunikácia s nimi cez internet je na bode mrazu , no ale už ani telefonické info neexistuje!!!!
Toyota Auris 1.8 hybtid
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Muco varoval so ťa ale asi ťa to nepresvedčilo, ja osobne mám s týmto internetovým obchodom velmi zlé skúsenosti. Ak som chcel pneumatiky, musel som tam ísť osobne ( bývam cca 20 km od velkoskladu Pneumat ) a vybavil som všeto bez problémov. To, že sa im nemôžeš dovolať a tie maily ti neprechádzajú mi nejde do hlavy, áž budem mať cestu do DS, zastavím sa tam a zistím aká je tam situácia.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja som ich objednal ešte pred tým,než si ma varoval :cry: :cry: ..
Takže som len pevne veril,že nebudú snad problémy.Koniec-koncov som sa s chlapákom ešte v piatok rozprával a v nedelu už bol mobil "neexistujuci" :mad: a mailova schranka tiež v prd..i
Toto som nepochopil :shock:
Včera som bol len kvôli tomu,že je to číslo neexistujúce v Orange-i a chlapík pri počítači za pultom mi nevedel povedať,že co je s tým číslom...(to mi tiež nešlo do hlavy,že pracovník Orange firmy ti nevie povedať,či je naozaj to číslo nadobro "zmazané"-ved som mu presne povedal,koho to je a o čo mi ide..)

Ale ďakujem ti za ochotu bigjoe !

A pre upresnenie pre iných- Tieto pneu :
http://www.centrumkolies.sk/product/kle ... iky-75746/

som objednal v nedelu a zajtra ich už mám (podla doručenej správyz "centrumkolies" ) ... takže si myslím ,že to hovorí za všetko
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco ja som tiez objednaval cez centrumkolies a spokojnost 8)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

http://www.centrumkolies.sk/post/vyrobc ... u-2011-42/

inak už ich mám(Kleber krisalp HP2)

Obrázek
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“