Zimni gumy na Yarise
Zimni gumy na Yarise
lidicky jaky backurky obouvate na vase yarisky na zimu, pripadne na kolik hustite?
mam Dunlop Winter sport s cca 5mm vzorkem husteny na 2 atmosfery...
problem je v tom ze auto neskutecne klouze, mam moznost srovnani s rollkou E12, predchozimi Astrou, Vectrou, Corsou, sluzebnimi feldami i fabiemi...
brzdeni je sileny, zatacky standardne ustreluje a vyjez s rozbredly brecky je nadlidskej ukon, kor s mmt prevodovkou...
poradite? mam pocit ze tyhle gumy s tak lehkym autem asi nejsou dobra kombinace, ale mel sem je k tomu, dojezdim je, ale pristi rok chci nejaky novy... diky
mam Dunlop Winter sport s cca 5mm vzorkem husteny na 2 atmosfery...
problem je v tom ze auto neskutecne klouze, mam moznost srovnani s rollkou E12, predchozimi Astrou, Vectrou, Corsou, sluzebnimi feldami i fabiemi...
brzdeni je sileny, zatacky standardne ustreluje a vyjez s rozbredly brecky je nadlidskej ukon, kor s mmt prevodovkou...
poradite? mam pocit ze tyhle gumy s tak lehkym autem asi nejsou dobra kombinace, ale mel sem je k tomu, dojezdim je, ale pristi rok chci nejaky novy... diky
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Re: Zimni gumy na Yarise
To myslíš vážne,že tie Dunlopky su tak na hov.. ???
To sa mi ani veriť nechce -ale keď píšeš a máš s nimi také skusenosti..
Spomínaš aj to,že hustíš ich na 2.0.
No ja neviem,ale máš ich podla mňa už dosť podhustené a nakoniec sa môže aj tak v skutočnosti (ako píšeš) chovať (okrem toho,ti musí značne stupnuť spotreba...). Ja by som zasa pod 2.2 nešiel a ani na zimných - veď zimne su robené na zimu-takže nevidím dôvod ich podhusťovať..Ak si myslíš,že pri nahustených pneu na 2.0 auto lepšie drží na ceste a nechytíš tak skoro smyk,ja by som to tak jednoznačne netvrdil.Neni to kĺzanie náhodou tým,že ich máš malo nafúkané? Predpokladám,že si ich už mal nahustené aj na 2.2-2.3 (?) -bolo to vtedy ešte horšie ?
inak,tu máš nejaký pokec o tom :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... eu&start=0
To sa mi ani veriť nechce -ale keď píšeš a máš s nimi také skusenosti..
Spomínaš aj to,že hustíš ich na 2.0.
No ja neviem,ale máš ich podla mňa už dosť podhustené a nakoniec sa môže aj tak v skutočnosti (ako píšeš) chovať (okrem toho,ti musí značne stupnuť spotreba...). Ja by som zasa pod 2.2 nešiel a ani na zimných - veď zimne su robené na zimu-takže nevidím dôvod ich podhusťovať..Ak si myslíš,že pri nahustených pneu na 2.0 auto lepšie drží na ceste a nechytíš tak skoro smyk,ja by som to tak jednoznačne netvrdil.Neni to kĺzanie náhodou tým,že ich máš malo nafúkané? Predpokladám,že si ich už mal nahustené aj na 2.2-2.3 (?) -bolo to vtedy ešte horšie ?
inak,tu máš nejaký pokec o tom :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... eu&start=0
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
problem je v tom ze kdyz nahustim 2.2 tak se to auto neda prakticky ridit ani na obycejnym mokru... staci mokra silnice a klopena zatacka uz smykuju, proto sem musel ubrat aby aspon na mokru to bylo pouzitelny...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
Tak potom mi to pripadá,ako keby boli staré...odprúča sa používať max.3-4 roky zimne pneu aj ked s nimi nejazdíš,pretože strácaju starnutím svoju "pružnosť" (ale to asi vieš)
-alebo ak su nové môžu byť už tak možno chybne vyrobené,lebo takto ako opisuješ som ešte nikde nečítal,že by sa mohli takto správať normálne zimné pneu.
-alebo ak su nové môžu byť už tak možno chybne vyrobené,lebo takto ako opisuješ som ešte nikde nečítal,že by sa mohli takto správať normálne zimné pneu.
Naposledy upravil(a) muco dne úte 12.01.2010, 08:52, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco: jo s těma starýma gumama je to recht... Na Corolle mám letní gumy snad 12 let starý a řeknu ti, že je to za deště adrenalin
Jinak já na Verso obouvám hentoto
http://www.pneunet.cz/pneu/3396/sava-es ... 2-T-zimni/
a nemůžu si stěžovat. Foukám je taky nějak 2,1 - 2,2 a sedí jak přibitý, za mokra pohoda a ani Daisy mě nerozhodila a vše jsem v poho vyjel.
KarlosCZ: a jak jsou starý? Jaký jsou numera na boku gumy?
Jinak já na Verso obouvám hentoto
http://www.pneunet.cz/pneu/3396/sava-es ... 2-T-zimni/
a nemůžu si stěžovat. Foukám je taky nějak 2,1 - 2,2 a sedí jak přibitý, za mokra pohoda a ani Daisy mě nerozhodila a vše jsem v poho vyjel.
KarlosCZ: a jak jsou starý? Jaký jsou numera na boku gumy?
Naposledy upravil(a) Mates. dne úte 12.01.2010, 08:55, celkem upraveno 1 x.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Ja sa preto divím,lebo dvaja moji kolegovia maju tieto gumy na yarisoch a pochvalujú si ich.A nie len oni,ale ešte jeden ich má na Suzuky SX4 obuté a ten chodí každý deň cez Donovaly a ešte sa nesťažoval-ba naopak.
Okrem toho sa dlhodobo držia v testoch na popredných priečkach aj s Goodyear-kami a..tak..
A k tým SAVA Eskimo-mal som ich na forde-sú SUPER-aj cenovo!!! Aj keď som sa ich bál pri objednávaní,lebo som o nich vôbec nepočul...No v praxi sa mi osvedčili !
Teraz mám na yarise BF Goodrich,ale nie je to ono,čo boli tie SAVY

Okrem toho sa dlhodobo držia v testoch na popredných priečkach aj s Goodyear-kami a..tak..
A k tým SAVA Eskimo-mal som ich na forde-sú SUPER-aj cenovo!!! Aj keď som sa ich bál pri objednávaní,lebo som o nich vôbec nepočul...No v praxi sa mi osvedčili !
Teraz mám na yarise BF Goodrich,ale nie je to ono,čo boli tie SAVY
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
to je už imho na zimu strašně málo!! jestli jsou ještě k tomu ztvrdlé stářím, tak se ničemu nedivím, yaris je lehčí auto a ta guma musí být spíš měkčí - hmotnostní index 82? - jsem jednou jezdil na 14 z passata a ani nebylo poznat že jsou zimní, jak byly pro yarise tvrdý..KarlosCZ píše: s cca 5mm vzorkem
nový gumy maji asi 9mm!!
A je to typ M2, nebo M3?KarlosCZ píše: ...mam Dunlop Winter sport...
Já mám na Corolle ty původní M2 už.... éééééé.... desátou sezónu..... (tolik toho v zimě nenajezdím), také ca 5mm, a nestěžuji si. Ale už jsem je chtěl letos měnit, jen jsem to přes léto nestihl zúřadovat a na podzim to fakt nešlo.
Zkontroluj to huštění a nosnostní index, to by mohlo být na závadu.
?
Ja kupujem nove gumy kazdy rok- aj letne aj zimne, nie ze by som ich uplne zjazdil ale koli bezpecnosti, tie rocne vzdy nejakemu chamtivemu kokotkovi strelim za polovicu mojho nakupu a doplatim a stale jazdim na novych.
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Tak tieto strel nejakemu kktkovi (ako píše mjpr),dolož si pár chechtákov a kup si pneu a ne gumy-co ti len gumujú asfalt
( ale nee-sranda...
)-a nemáš možnosť vyskušať na skušku nejake boty z nejakého yarisa ? 
( ale nee-sranda...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Neblázněte s tím tvrdnutím. Možná nějaké levnější značky ano, ale Dunlop asi ne. Tím nepopírám, že tento jev neexistuje, ale zdaleka ne tak výrazně.
Loni jsem s nima jezdil v Krkonoších, a zrovna v té oblasti byly silnice jako sklo - úplně čistý led. A to je přesně okamžik, kdy záleží na kvalitě směsi více než na vzorku. A jezdilo to v pohodě.
Nicméně (a proto jsem se ptal na přesný typ) třeba M2 nejsou rozhodně drapáky pro horský provoz, ale kvalitní pneu pro ježdění v nížině ve všech možných režimech od suchého asfaltu za mrazu -20 až po břečku při teplotách nad nulou. Jsou také v porovnání s ostatními zimními velmi tiché a odolné i aquaplaningu, což je známý problém většiny zimních pneu.
S WS M3 zkušenosti nemám.
Loni jsem s nima jezdil v Krkonoších, a zrovna v té oblasti byly silnice jako sklo - úplně čistý led. A to je přesně okamžik, kdy záleží na kvalitě směsi více než na vzorku. A jezdilo to v pohodě.
Nicméně (a proto jsem se ptal na přesný typ) třeba M2 nejsou rozhodně drapáky pro horský provoz, ale kvalitní pneu pro ježdění v nížině ve všech možných režimech od suchého asfaltu za mrazu -20 až po břečku při teplotách nad nulou. Jsou také v porovnání s ostatními zimními velmi tiché a odolné i aquaplaningu, což je známý problém většiny zimních pneu.
S WS M3 zkušenosti nemám.